Στη σέντρα η Σούπερ Λιγκ 2 με… βάρκα την ελπίδα

Στη σέντρα η Σούπερ Λιγκ 2 με… βάρκα την ελπίδα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαντάζει σαν ψέμα, όμως είναι αληθινό. Η Σούπερ Λιγκ 2 ξεκινάει, ύστερα από τέσσερα χρόνια και τη σεζόν 2019-20, στην ώρα της. Λέει κάτι αυτό; Μήπως είναι ικανό από μόνο του να εξαλείψει τα δεκάδες προβλήματα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της χώρας; Σαφώς και όχι.

Και όσοι παρακολούθησαν τα τρία μέρη του ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ με τον τίτλο «Χάος» θα το κατάλαβαν καλά. Πίσω από την επαγγελματική βιτρίνα τίθενται θέματα επιβίωσης για εκατοντάδες ποδοσφαιριστές σε ένα περιβάλλον δηλητηριασμένο από τις καταγγελίες και τις έρευνες για τους παράνομους στοιχηματισμούς. Από τον Νοέμβριο των περασμένων ετών, που ήταν ο μήνας εκκίνησης, η ΣΛ2 επιστρέφει ημερομηνιακά σε μια κανονικότητα και αυτό το Σαββατοκύριακο γίνεται σέντρα.

«Φέτος κάνουμε ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ξεκινάμε με το αυτονόητο. Πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει την ημερομηνία που υπογράφηκε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες που θα αποχωρούν για διάφορους λόγους δεν θα αντικαθίστανται από τη Γ΄ Εθνική, ενώ όσο πιο γρήγορα η Δικαιοσύνη πάρει τις αποφάσεις της σχετικά με τα ύποπτα παιχνίδια, τόσο το καλύτερο. Αν κάποιοι παράγοντες και ομάδες παρανόμησαν, τότε να πληρώσουν, ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία όσοι πρέπει. Η απόφασή μας να βιντεοσκοπούνται όλοι οι αγώνες και να είναι στη διάθεση οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής μάς το ζητήσει, δείχνει την πρόθεσή μας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΣΛ2 Πέτρος Μαρτσούκος.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 25 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους. Χθες ο Αλμωπός Αριδαίας δικαιώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων όπου είχε προσφύγει και έτσι ο βόρειος όμιλος θα έχει 13.

Η «μικρή λίγκα» ξεκινάει στην ώρα της, όμως τα πολλά προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Το πρωτάθλημα, εκτός από την κανονική διάρκεια, θα έχει πλέι οφ (θέσεις 1-5) και πλέι άουτ (θέσεις 6-11). Οι δύο τελευταίοι της κανονικής διάρκειας από τον βόρειο όμιλο θα υποβιβαστούν απευθείας, όπως και ο τελευταίος από τον νότιο. Από τα πλέι άουτ, άλλες τρεις ομάδες σε κάθε όμιλο (σύνολο 9).

Οι νικήτριες των πλέι οφ κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Σούπερ Λιγκ 1, ενώ σημαντική αλλαγή είναι πως οι Β΄ ομάδες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) θα υποβιβάζονται.

Θέμα χρόνου θεωρείται και φέτος η συμφωνία με την ΕΡΤ 3 για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ στόχος είναι η εκταμίευση ενός ποσού από τη φορολόγηση του στοιχήματος, πάνω από το 1,7 εκατ. ευρώ που πήρε πέρυσι η κατηγορία. Οσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου θεωρούνται φαβορί από τον βόρειο όμιλο, οι Καλλιθέα, Καλαμάτα και Ιωνικός από τον νότιο.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής: 1ος όμιλος. Σήμερα: Μακεδονικός – Ηρακλής (16.00), ΑΕΛ – Καμπανιακός (16.00). Κυριακή (24/9): Κοζάνη – Αιολικός (16.00), Αναγέννηση Καρδ. – ΑΕΚ Β΄ (16.00). Δευτέρα (25/9): ΠΑΟΚ Β΄ – Απόλλων Πόντου (16.00). Ρεπό: Λεβαδειακός. 2ος όμιλος. Σήμερα: Ολυμπιακός Β΄ – Ηλιούπολη (16.00), Καλλιθέα – Παναχαϊκή (16.00). Κυριακή (24/9): Γιούχτας – Διαγόρας (13.00), Παναθηναϊκός Β΄ – Καλαμάτα (16.00), Τηλυκράτης – Αιγάλεω (16.00), Ιωνικός – Χανιά (20.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT