Σούπερ Καπ: Στο κυνήγι του πρώτου τίτλου στο μπάσκετ

Σούπερ Καπ: Στο κυνήγι του πρώτου τίτλου στο μπάσκετ

Η επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων στο μπάσκετ, που «κρύβει» εκτός απροόπτου και την πρώτη φετινή μάχη των «αιωνίων», ξεκινάει σήμερα με το Σούπερ Καπ, που διεξάγεται στη Ρόδο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων στο μπάσκετ, που «κρύβει» εκτός απροόπτου και την πρώτη φετινή μάχη των «αιωνίων», ξεκινάει σήμερα με το Σούπερ Καπ, που διεξάγεται στη Ρόδο. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το τέταρτο τρόπαιο της διοργάνωσης, η οποία άρχισε το 2020 με νικητές κατά σειρά Προμηθέα, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Στον Παναθηναϊκό τα νέα δεν ήταν καλά, αφού παρουσιάστηκαν προβλήματα τραυματισμών με τους Ντίνο Μήτογλου και Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο πρώτος υπέστη θλάση β’ βαθμού στο αριστερό γαστροκνήμιο και μπορεί να μείνει εκτός δράσης ακόμη και για τρεις εβδομάδες. Ο δεύτερος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί κόντρα στους Θεσσαλονικείς σήμερα και είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του και στον μεγάλο τελικό.

«Είχαμε κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς στην προπόνηση και θα κάνουμε ένα μίτινγκ με τους γιατρούς για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις μας. Εχουμε μεγάλους στόχους. Θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο του Σούπερ Καπ, αν και αυτός δεν είναι ο βασικός μας στόχος», ανέφερε ο Εργκιν Αταμάν.

Περιστέρι – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός οι ημιτελικοί – Εκτός Μήτογλου και Παπαπέτρου από τους «πράσινους».

«Αυτοί οι αγώνες θα μας βοηθήσουν στη χημεία μας. Χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς παίκτες (Βεζένκοφ, Σλούκα), αλλά οι νέοι μας παίκτες έχουν και αυτοί νοοτροπία και χαρακτήρα, και θεωρώ ότι είναι πρωταθλητές», τόνισε από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος παραδέχθηκε πως το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα προφανώς είναι πιο σημαντικό, «αλλά δεν υποτιμάμε τι συμβαίνει εδώ».

Βασίλης Σπανούλης (Περιστέρι) και Φώτης Τακιανός (ΠΑΟΚ) εμφανίστηκαν αισιόδοξοι πως οι ομάδες τους θα εμφανιστούν ανταγωνιστικές σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός, παρά τις απώλειες, έχει την αυτοπεποίθηση να προασπίσει τα κεκτημένα. Ο Κώστας Σλούκας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το να κατακτηθεί από τον Παναθηναϊκό ο πρώτος τίτλος της σεζόν και υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για τη νέα του ομάδα.

Το πρόγραμμα του τουρνουά: Σήμερα 17.00: Περιστέρι – Ολυμπιακός, 20.30: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Αύριο 17.00: Μικρός τελικός, 20.30: Μεγάλος τελικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT