Ελληνικό ποδόσφαιρο: Βραδιές που μας έλειψαν

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Βραδιές που μας έλειψαν

Η Ελλάδα φώναξε ξανά παρούσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια μαγική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τρεις από τις τέσσερις ομάδες που αγωνίστηκαν την Πέμπτη στις πρεμιέρες των ομίλων του Γιουρόπα και του Conference League, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, κατάφεραν να φτάσουν σε μεγάλες και σημαντικές νίκες, ενώ μόνο η ήττα του Ολυμπιακού… θόλωσε λίγο την εικόνα. Την πιο απρόσμενη επιτυχία είχε η Ενωση, που έφυγε με το διπλό (3-2) από την έδρα της Μπράιτον, η οποία αυτή την περίοδο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ακολουθεί ο αγώνας με τον Αγιαξ στις 5 Οκτωβρίου στην «Opap Arena» και αν οι «κιτρινόμαυροι» πάρουν βαθμούς ή βαθμό, θα έχουν κάνει τεράστιο βήμα, τουλάχιστον για τη 2η θέση του ομίλου τους.

Στο ΟΑΚΑ, ο χρόνος ήταν σαν να γύρισε πίσω στις ένδοξες ευρωπαϊκές ημέρες, με τον Παναθηναϊκό να κάνει ολοκληρωτικό παιχνίδι και να φτάνει σε πολύ σημαντική νίκη (2-0) επί της Βιγιαρεάλ. Τη 2η αγωνιστική οι «πράσινοι» πηγαίνουν στη Χάιφα για να παίξουν με τη Μακάμπι, σε ένα παιχνίδι-κλειδί για τη μετέπειτα πορεία τους.

Χαρακτήρα έδειξε και ο ΠΑΟΚ, που παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη-ανατροπή. Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Ντεσπότοφ, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο πρώτο του ματς βασικός, δείχνοντας από το ξεκίνημα ότι μπορεί να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην Τούμπα.

Σε μία μόλις νύχτα η χώρα μας συγκέντρωσε 1.200 βαθμούς, μειώνοντας σημαντικά την απόσταση από τη 18η Ουκρανία.

Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, αν και παρουσιάστηκε βελτιωμένος, πλήρωσε τα δικά του λάθη. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να θέλουν ακόμη χρόνο ώστε να δέσουν και να ενσωματωθούν πλήρως οι νέοι παίκτες, και πλέον το ματς στη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα μοιάζει από νωρίς… τελικός.

• Η Ελλάδα την Πέμπτη συγκέντρωσε 1.200 βαθμούς και παραμένει στη 19η θέση στη βαθμολογία της UEFA, μειώνοντας όμως σημαντικά την απόσταση από τη 18η Ουκρανία. Παράλληλα, η διαφορά από τη 15η θέση, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο, έπεσε σε 2.550 βαθμούς, την ώρα που ήταν 3.500 όταν είχαν ολοκληρωθεί τα προκριματικά. Η βαθμολογία: 15. Νορβηγία 26.875 (2/4)*, 16. Τσεχία 26.550 (3/4), 17. Ισραήλ 26.125 (2/4), 18. Ουκρανία 25.800 (2/5), 19. Ελλάδα 24.325 (4/5).

* Ο αριθμός των ομάδων που συνεχίζουν στα Κύπελλα Ευρώπης, σε σχέση με αυτές που ξεκίνησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT