ΑΕΚ με καρδιά πρωταθλήτριας, 2-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

ΑΕΚ με καρδιά πρωταθλήτριας, 2-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

8' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καρδιά πρωταθλήτριας η ΑΕΚ πέρασε με ανατροπή από τη Λεωφόρο επικρατώντας με 2- του Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από μεγάλες νίκες την περασμένη Πέμπτη στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ και με τον αέρα και την ψυχολογία που τους έδιναν οι επικρατήσεις τους, επί της Μπράιτον και της Βιγιαρεάλ, μπήκαν αποφασισμένες να διεκδικήσουν από το πρώτο λεπτό τη νίκη.

Πιο δυνατά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, που προηγήθηκε στο 10’ με διαγώνιο εκπληκτικό σουτ του Τζούρισιτς που έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Στάνκοβιτς, όμως η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 12’ με τον Γκαρσία, αρχικά με τον Μπρινιόλι να αποκρούει το πλασέ του Τζαμαϊκανού, ενώ στο δεύτερο σουτ του ίδιου, ο Βιλένα ήταν αυτός που απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο,τι δεν κατάφερε ο Λιβάι Γκαρσία, το πέτυχε με πλασέ ο Τσούμπερ στο 38’, ενώ ο Πινέδα, έπειτα από ασίστ του Ελβετού, ήταν αυτός που ολοκλήρωσε στο 69’ την ανατροπή για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Το 2-1 υπέρ της Ενωσης έμεινε μέχρι το φινάλε, παρά την ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός λίγα λεπτά αργότερα, όταν σε πρώτη φάση ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιωαννίδη, ενώ μετά το κόρνερ, ο Αράο έπιασε νέα κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα σαν δεκάρι και είχε ένα γκολ και μια ασίστ, που χάρισαν στην ΑΕΚ την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι, αφού σε αυτό με τον Ολυμπιακό στην «Opap Arena» είχε μείνει στο 1-1.
Από την άλλη, αυτή ήταν η πρώτη ήττα στην κούρσα του πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό.
Δεν τα πήγε πολύ καλά ο διαιτητής Σιμόνε Σότσα από την Ιταλία, παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για τον ορισμό του, που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Στιβ Μπένετ από το πόστο του αρχιδιαιτητή.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4′ Γεντβάι), Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν (70′ Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Μαντσίνι (78′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59′ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75′ Μάνταλος), Ελίασον, Γαλανόπουλος (64′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (63′ Γιόνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία (75′ Αραούχο).

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο ΠΑΟΚ πέρασε την Κυριακή το βράδυ από τους «Ζωσιμάδες» επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 και επέστρεψε στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά από μια ήττα και μια ισοπαλία. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έφτασε ήδη τα 4 γκολ φέτος στα 12 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Δικέφαλος σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ πέρυσι όλη τη σεζόν είχε τρία.

«Χαίρομαι που βοηθώ την ομάδα περισσότερο, δεν είναι ότι τρελαίνομαι όταν βάζω γκολ, μ’ αρέσει να δίνω και ασίστ αλλά θέλω να βοηθάω την ομάδα», είπε ο «Ντέλιας» που αποτελεί πλέον το next big thing της Τούμπας και πρόσθεσε, όσον αφορά τη σχέση του με τον Λουτσέσκου: «Είμαστε πολύ καλά, μπορεί να υπάρχουν κάποιες… κρίσεις στη σχέση μας αλλά ξαναφτιάχνει. Δεν με απασχολούν οι κριτικές, εγώ δουλεύω καθημερινά, μπορώ να κάνω και άλλα χίλια πράγματα που θα φανούν στο μέλλον». Οσον αφορά στον πανηγυρισμό του… «είναι Black Panther και κάτι άλλο που δεν μπορώ να πω…», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της μη κλήσης του στην Εθνική: «Αυτά είναι επιλογές του προπονητή, εγώ δεν μπορώ να ξέρω, αυτός ξέρει ποιους θα πάρει και γιατί. Εγώ είμαι πρόθυμος οποιαδήποτε στιγμή να πάω».

Ο Κωνσταντέλιας βρήκε δίχτυα στο 4ο και στο 33ο λεπτό, ενώ το τρίτο τέρμα του Δικεφάλου σημείωσε ο Ζίφκοβιτς, στο 77’. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, είχε ισοφαρίσει ο Παμλίδης στο 25’.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (82’ Μπιλμπάο), Γκάρο (74’ Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (62’ Κόντε).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (75’ Σάστρε), Κετζιόρα (61’ λ. τρ. Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Μεϊτέ (58’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (58’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Τόμας (75’ Σαμάτα).

Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0

Σαν να μην έλειψε μια μέρα… Ο Ντάνιελ Ποντένσε επέστρεψε φουριόζος στον Ολυμπιακό και όπως φάνηκε και στο μας την Κηφισιά την Κυριακή, ο Πορτογάλος άσος κάλυψε από την πρώτη στιγμή το κενό που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο δεξί άκρο της επίθεσής τους από την ημέρα που ο ίδιος αποφάσισε να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη και να συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ και την Γουλβς. Εδώ και τρία χρόνια δηλαδή… Πήρε το πέναλτι για το 1-0 στο 21’, ενώ στο 25’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, σκοράροντας για τον Ολυμπιακό ξανά μετά από τον Δεκέμβριο του 2019 και βοηθώντας τον να φτάσει στο 4-0 και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» (που στο ξεκίνημα είδαν την Κηφισιά να απειλεί την εστία του Πασχαλάκη) πέτυχαν οι Ελ Κααμπί 21’ (πεν.), Ποντένσε 25΄, Γιόβετιτς 64’ (πεν.) και Ιμπόρα 90+4’.
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (74΄ Πορόσο), Ντόι, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (58΄ Ζοάο Καρβάλιο), Σκάρπα, Καμαρά (46΄ Ιμπόρα), Σολμπάκεν (69΄ Μπιελ, Ποντένσε, Ελ Κααμπί (58΄ Γιόβετιτς)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Γιάννης Μασούρας (61΄ Γκόμπελιτς), Κάπαν, Βαφέας, Λούμορ, Πέιος (72΄ Αντούνες), Παπασάββας (72΄ Κωνσταντακόπουλος), Σάντος (61΄ Ίλιεφ), Ιπαλίμπο (80΄ Παρράς), Αντερέγκεν, Τετέι

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 1-2

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη έπειτα από 20 αγώνες πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης που έφυγε με το διπλό από το Πανθεσσαλικό, επικρατώντας με 2-1 του Βόλου, που ακόμα δεν έχει τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Αρκαδίας κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, όταν πήρε «αέρα» δύο τερμάτων χάρις τα γκολ των Μιριτέλο (7’) και Γκρόζντανιτς (22’), με τον Βόλο να μειώνει στο 59’ με το εύστοχο πέναλτι του Τρουιγιέ, αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο ως το φινάλε του ματς.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Σ. Παπαδόπουλος, Άλχο, Σιέλης (58’ λ.τρ. Τάχατος), Ασλανίδης (46’ Γκλάβτσιτς), Λούνα, Τσοκάνης, Τρουϊγιέ, Μπερτόλιο (46’ Κομπά), Ντέλετιτς (46΄ Μαχαίρας), Κουεντίν (76’ Ενγκίν), Γκαρσία.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Ν. Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς (86 Ζουγλής), Μουνάφο (90΄+6′ Ντιαρά), Κρέσπι, Μπαρτόλο (86’ Σουρλής), Σίτο (67’ Καλτσάς), Μιριτέλο (67’ Μάντζης).

Πανσερραϊκός – Λαμία 2-0

Επιστροφή στο σπίτι για τον Πανσερραϊκό που το Σάββατο δεν απογοήτευσε τους οπαδούς του που έδωσαν μαζικό παρών στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών για να δουν τα «λιοντάρια» να αγωνίζονται μετά από 12 χρόνια στη φυσική τους έδρα στη Σούπερ Λιγκ.

Επειτα από μια ήττα, στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό και τέσσερις ισοπαλίες οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη, με το 2-0 επί της Λαμίας. Τα τέρματα των Άλεξιτς (66’) και Στάικου (70’) έκαναν τη… δουλειά για τον Πανσερραϊκό, που όπως φαίνεται σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές ήρθε στην μεγάλη κατηγορία για να μείνει…

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας, (86’ Ντανκερλούι) Δεληγιαννίδης, Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (64’ Χατζητραβός), Τομάς (46’ Μασκανάκης), Άλεξιτς (90’+4’ Μπάιροβιτς).
ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο (64’ Σαντάνα), Νούνιες (79’ Τσιλιανίδης), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (64’ Λόνγκο), Καρλίτος (84’ Ακούνια), Τσιλούλης (46’ Τόσιτς).

Αρης – Παναιτωλικός 3-0 

Τον παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά για φέτος φαίνεται πως βρήκε ο Αρης στο πρόσωπο του Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε τα δύο (22’, 55’) από τα τρία γκολ στη νίκη των «κιτρίνων» με 3-0 επί του Παναιτωλικού και ήδη σκαρφάλωσε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με τέσσερα συνολικά τέρματα στις πέντε αυτές αγωνιστικές. «Θεωρώ ότι η δουλειά του επιθετικού είναι να βάζει γκολ αλλά είναι απαραίτητο να δέχεται βοήθειες από τους συμπαίκτες του για να βοηθάει και αυτός την ομάδα. Θέλω να αφιερώσω τα γκολ στην οικογένειά μου που πάντα είναι δίπλα μου και με στηρίζει αλλά και στον Σαλβαδόρ», τόνισε ο Μορόν, για να συμπληρώσει σχετικά με την αξία της νίκης. «Είναι σημαντική νίκη γιατί μας διατηρεί στην κατεύθυνση των νικών στην έδρα μας για να κοιτάξουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Το 3-0 έγινε στο 85΄από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που από την Κυριακή το βράδυ είναι κάτοχος τριών ξεχωριστών ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτες που έχει σκοράρει με τη φανέλα και των πέντε μεγάλων ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης), επίσης σε ηλικία 36 ετών, 9 μηνών και 5 ημερών έγινε ο γηραιότερος σκόρερ του Άρη στη Super League, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο Γκιάρο που είχε σκοράρει σε ηλικία 35 ετών, 7 μηνών και 2 ημερών στις 20/9/ 2009 στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό και τέλος έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια για να βρει δίχτυα Ελληνας παίκτης του Αρη. Η προηγούμενη φορά ήταν στις 5 Μαΐου 2021, με τον Δημήτρη Μάνο σκοράρει στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, για τα πλέι οφ.
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Νταρίντα (87’ Παναγίδης), Βερστράτε (76’ Εμβοντό), Σαμόρα, Σουλεϊμάνοφ (63’ Κάρλσον), Μενέντεθ (76’ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν (63’ Πάρντο).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Μαυρίας, Ντουάρτε (83’ Λιάβας), Οικονόμου, Σίλβα, Μπαλντασάρα (61’ Ξενιτίδης), Πέρες, Χουάνπι (83’ Μπουζούκης), Σενγκέλια (61’ Ντίας), Φεντερίκο Ντουάρτε, Καρέλης.

ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1

Το γκολ του Ντανζέλ Γιουμπιτάνα στο 86ο λεπτό, κράτησε «όρθιο» τον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ» (1-1) και χάρισε στους Περιστεριώτες έναν βαθμό κόντρα στον ΟΦΗ, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε το Σάββατο η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League. Οι Κρητικοί, που προηγήθηκαν με τον Λουίζ Φελίπε στο 33’ και είχαν δύο δοκάρια με τους Τοράλ και Μοσκέρα, έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το «3Χ3» στην έδρα τους και να πιάσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας (με ένα αγώνα περισσότερο). Ο δε Ατρόμητος παραμένει χωρίς νίκη μετά από 4 ματς (είχε αναβληθεί το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό), ωστόσο, έσωσε τουλάχιστον τον ένα βαθμό σε ένα ματς που έμοιαζε… χαμένο ως το 86’.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ, Λάρσον, Μεγιάδο (65’ Γκλάζερ), Γκαγιέγκος (80’ Τοράρινσον), Μπάκιτς, Αμπάντα, Τοράλ (80’ Νέιρα), Λουίζ Φελίπε (72’ Μοσκέρα).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Φριντζόνσον (46’ Κούντε), Ρομπάιγ (74’ Βέργος), Καμαρά (64’ Γιουμπιτάνα), Βαλένσια (81’ Κουέν), Αντζιέλσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT