Ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού μέσα από τους Εθνικούς Αγώνες

Ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού μέσα από τους Εθνικούς Αγώνες

Ο εργασιακός αθλητισμός, ο οποίος πριν από 12 χρόνια έκανε δειλά δειλά τα πρώτα βήματα στην Ελλάδα

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εργασιακός αθλητισμός, ο οποίος πριν από 12 χρόνια έκανε δειλά δειλά τα πρώτα βήματα στην Ελλάδα, γνωρίζει πλέον ραγδαία ανάπτυξη στη χώρα μας. Κάθε χρόνο χιλιάδες εργαζόμενοι παίρνουν μέρος σε διοργανώσεις μέσα από τις οποίες καλλιεργείται η άθληση και αναπτύσσονται καλές σχέσεις στους εργασιακούς χώρους. Στις 29 Σεπτεμβρίου, σε οκτώ αθλητικούς χώρους της Αθήνας, θα αρχίσουν οι 11οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στους οποίους αναμένεται να πάρουν μέρος εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι. Στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη διοργάνωση, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης εξήγγειλε κοινές δράσεις με το υπουργείο Αθλητισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη της άθλησης στους χώρους εργασίας.

Από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), στο Ολυμπιακό και το Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου, στο Άλσος Βεΐκου και σε άλλα αθλητικά κέντρα της Αθήνας θα «χτυπάει» η καρδιά του αθλητισμού. Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας θα πάρουν μέρος σε 16 αθλήματα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, μπιτς βόλεϊ, τένις, πινγκ πονγκ, κολύμβηση πάντελ κ.α.) και θα απολαύσουν τα οφέλη του αθλητισμού (υγεία, ευεξία κλπ.) προσθέτοντας σε αυτά τα οφέλη ακόμα μία παράμετρο: την ενίσχυση της συναδέλφωσης στους χώρους εργασίας.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εν όψει των Εθνικών Αγώνων ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης εξήγγειλε κοινές δράσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με το Υπουργείο Αθλητισμού για την ανάπτυξη του αθλητισμού στους χώρους εργασίας. «Ο εργασιακός αθλητισμός και οι δράσεις μέσα από αυτόν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ευεξία και καλή συνεργασία στους χώρους εργασίας. Το Υπουργείο Εργασίας μαζί με το Υπουργείο Αθλητισμού θα βοηθήσουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού στη χώρα μας», τόνισε.

Ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού μέσα από τους Εθνικούς Αγώνες-1

Συμμετοχή στους 11ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού έχουν δηλώσει εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι από εταιρείες οργανισμούς, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος θα αγωνιστεί στην κολύμβηση.

«Ο σκοπός του αθλητισμού είναι να προσφέρει ευεξία και εντάσσεται σε ένα τετράπτυχο που περιλαμβάνει την υγεία, τις αρχές που δίνουμε στα παιδιά, την οικονομική ανάπτυξη και την εικόνα της χώρας. Αυτή είναι η προίκα του αθλητισμού. Μαζί με το Υπουργείο Εργασίας θα αναπτύξουμε σημαντικές συνέργειες ώστε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τον εργασιακό αθλητισμό. Η δουλειά που κάνει ο κ. Σπύρος Καραβούλης, είτε σε εθνικό, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους συγκεκριμένους αγώνες, θεωρώ ότι αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε ώστε ο αθλητισμός να υπάρχει στη ζωή όλων των Ελλήνων, από το παιδί των έξι ετών μέχρι τον συνταξιούχο των 86», υπογράμμισε ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς.

Οι συμμετέχοντες στην εθνική διοργάνωση θα μπορούν να πάρουν μέρος σε 16 δημοφιλή αθλήματα, μεταξύ των οποίων, μπάσκετ 5Χ5 και 3Χ3, μπιτς βόλεϊ, κολύμβηση, τένις, πινγκ πονγκ, πάντελ κ.α. «Ο Eλληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας είναι αναγνωρισμένος μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού και ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού. Διαθέτει ένα πλούσιο καλεντάρι αθλητικών διοργανώσεων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας των εργαζομένων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Εθνικών Αγώνων και της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2027 Σπύρος Καραβούλης.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα της 11ης διοργάνωσης ξεχωρίζει το «Athens Company Run», Πρόκειται για αγώνες δρόμου που θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, στον χώρο «Αγορά» του Ολυμπιακού Σταδίου, κάτω από τις εμβληματικές κατασκευές του Σαντιάγκο Καλατράβα. Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του Δήμου Γαλατσίου, του Ελληνο-Γαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Διοργανώνονται από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT