Super League: 2-2 το ντέρμπι της Λεωφόρου, άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από τα Γιάννενα

Super League: 2-2 το ντέρμπι της Λεωφόρου, άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από τα Γιάννενα

Ο Γερεμέγεφ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις για τον Παναθηναϊκό. Εύκολο βράδυ για τον Ολυμπιακό.

10' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μεγάλο ματς της 7ης αγωνιστικής στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2, σε ένα ντέρμπι που είχε πρωταγωνιστές τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς και τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, με τον Σουηδό επιθετικό να γλιτώνει με… buzzer beater τους «πράσινους» από δεύτερη εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός αύξησε ακόμα περισσότερο την απόστασή του στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από το εύκολο πέρασμα του από τους «Ζωσιμάδες», όπου επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Ποντένσε να κλέβει την παράσταση με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

Από μηχανής θεός αποδείχτηκε ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ για τον Παναθηναϊκό. Ο 29χρονος επιθετικός, που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στον Λεβαδειακό, στο πρώτο του επίσημο ματς με το «τριφύλλι» στο στήθος, μπήκε ως αλλαγή στο 82΄και σε σχεδόν νεκρό χρόνο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε με κεφαλιά να διαμορφώσει το τελικό 2-2 στο ντέρμπι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ, γράφοντας έτσι τον εντυπωσιακό επίλογο σε ένα ούτως ή άλλως πολύ καλό παιχνίδι.

Όπως και στον αγώνα με την ΑΕΚ, έτσι και τώρα ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και μάλιστα είχε δοκάρι με τον Τζούρισιτς μόλις στο 2’. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, όμως τελικά στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 19’, ο Ζίβκοβιτς έκανε από δεξιά τη σέντρα, ο Κωνσταντέλιας που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας προσπάθησε με τακουνάκι να νικήσει τον Μπρινιόλι, ο Ιταλός απέκρουσε, όμως ο Τόμας που ακολουθούσε τη φάση με προβολή έκανε το 1-0 για το Δικέφαλο.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 32’, όταν από το γύρισμα του Τζούριτσιτς από δεξιά, η μπάλα πήγε στον Μπερνάρ που κόπηκε, ο Παλάσιος έγινε κάτοχός της και με σουτ την έστειλε πρώτα στο δεξιό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε με πιο ανεβασμένες τις… στροφές και έτσι αφού προειδοποίησε με το δοκάρι του Τόμας στο 56’, τρία λεπτά μετά, ο Ζίφκοβιτς με εξαιρετικό πλασέ, μετά από ασίστ του Τάισον έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του μέσα στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός από εκείνο το σημείο πήρε πάλι τον έλεγχο το αγώνα και είχε τρεις καλές στιγμές με τον Βιλένα, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 88΄ Κοτάρσκι έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Γεντβάι, ενώ στο 93΄ο Σαμάτα έχασε την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να «καθαρίσει» το ντέρμπι. Ετσι στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, μετά την σέντρα του Μλαντένοβιτς, πήρε την κεφαλιά ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2, κάνοντας έτσι ονειρικό ντεμπούτο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (82′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76′ Βιλένα), Παλάσιος (70′ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (70′ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (82′ Γερεμέγεφ).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (61′ Οζντόεφ), Σβαμπ (71′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (83′ Μουργκ), Τόμας (72′ Σαμάτα).

«Μόνο η νίκη έχει σημασία»

Ικανοποιημένος για το γκολ που πέτυχε, όχι όμως για το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Γερεμέγεφ μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να σκοράρω και να βοηθήσω την ομάδα μου. Όμως δεν πήραμε τη νίκη που θέλαμε μέσα στην έδρα μας. Η νίκη είναι πάντα αυτό που μετρά περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στις νίκες στο επόμενο ματς. Είμαι σίγουρος πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη», τόνισε ο Σουηδός σκόρερ του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Η σέντρα του Φίλιπ ήταν εξαιρετική και μπόρεσα να στείλω την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή είναι η δουλειά του επιθετικού. Είχα πριν δύο καλές στιγμές, στην τρίτη σκόραρα. Ξέρω πως ο Φίλιπ, αλλά και ο Χουάνκαρ έχουν πολύ καλό αριστερό πόδι και μπορούν να βρουν τους επιθετικούς».

«Αδικημένος» από το αποτέλεσμα, με βάση την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. «Όταν ισοφαρίζεις στο τελευταίο λεπτό και δεν χάνεις, τουλάχιστον έχεις μια μικρή ικανοποίηση ότι δεν έχασες. Αν δούμε όμως τη μεγάλη εικόνα του παιχνιδιού, μας αδίκησε πολύ γιατί ήμασταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά δεν εξελίχθηκε όπως έπρεπε να εξελιχθεί», τόνισε ο Σέρβος προπονητής του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε: «Οι αποφάσεις στο τελευταίο τρίτο μάς έλειψαν πάρα πολύ, είχαμε αρκετές προσπάθειες, αλλά θέλαμε λίγο παραπάνω συνεργασίες. Δεν κάναμε πολλά λάθη, αλλά ο ΠΑΟΚ τα εκμεταλλεύτηκε και ήμασταν πίσω στο σκορ. Σίγουρα επειδή είχαμε χάσει και το προηγούμενο παιχνίδι, υπήρχε μια νευρικότητα. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αλλά όταν ισοφαρίζεις στο τέλος έχεις την ικανοποίηση ότι δεν έχασες».

Παραπονα Λουτσεσκου και απάντηση από Γιοβάνοβιτς

Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε αρκετά εκνευρισμένος για τις αποφάσεις του Πορτογάλου διαιτητή, Τιάγκο Μαρτίν, στον οποίο μάλιστα διαμαρτυρήθηκε και… προσωπικά αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης. «Μιλάμε για διαφθορά! Τι να πούμε για ποδόσφαιρο; Μπορούμε να θυμηθούμε τι έγινε και με άλλες αποφάσεις προ λίγων ημερών. Αν έπρεπε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, εντάξει… Κάρτες που δίνονται σε μας, κάρτες που δεν δίνονται στον αντίπαλο, το γκολ μπαίνει μετά το πέρας των καθυστερήσεων ενώ είχε λήξει ο χρόνος όσο η μπάλα ήταν στο κέντρο… Είναι πάρα πολλά για να τα αφήσουμε να περάσουν έτσι. Είναι άδικο. Μας δοκιμάζουν από κάθε άποψη, ενώ άλλους τους σπρώχνουν. Αν θέλετε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός μάς διέλυσε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο άλλαξε τελείως το ματς. Αμυνθήκαμε πολύ καλά, σκοράραμε και χάσαμε κι άλλες ευκαιρίες. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να αλλάξει άμεσα!», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ προσβλητικό αυτό που είπε. Ο Λουτσέσκου έχει μανία με τον Παναθηναϊκό. Από τότε που έχασε το Κύπελλο ασχολείται μονο με τον Παναθηναϊκό. Άρα ότι έχουμε πετύχει οφείλεται στη διαιτησία. Είναι γελοίο και δεν είναι άξιο σχολιασμού. Δεν έχω πει τίποτα για τους διαιτητές. Είναι μια δικαιολογία για τους περισσότερους για να ασχολείται ο κόσμος με κάτι άλλο παρά με την πραγματικότητα. Γι΄ αυτό δεν τοποθετούμαι. Είναι κρίμα και δημιουργεί εντάσεις. Αν δεν μπορούν οι πρωταγωνιστές να είναι ψύχραιμοι πως θα μπορέσει ο κόσμος. Δεν το δέχομαι αυτό που λέει. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Ειναι μια τοποθέτηση που κρύβει τις αδυναμίες που υπάρχουν. Ηταν ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο για όλο το ματς. Κάναμε πολλές ευκαιρίες. Μπορεί να μην είχαμε τη ψυχραιμία στις τελικές αποφάσεις. Σε όλο το ματς υπήρχε μια ομάδα που ήλεγχε τον ρυθμό. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς δεχτήκαμε δύο γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Ήμασταν η ομάδα που δημιουργούσε στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε μια έξτρα επιβάρυνση  λόγω του σκορ που κυνηγούσαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, αλλά σε όλο το παιχνίδι ήμασταν η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού».

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3

Σαν να μην έφυγε ποτέ… Ο Ποντένσε συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό, δείχνοντας ότι ήταν η καλύτερη κίνηση που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» αυτό το καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος με τα δύο γκολ που πέτυχε με ισάριθμα σουτ στο 17ο και στο 23ο λεπτό άνοιξε το δρόμο για το 3-0 της ομάδας του επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», με τον Ροντινέι να είναι αυτός που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το τέρμα που σημείωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Μαρτίνεθ να ξεκουράσει τους Φορτούνη, Φρέιρε που έπαιξαν για ένα ημίχρονο, ενώ έδωσε ανάσες και σε Ποντένσε, Ελ Κααμπί, όπως και στον Μασούρα που ήρθε από τον πάγκο. Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν τη διαφορά τους από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ενώ παραμένουν χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα με 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Μάλιστα η διαφορά από τους διώκτες τους θα παραμείνει στους πέντε βαθμούς (19 με 14) ακόμα και αν η ΑΕΚ επικρατήσει τη Δευτέρα (2/10) στο Ηράκλειο του ΟΦΗ. Από την άλλη αυτή ήταν η 3η σερί ήττα για τα Γιάννινα.

Super League: 2-2 το ντέρμπι της Λεωφόρου, άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από τα Γιάννενα-1
Φωτ. INTIME

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος (62′ Μπεγκάλα), Μπιλμπάο, Τζίμας (75′ Γκάρο), Παμλίδης, Ροσέρο (61′ Έφορντ) και Μπάλαν (75′ Κόντε).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγα, Φρέιρε (46′ Πορόζο), Ντόι, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Μαντί Καμαρά, Μπιελ (84′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (46′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66′ Καρβάλιο) και Ελ Καμπί (66′ Μασούρας).
@ Με 18 λεπτά καθυστέρηση έγινε η σέντρα στο παιχνίδι εξαιτίας του πανό που είχαν ανεβάσει οι οπαδοί του ΠΑΣ, με το διαιτητή Μανούχο αρχικά να φεύγει για τα αποδυτήρια, αλλά μετά από επέμβαση των παικτών των Ηπειρωτών τελικά το πανό κατέβηκε.

Αρης – Κηφισιά 1-1

Η Κηφισιά έκανε την έκπληξη του κυριακάτικου προγράμματος της Σούπερ Λιγκ. Οι νεοφώτιστοι κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία 1-1 από τον Αρη στο «Βικελίδης» και να προσθέσουν ακόμα έναν σημαντικό βαθμό στη μάχη που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Αυτός ήταν ο πρώτος εκτός έδρας πόντος για την Κηφισιά, ενώ από την άλλη ο Αρης, που είχε την πρώτη απώλεια στο «σπίτι» του για φέτος, έμεινε για δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη (προερχόταν από την ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο) και πλέον ο Ακης Μάντζιος θα πρέπει να δουλέψει αρκετά στη διακοπή προκειμένου η ομάδα του να παρουσιάσει διαφορετικό αγωνιστικό με την επανέναρξη της κούρσας.
Μορόν και Οζέγκοβιτς ήταν οι πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση στο «Βικελίδης». Ο Ισπανός άνοιξε το σκορ για τους «κίτρινους» στο 23ο λεπτό, φτάνοντας έτσι τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα. Από την άλλη για την Κηφισιά, ο Σέρβος ισοφάρισε στο 75’ και με το τρίτο του φετινό τέρμα, κράτησε όρθια την ομάδα του σε αρκετά δύσκολη έδρα.
Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Όντουμπάτζο (83’ Μοντόγια), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι, Βερστράτε (83’ Σαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (57’ Κάρλσον), Πάρδο (57’ Χριστοδουλόπουλος), Μενέντες (69’ Ντουκουρέ), Μορόν
Κηφισιά (Γ. Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία (84’ Κωνσταντακόπουλος), Βαφέας, Τσάπαν, Λούμορ, Παπασάββας (69’ Πέιος), Ίλιεφ (63’ Μπιφουμά), Αντερέγκεν (63’ Κρισιούμα), Οζέγκοβιτς (84’ Γκόμπελιτς), Τετέι

Λαμία – Παναιτωλικός 1-0

Στο πρόσωπο του Καρλίτος έχει βρει η Λαμία τον παίκτη που θα την βοηθήσει να αποφύγει τις περιπέτειες που είχε τις προηγούμενες σεζόν στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός, που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, σκόραρε στο 7ο λεπτό στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, γκολ που ήταν αρκετά για να χαρίσει στους γηπεδούχους τη νίκη με 1-0 και να τους κρατήσει στην 7η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα αυτό ήταν το τρίτο φετινό τέρμα του, ενώ μετρά και δύο ασίστ. Από την άλλη ο Παναιτωλικός παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με 3 βαθμούς και χωρίς ακόμα να έχει πανηγυρίσει κάποια νίκη. Μοιραίος για την ομάδα του Αγρινίου, ήταν ο Καρέλης που στο 51’ έχασε μοναδική ευκαιρία σε κενή εστία για να ισοφαρίσει και να δώσει άλλη τροπή στην αναμέτρηση.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάνα, Νούνιες (60′ Αμαράλ), Σλίβκα (88′ Τσιλιανίδης), Τσιλούλης (60′ Τόσιτς), Λόνγκο (60′ Ακούνια), Καρλίτος (79′ Στάνκο).
Παναιτωλικός (Γκαμπριέλ Σούρερ): Καπίνο, Μάλης, Μπρούνο Ντουάρτε, Οικονόμου, Τορεχόν (90+2′ Μαυρίας), Μπαλντασάρα (70′ Χουάνπι), Πέρες (86′ Ντίας), Σενγκέλια (86′ Βοΐλης), Φρεντ Ντουάρτε (70′ Ξενιτίδης), Καρέλης, Πέδρο.
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει πλέον ο Γκάμπριελ Σούρερ στον Παναιτωλικό και δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να είναι άμεσες. Η θέση του Αργεντινού προπονητή μετά το πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι πλέον επισφαλής και παραμονή του στον πάγκο είναι στον «αέρα».

Τα φώτα στο «Γεντί Κουλέ»

Οσον αφορά στο πρόγραμμα της Δευτέρας, η ΑΕΚ έχει δύσκολη έξοδο στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Η Ενωση αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, καθώς την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής έμεινε ο Λιβάι Γκαρσία ο οποίος υπέστη θλάση στην προπόνηση του Σαββάτου. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει επίσης στον Γιόνσον που στο τέλος του κυριακάτικου προγράμματος ένιωσε ενοχλήσεις, αλλά και στον Άμραμπατ, που είχε δεχτεί χτύπημα στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Επίσης στο Ηράκλειο δεν ταξίδεψαν οι Βίντα και Χατζισαφί, όπως και ο Σιντιμπέ, ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου.

Στον ΟΦΗ, που είναι αήττητος στο γήπεδό του, με δύο νίκες απέναντι σε Αρη και ΠΑΟΚ και μια ισοπαλία με τον Ατρόμητο, τόσο ο Νουά Ντίκο όσο και ο Άντριαν Ριέρα επέστρεψαν στη διάθεση του Βάλντας Νταμπράουσκας και βρίσκονται στην αποστολή για το ματς με την ΑΕΚ.

Νωρίτερα στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Αστέρα. Οι γηπεδούχοι παραμένουν στην ουρά της βαθμολογίας με μόλις δύο πόντους και ελπίζουν ότι θα πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη, ενώ από την άλλη η ομάδα της Τρίπολης θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT