Γιουρόπα Λιγκ: Λαβωμένη η ΑΕΚ στην Αγγλία

Γιουρόπα Λιγκ: Λαβωμένη η ΑΕΚ στην Αγγλία

Χωρίς τα βασικά στόπερ της θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη Μπράιτον

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα είναι κάποιες ομάδες των «ελληνικών» ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με πρώτη την ΑΕΚ, που θα ταξιδέψει στην Αγγλία χωρίς τα βασικά στόπερ της.

Ο Αρόλντ Μουκουντί έχει λοίμωξη και μέχρι αργά χθες αναμενόταν να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξονυχιστικές εξετάσεις, ενώ και ο Ντομαγκόι Βίντα βρίσκεται στα «πιτς», με τον Αλμέιδα να μελετά σχήμα Μήτογλου και στο πλάι του τον Σιμάνσκι.

Η παραίτηση του Κίκε Σετιέν από τη Βιγιαρεάλ πριν από μερικές εβδομάδες ήταν μάλλον σημαδιακή. Η αυριανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ άλλαξε από νωρίς προπονητή και σχετικά σύντομα την ακολούθησε μια άλλη ομάδα που βρέθηκε στον δρόμο των «πρασίνων» πρόσφατα και σε ένα μήνα θα αντιμετωπίσει και την ΑΕΚ.

Ο Μαρθελίνο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μαρσέιγ έπειτα από μόλις 7 παιχνίδια, με την κρίση να αγγίζει και κάποιες άλλες ακόμα από τις αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές ομάδες στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το ξεκίνημα της περιόδου δεν ήταν καθόλου καλό για τις περισσότερες απ’ αυτές στο πρωτάθλημα και είναι ένα καλό ερώτημα το εάν θα συνεχίσουν σε τέτοιους ρυθμούς κόντρα στις δικές μας ομάδες ή θα βρουν διέξοδο μέσω της Ευρώπης, όπως πυκνά-συχνά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ έχει δύο άκρως προβληματικές ομάδες στον όμιλό της. Η Μαρσέιγ πληγώθηκε από τον αποκλεισμό της από τον Παναθηναϊκό και οδηγήθηκε προχθές σε αιφνιδιαστική αλλαγή προπονητή.

Είναι μεν 4η με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες, αλλά έχει αντιμετωπίσει μόνο ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, γεγονός που οδήγησε σε παραίτηση τον Μαρθελίνο και τον πρόεδρό της, Πάμπλο Λονγκόρια, να πείθεται την τελευταία στιγμή να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Σε βαθιά κρίση είναι και το άλλο φαβορί του ομίλου. Ο Αγιαξ είναι 12ος στο πρωτάθλημα με μία νίκη, μία ήττα και δύο ισοπαλίες, στο χειρότερο ξεκίνημα που έχει κάνει από το 1964-65, με τον προπονητή του, Μορίς Στέιν, να μη νιώθει πλέον ασφαλής.

• Με το μυαλό στραμμένο στη νίκη και σε ένα καλό ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις αναχώρησε χθες ο ΠΑΟΚ για τη Φινλανδία και το Ελσίνκι, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, στην πρεμιέρα των ομίλων του Conference League την Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT