Μοιρασιά στο πρώτο ντέρμπι

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στην ισοπαλία, στην «OPAP Arena», με Πόνσε και Ελ Καμπί να υπογράφουν το 1-1

4' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ανέδειξε νικητή το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στην «OPAP Arena». ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1, σε ένα παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν το πάθος, ή ένταση, ο υψηλός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο και βέβαια οι σέντερ φορ τους (Πόνσε, Ελ Καμπί) που με τα τερματά τους έβαλαν την υπογραφή τους στο ματς. Στο δεύτερο 45λεπτο το θέαμα έπεσε, δεν υπήρξαν σπουδαίες φάσεις, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν σε λογική διαχείρισης ενόψει και των ευρωπαϊκών τους αναμετρησεων.

Η ΑΕΚ, η οποία μέχρι το 25′ ήταν κυρίαρχη του αγώνα πιέζοντας ασφυκτικά τους «ερυθρόλευκους», προηγήθηκε στο 22΄με τον Πόνσε, μετά από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα της μπάλας από τον Ρότα. Νωρίτερα (7΄, 18΄) ο Πασχαλάκης είχε σταματήσει με σπουδαίες επεμβάσεις τους Τσούμπερ και Μοχαμάντι. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, ισορρόπησε και στο 38΄ ύστερα από την σέντρα Ποντένσε, με κεφαλιά ο Μαροκινός Ελ Καμπί ισοφάρισε, σχηματίζοντας το «Μ» με τα δάχτυλά του αφιερώνοντας το τέρμα στους συμπατριώτες του, που έχασαν την ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό.

Η Ένωση που φέτος δεν έχει ακόμη γευτεί την χαρά της νικης στην έδρα της, σκόραρε και με τον Αραούχο στο 59′, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ αφού προηγουμένως ο Πινέδα είχε πάρει την μπάλα με το χέρι.

Το σουτ του Ζίνι στο 81’ που έφυγε λίγο άουτ ήταν η καλύτερη φάση, που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα (46’ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον (46’ Πινέδα), Σιμάνσκι (75’ Ζίνι), Ελίασον (75’ Άμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (72’ Γαλανόπουλος), Πόνσε.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Καμαρά, Εσε (81’ Ορτέγκα), Φορτούνης (69’ Ιμπόρα), Μασούρας (54’ Μπιελ), Ποντένσε (54’ Σκάρπα), Ελ Καμπί (81’ Γιόβετιτς).

Στα ρηχά το ντέρμπι της Τούμπας

Στα πέντε από τα έξι ματς της 4ης αγωνιστικής η ισοπαλία κυριάρχησε. Όπως και το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, έτσι και αυτό της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη έμεινε στο 0-0 χωρίς να κρύβει ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν την περισσότερη ώρα του ματς την κατοχή της μπάλας ωστόσο υστέρησαν στο δημιουργικό κομμάτι. Ετσι έδωσαν την δυνατότητα στο αμυντικό πλάνο των «κίτρινων» να μην αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Βούλγαρος επιθετικός του ΠΑΟΚ Κιρίλ Ντεσπόντοφ έκανε ντεμπούτο περνώντας αλλαγή στην θέση του Κωνσταντέλια στο 65΄, σκόραρε στο 85΄αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Πάντως στον «δικέφαλο του Βορρά» έχουν παράπονα από τις αποφάσεις του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου με κυριότερες, αυτής του χεριού του Κάρλσον στην κεφαλιά του Εκονγκ, όπου ζήτησαν πέναλτι αλλά και για την δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν έβγαλε στο 61’ στον Ντουκουρέ που σταμάτησε την μπάλα με το χέρι.

«Ο διαιτητής ήρθε ξεκάθαρα για να φέρει το ματς ισόπαλο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ετοιμος για τις προκλήσεις ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός το Σάββατο ήταν σαρωτικός στο Αγρίνιο, περνώντας με το εμφατικό 5-0 από την έδρα του Παναιτωλικού συνδυάζοντας ουσία και όμορφο ποδόσφαιρο.

Λίγες μέρες πριν υποδεχθεί την Βιγιαρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο, οι «πράσινοι» με τον Μπερνάρ να πετυχαίνει το δεύτερο χατ τρικ στην καριέρα του (13΄, 45΄+1΄, 64΄),  τον Αϊτόρ να σκοράρει (86΄) για πρώτη φορά 11 μήνες μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του και τον Μάγκνουσον στις καθυστερήσεις να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

Το συγκρότημα του Ιβαν Γιοβάνοβιτς παραμένει χωρίς απώλεια βαθμών, δείχνοντας ευθύς εξαρχής και ξεκάθαρα, πως στόχος και φέτος είναι η πορεία πρωταθλητισμού.

Απίστευτο ματς με οκτώ γκολ στην Καισαριανή

Απίθανο παιχνίδι με τρομερή εξέλιξη και φινάλε έγινε στην Καισαριανή,  από τους νεοφώτιστους Κηφισιά και Πανσερραϊκό. Οι Σερραίοι αν και απέκτησαν δύο σημαντικά προβαδίσματα, δεν κατάφεραν να τα κρατήσουν και οι τυπικά γπεδούχοι με τον Μποτία στο 90+12′ να γίνεται ήρωας, πήραν την ισοπαλία με 4-4!

Μόλις στο 22΄ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 0-3 με τέρματα των Δεληγιαννίδη (4′), Στάικου (12′) και Μπέργκστρομ (22′). Ο Πανσερραϊκός έμεινε με δέκα παίκτες στο 44΄λόγω αποβολής του Χάγεκ στο 44΄ και η Κηφισιά έκανε την αντεπιθεσή της στην επανάληψη. Αρχικά με τους Κωνσταντακόπουλο (56′) και Οζέγκοβιτς (72′) μείωσε σε 2-3 και δεν κάμφθηκε ακόμη κι όταν ο Πηλέας στο 77′ έκανε το 2-4. Ο Τετέϊ στο 90΄+6 σημείωσε το 3-4 για να γραφτεί ο εκπληκτικός επίλογος έξι λεπτά αργότερα.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας είχε την υπεροχή αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα, μένοντας στην ισοπαλία (2-2). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι δύο φορές στο σκορ (16΄Τζίμας, 28΄Μπαλάν),  όμως δεν κατάφεραν να το κρατήσουν αφού ο Αλβάρες στο 21΄και ο Κρέσπι στο 45+4’, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, Λαμία και ΟΦΗ σε ένα «γεμάτο» ματς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν δύο φορές με τους Ντίκο (26′) και Γκαγιέγο (66΄) με τους γηπεδούχους να απαντούν ισάριθμες (47΄ Τσιλούλης, 74΄αυτογκόλ Καρώ).  
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται το απόγευμα της Δευτέρας (18.00) με το παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Βόλο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (4η αγωνιστική)

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5
Λαμία – ΟΦΗ 2-2
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1
Αστέρας Τρ. – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
Κηφισιά – Πανσερραϊκός 4-4
ΠΑΟΚ – Αρης 0-0
Ατρόμητος – Βόλος (18.9, 18.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 10
2. Παναθηναϊκός 9
3. ΟΦΗ 7
4. ΠΑΟΚ 7
5. ΑΕΚ 5
6. ΠΑΣ Γιάννινα 5
7. Λαμία 5
8. Αρης 4
9. Αστέρας Τρ. 4
10. Κηφισιά 4
11. Παναιτωλικός 2
12. Πανσερραϊκός 3
13. Βόλος 1
14. Ατρόμητος 0
**Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός έχουν από ένα ματς λιγότερο ο Ατρόμητος έχει δύο λιγότερα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5η, 23-24-25/9)

ΟΦΗ – Ατρόμητος (23/9 -17.30)
Πανσερραϊκός – Λαμία (23/9 – 20.00)
Ολυμπιακός – Κηφισιά (24/9 – 17.00)
Αρης – Παναιτωλικός (24/9 – 17.30)
Βόλος – Αστέρας Τρ. (24/9 – 20.00)
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (24/9 – 20.30)
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (25/9 – 21.00)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT