Καθυστερεί ο αρχιδιαιτητής, ανεβαίνει η… θερμοκρασία

Καθυστερεί ο αρχιδιαιτητής, ανεβαίνει η… θερμοκρασία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελικές προτάσεις της UEFA για τον νέο επικεφαλής της ΚΕΔ περιμένει η ΕΠΟ, προκειμένου με τη σειρά της να θέσει τα ονόματα των υποψηφίων υπόψη των ομάδων και να ληφθεί η τελική απόφαση για τον αντικαταστάτη του Στιβ Μπένετ. Η μη κατάρτιση της σχετικής λίστας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία οδήγησε και στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τουλάχιστον βάσει των ισχυρισμών στο Πάρκο Γουδί, οι πρώτες κρούσεις που έγιναν από πλευράς UEFA ήταν σε καταξιωμένους παλαίμαχους Ευρωπαίους διαιτητές, οι οποίοι φέρεται να έδωσαν αρνητικές απαντήσεις, λόγω του τοξικού κλίματος που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ετσι η αναζήτηση συνεχίζεται, με τις ίδιες πηγές να ισχυρίζονται πως η γκάμα των επιλογών διευρύνεται ολοένα και περισσότερο από τον αρχιδιαιτητή της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι, ο οποίος καλείται να παραδώσει τουλάχιστον δύο ονόματα ώστε να αναδειχθεί ύστερα από τις σχετικές συζητήσεις ο «εκλεκτός». Οπως και να ‘χει, η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων ευνοεί την εξεύρεση λύσης κι ενώ μετά την παραίτηση Μπένετ η ΚΕΔ εξακολουθεί να λειτουργεί με την «υπηρεσιακή» λύση του Σταύρου Μάνταλου.

Κρίσιμο Δ.Σ. στη Λίγκα

Σήμερα το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος και στο προγραμματισμένο Δ.Σ. (14.00) της Σούπερ Λιγκ 1, με τον πρόεδρο της Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει εμφανιστεί πριν από λίγες μέρες κάθετα αντίθετος σε ένα ενδεχόμενο μονιμοποίησης του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ στην «κεφαλή» της ελληνικής διαιτησίας, προκειμένου να κάνει τους ορισμούς. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού θεωρεί πως οι συνεχείς αναβολές από πλευράς ΕΠΟ είναι προσχηματικές, με απώτερο στόχο να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος κι ενώ ακολουθεί το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, με τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία να έχουν αυξηθεί επικίνδυνα…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT