Ο ΠΑΟ «βύθισε» το κίτρινο υποβρύχιο

Iδανική πρεμιέρα στην επιστροφή του μετά από έξι χρόνια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Παναθηναϊκός μεγάλης κλάσης και πολλών λαμπερών αστέρων νίκησε απόλυτα δίκαια 2-0 τη Βιγιαρεάλ στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ, έκανε ιδανική πρεμιέρα στην επιστροφή του μετά από έξι χρόνια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ξόρκισε πολλά «φαντάσματα» που τον στοίχειωναν τα τελευταία χρόνια: πέτυχε την πρώτη του νίκη σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το μακρινό 2012 και έσπασε μια μακρόχρονη αρνητική παράδοση απέναντι σε ισπανικές ομάδες, με το ρεκόρ του στα τελευταία 16 παιχνίδια να είναι 0-3-13! Ηταν μια υπέροχη εμφάνιση για την αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ειδικά στο β’ ημίχρονο έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και θύμιζε ατσάλινη πολεμική μηχανή, φτιαγμένη για να «βυθίσει» το κίτρινο υποβρύχιο!

Ο ΠΑΟ «βύθισε» το κίτρινο υποβρύχιο-1
INTIME News

Στο «καυτό» ΟΑΚΑ, η απόφαση του Πατσέτα να κρατήσει στον πάγκο αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες προκάλεσε αιφνιδιασμό και πιθανώς διαφοροποίησε το αρχικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς. Οι δύο ομάδες μπήκαν προσεκτικά στο παιχνίδι και χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να «μετρήσει» η μία την άλλη, χωρίς να πάρουν ρίσκο και να δώσουν έναν πιο γρήγορο και πιο επιθετικό ρυθμό. Με την αύρα των οπαδών του (κατάμεστο το ΟΑΚΑ, με εξαίρεση δύο θύρες που έμειναν κενές για λόγους ασφαλείας λόγω της παρουσίας λίγων Ισπανών φιλάθλων), ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγαίνει πιο θαρρετά μπροστά, απείλησε πρώτος με κεφαλιά του Σένκεφελντ στο 7’ έπειτα από κόρνερ και κινδύνεψε πολύ σε μια ξαφνική αντεπίθεση της Βιγιαρεάλ όταν στο 18’ ο Μοράλες αστόχησε σε τετ α τετ από το ύψος της περιοχής.

Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που οι Ισπανοί απείλησαν σοβαρά σε όλο τον αγώνα! Οι «πράσινοι» άρχισαν να απλώνουν προοδευτικά το παιχνίδι τους και χωρίς να ρισκάρουν πολύ, άγγιξαν το γκολ στο 21’ με τον Παλάσιος και το πέτυχαν στο 38’ στην τέταρτη τελική τους, με καταπληκτικό πλασέ του Ιωαννίδη έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Κώτσιρα. Hταν ένα υπέροχο γκολ που έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ, με τους 60 χιλιάδες εκστασιασμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού να στήνουν ένα υπέροχο χορευτικό σκηνικό στις εξέδρες!

Ο ΠΑΟ «βύθισε» το κίτρινο υποβρύχιο-2
INTIME News

Με το ματς στο 1-0, ο ρυθμός άνοιξε πολύ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με την ελληνική ομάδα να έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία και να ελέγχει το παιχνίδι χάρη στην κυριαρχία της στο κέντρο. Ηταν πολύ περισσότερο στην επίθεση παρά στην άμυνα και έχασε από νωρίς τρεις μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0: η πρώτη στο 50’ με τον καταπληκτικό Ιωαννίδη να αδειάζει τον Μαντί αλλά να διστάζει στο τετ α τετ (τον πρόλαβαν), η δεύτερη «διπλή» στο 53’ με τον Παλάσιος να αστοχεί από κοντά (απέκρουσε ο Ρέινα) και έναν αμυντικό να κόβει σχεδόν στη γραμμή νέο σουτ του Μλαντένοβιτς και η τρίτη στο 62’ με ωραία αντεπίθεση και σουτ – άουτ του Κώτσιρα μέσα από την περιοχή.

Ο ΠΑΟ «βύθισε» το κίτρινο υποβρύχιο-3
INTIME News

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη. Με ένα φρενήρη ρυθμό και νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του από τον πάγκο, ο Παναθηναϊκός «έπνιξε» τη σαστισμένη Βιγιαρεάλ, την έριξε στο καναβάτσο και τη σφυροκόπησε ανηλεώς μέχρι το τελευταίο λεπτό, με μια εικόνα απόλυτης κυριαρχίας. Με άψογη αμυντική λειτουργία που πρόσφερε ασφάλεια, με μεσαία γραμμή επιπέδου… Τσάμπιονς Λιγκ και επίθεση με μεγάλη φαντασία και αστείρευτες επιλογές, οι «πράσινοι» έκαναν την καλύτερη εμφάνισή τους σε τέτοιο επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια, με το τελικό 2-0 να μοιάζει πραγματικά πολύ φτωχό σε σχέση με την εικόνα τους!

Η νίκη «κλειδώθηκε» με ένα υπέροχο γκολ του Σπόραρ (δοκάρι και μέσα) στο 79’ με το οποίο γράφτηκε το 2-0, σκορ που θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο με τις φαρμακερές αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού όταν οι Ισπανοί βγήκαν άναρχα μπροστά. Χάθηκαν δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Βιλένα στο 90’ και τον Αϊτόρ στο 93’, συν κάποιες άλλες εξαιρετικές επιθέσεις που χάλασαν από μια κακή επιλογή της τελευταίας στιγμής.

Ο ΠΑΟ «βύθισε» το κίτρινο υποβρύχιο-4
INTIME News

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (76’ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (76’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (88’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (68’ Σπόραρ), Μαντσίνι (69’ Βιλένα). 

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Κίκο, Μάντι, Γκάμπια, Πεντράζα, Σουάρεζ (30’ Πίνο), Κάπουε, Κομεσάνια (61’ Παρέχο), Τριγκουέρος (61’ Μορένο), Μοράλες (77’ Μπαένα), Ντίαζ (61’ Σέρλοθ). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT