Νίκη του Ολυμπιακού με 4-1 επί του Αρη, 3-0 ο ΠΑΟΚ τον Βόλο

Νίκη του Ολυμπιακού με 4-1 επί του Αρη, 3-0 ο ΠΑΟΚ τον Βόλο

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

4' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια αναμέτρηση που είχε δύο πρόσωπα, ένα αναιμικό στο α’ μέρος και ένα εντυπωσιακό στο β’ με 4 γκολ, πολλές φάσεις και χαμένο πέναλτι, ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-1 τον Αρη και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, φθάνοντας τους 16 βαθμούς και αφήνοντας τους «κίτρινους» στους 7.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της κυκλοφορίας από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Αρη να κρατά σχετικά εύκολα τους «ερυθρόλευκους» μακριά από τον Κουέστα.

Η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε ύστερα από λάθος του –εκτός κλίματος– Οντουμπάτζο, ο οποίος απρόσεκτα γύρισε από πλάγια στον Μπράμπετς. Ο Ελ Κααμπί έκλεψε την μπάλα αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Αρη.

Το γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στο 21′ ύστερα από αντεπίθεση. Ο Φορτούνης κατέβασε την μπάλα, τροφοδότησε δεξιά του τον Μασούρα, αυτός επιχείρησε να γυρίσει παράλληλα στο ύψος του πέναλτι και ο Μπράμπετς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του συμπαίκτη του Κουέστα.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια, με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή αλλά να μην απειλεί. Ο Σομπμάκεν στο 39′ επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Αρης έκανε μόλις την πρώτη τελική του, μια υποψία ευκαιρίας με σουτ του Μενέντεζ το οποίο κατέληξε κόρνερ.

Το β’ ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, με τον Αρη να μπαίνει στο τερέν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Ο Μάντζιος άφησε εκτός τον Οντουμπάτζο και έβαλε στη θέση του τον Πάρντο (ενώ αποχώρησε και ο Μπράμπετς με μυϊκό πρόβλημα). Μια κίνηση που αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο 30χρονος Ισπανός μόλις στο 47′ κεραυνοβόλησε τον Πασχαλάκη με ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής, ισοφαρίζοντας για τον Αρη σε 1-1.

Στο 53′ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Εσε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό ο Αρης ξεδίπλωσε μια υποδειγματική αντεπίθεση. Η μπάλα έφτασε από τον Σουλεϊμάνοφ στον Νταρίντα ο οποίος σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, σε μια φάση που με βάση την εξέλιξη του ματς ήταν καθοριστική.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βλέποντας τον Αρη να παρουσιάζει άλλο πρόσωπο σε σχέση με το α’ μέρος, απέσυρε άρον άρον τους Μασούρα και Σολμπάκεν και έβαλε στη θέση τους τους Μπιελ και Ποντένσε, κάτι που άλλαξε ξανά τα δεδομένα της αναμέτρησης, αυτή τη φορά υπέρ του Ολυμπιακού, που βρήκε ξανά τα πατήματά του.

Στο 58′ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ όταν η σέντρα του Ροντινέι βρήκε τον Ελ Κααμπί μόνο, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ο,τι δεν πέτυχε σ’ αυτή τη φάση ο Μαροκινός, το έκανε στο 62′, όταν ύστερα από κόρνερ του Φορτούνη πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της απούσας άμυνας του Αρη και έγραψε το 2-1, χωρίς να επιχειρήσει καν άλμα.

Ο ασταμάτητος και χθες Ελ Κααμπί χτύπησε και στο 70′, «κλειδώνοντας» τη νίκη για τον Ολυμπιακό. Ποντένσε και Ροντινέι συνεργάστηκαν από δεξιά, ο τελευταίος σέντραρε παράλληλα στο πρώτο δοκάρι του Κουέστα και ο Μαροκινός, προλαβαίνοντας τον Φαμπιάνο, έκανε το 3-1.

Στο 84′ και ενώ το ματς είχε κριθεί, ο Ολυμπιακός βγήκε σε μία ακόμη αντεπίθεση με τον Μπιέλ να πατάει περιοχή και την κατάλληλη στιγμή να δίνει ασίστ στον επερχόμενο Γιόβετιτς ο οποίος σημείωσε σε ρυθμό προπόνησης το τελικό 4-1.

Στο 87′ ξανά χωρίς αντίπαλο αμυντικό ο Μπιελ σαν σε προπόνηση, έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη των «ερυθρολεύκων» πλασάροντας απελπιστικά άουτ, ενώ το ίδιο έπραξε τρία λεπτά μετά και ο Φορτούνης που απέτυχε να νικήσει τον Κουέστα από το σημείο του πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (76′ Ντόη), Φρέιρε, Κίνι (74′ Ορτέγκα), Εσε, Μαντί, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55′ Ποντένσε), Μασούρας (55′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (78′ Γιόβετιτς)

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μπράμπετς (37′ Βέλεθ), Ματαρίτα, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο (46′ Πάρδο), Νταρίντα, Βερστρέτε (86′ Εμβοντό), Σουλεϊμάνοφ (71′ Κάρλσον), Μοντόγια, Μενέντες (71′ Ζαμόρα), Μορόν.

Νίκη του Ολυμπιακού με 4-1 επί του Αρη, 3-0 ο ΠΑΟΚ τον Βόλο-1
(Φωτ: INTIME)

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Βόλου στην Τούμπα, σκαρφαλώνοντας στους 13 βαθμούς και αφήνοντας την ομάδα της Μαγνησίας στους 2.

Ο Λουτσέσκου έκανε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, είδε τους Κουλιεράκη και Μουργκ να φέρνουν μπροστά την ομάδα του με τα δύο γκολ που σημείωσαν και τον Σαμάτα να ανοίγει και αυτός λογαριασμό με ένα υπέροχο τέρμα στο δεύτερο 45λεπτο. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ.

Την ίδια ώρα, ο Κοτάρσκι είχε ένα ήσυχο 90λεπτο, κινδύνεψε ελάχιστα και ουσιαστικά δεν χρειάστηκε παρά σε ελάχιστες φάσεις.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης (76′ Νάσμπεργκ), Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65′ Οζντόεφ), Μουργκ, Τάισον (65′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (65′ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (81′ Τζίμας).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Αλχο (56′ Καλογερόπουλος), Λούνα, Ταχάτος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (46′ Ενγκίν), Κόμπα (56′ Μεταξάς), Κορνέτ, Μαχαίρας, Γκαρσία (56′ Μωραΐτης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (6η αγωνιστική)

Παναιτωλικός – ΟΦΗ 1-1
Κηφισιά – Λαμία 1-1
Ολυμπιακός – Αρης 4-1
ΠΑΟΚ – Βόλος 3-0
Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (Σήμερα – 17.30)
Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός (Σήμερα – 20.30)
ΑΕΚ – Ατρόμητος (Σήμερα- 21.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός/6/16
2. ΠΑΟΚ/6/13
3. Παναθηναϊκός/4/9
4. ΟΦΗ/6/9
5. ΑΕΚ/4/8
6. Αρης/6/7
7. Αστέρας Τρ./5/7
8. Πανσερραϊκός/5/6
9. Λαμία/6/6
10. ΠΑΣ Γιάννινα/5/5
11. Κηφισιά/6/5
12. Παναιτωλικός/5/3
13. Ατρόμητος/4/2
14. Βόλος/6/2
**Τα ματς Παναθηναϊκός-Ατρόμητος και ΑΕΚ-Παναιτωλικός θα διεξαχθούν στις 8/10.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
Λαμία – Παναιτωλικός (1.10 – 15.00)
Βόλος – Πανσερραϊκός (1.10 – 16.30)
Αρης – Κηφισιά (1.10 – 17.30)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (1.10 – 19.30)
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (1.10 – 20.30)
Ατρόμητος – Αστέρας Τρ. (2.10 – 18.00)
ΟΦΗ – ΑΕΚ (2.10 – 20.00)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT