Ο Βίντα κράτησε όρθια την Ενωση – Ισοπαλία με τον Αγιαξ

Ο Βίντα κράτησε όρθια την Ενωση – Ισοπαλία με τον Αγιαξ

Βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, ακολουθούν Αγιαξ και Μαρσέιγ που έχουν από 2 και η Μπράιτον με έναν

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Αγιαξ στην «OPAP Arena» για τον 2ο όμιλο του Europa League και δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας στο Μπράιτον. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπέργκχαους στο 28′, ενώ ισοφάρισε ο Βίντα στο 85′. Ετσι, η Ενωση βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, ακολουθούν Αγιαξ και Μαρσέιγ που έχουν από 2 και η Μπράιτον με έναν.

Παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακά νεανικό σύνολο, με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 23 ετών, ο Αγιαξ μπήκε θαρραλέα στην «καυτή» OPAP Arena και δεν άφησε την ΑΕΚ να πιάσει τον γνωστό της επιβλητικό ρυθμό. Ηταν, μάλιστα, αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 12′, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει την προσπάθεια του Φορμπς. Στο 28΄ ο «Αίαντας» κέρδισε πέναλτι όταν ο Πινέδα ανέτρεψε τον Μπέργκβαϊν και ο Μπέργχαους ευστόχησε από τη «βούλα» για να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Η Ενωση είχε κάποιες καλές στιγμές, κυρίως με τον Πινέδα, όμως ήταν ο Στάνκοβιτς αυτός που την κράτησε «ζωντανή», τόσο σε ένα τετ-α-τετ (από πλάγια θέση) με τον Φορμπς στο 34′, όσο κυρίως με την απίθανη επέμβασή του σε σουτ του Ταχίροβιτς, με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να αλλάζει πορεία, στο 43′. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βίντα αστόχησε σε πανέξυπνη κεφαλιά-ψαράκι και έτσι χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια με ισόπαλο σκορ. 

Στο 52′ ο Σιμάνσκι πρόλαβε τελευταία στιγμή να σώσει την ομάδα του από μια «φαρμακερή» αντεπίθεση του Αγιαξ, που είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στην επιθετική μετάβαση. Στο 65′ η ΑΕΚ έχασε διπλή ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς ο οποίος πρώτα «νικήθηκε» από τον Χόρτερ και στη συνέχεια σούταρε πάνω στο σώμα του Αβιλα, από πολύ πλεονεκτική θέση. Μετά το μέσον του β’ ημιχρόνου, ο Αλμέιδα έριξε στο ματς κάθε διαθέσιμο «εργαλείο» που είχε στη διάθεσή του. Με φουλ επιθετικό σχήμα η ΑΕΚ βρήκε την ισοφάριση σε ένα χρονικά καθοριστικό σημείο, από σέντρα του Αμραμπατ και κεφαλιά του Ντομαγκόι Βίντα στο 75′. 

Στο 90′ η ΑΕΚ ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει τη μεγάλη ανατροπή, όταν οι παίκτες της έκλεψαν την μπάλα και ο Γιόνσον βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντι στον Χόρτερ από ασίστ του Μάνταλου. Ομως, ο Ολλανδός γκολκίπερ πραγματοποίησε καταπληκτική απόκρουση, κρατώντας το 1-1. 

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)

Κίτρινες: Αραούχο, Βίντα, Πινέδα, Αμραμπατ – Μπρόμπεϊ, Σούταλο

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67΄ Ρότα), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (74΄ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (67΄ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (79΄ Μοχαμαντί), Αμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67΄ Μάνταλος)

ΑΓΙΑΞ (Μορίς Στάιν): Χόρτερ, Χάτο, Αβιλα, Σούταλο, Ρενς, Ταχίροβιτς (84΄ Φαν ντεν Μπόομεν), Μπέργκχαους, Τέιλορ, Μπεργκβάιν, Φορμπς (84΄ Φαν Άξελ Ντόνχεν), Μπρόμπεϊ (73΄Ακπομ)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT