Θέμα στην ιστοσελίδα της FIBA ο Ιωαννίδης

Θέμα στην ιστοσελίδα της FIBA ο Ιωαννίδης

Τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η FIBA δεν ξέχασε τον Γιάννη Ιωαννίδη και την προσφορά του στο μπάσκετ. Με δημοσίευση που τιτλοφορεί «Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο θρυλικός Ελληνας προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης», αναφέρει πως ο Ελληνας τεχνικός πέρασε σχεδόν δύο δεκαετίες παίζοντας στον Αρη πριν συνεχίσει να οδηγεί τον σύλλογο σε οκτώ τίτλους πρωταθλήματος στην Ελλάδα την περίοδο 1979-1990.

Ο σύλλογος κέρδισε έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα με τον Ιωαννίδη στο τιμόνι πριν κάνει τη μετάβαση στον Ολυμπιακό, όπου θα κέρδιζε άλλα τέσσερα πρωταθλήματα στην πρώτη από τις δύο περιόδους στον σύλλογο.

Κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας, ο Ιωαννίδης έφτασε στο Ευρωπαϊκό Φάιναλ Φορ σε έξι περιπτώσεις –με τρεις διαφορετικούς ελληνικούς συλλόγους– συμπεριλαμβανομένων των τελικών εμφανίσεων το 1994 και 1995 με τον Ολυμπιακό και το 1998 με την ΑΕΚ.

Θέμα στην ιστοσελίδα της FIBA ο Ιωαννίδης-1

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε:

«Ο κόουτς Ιωαννίδης ήταν ένας ηγέτης που μπορούσε να εμπνεύσει τα μεγαλύτερα αστέρια του μπάσκετ να δουλέψουν ο ένας δίπλα στον άλλο προς όφελος της ομάδας. Εσπασε ρεκόρ νικών με διαφορετικούς συλλόγους και διαφορετικά στυλ μπάσκετ, σε μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια. Η ισχυρή προσωπικότητά του σε συνδυασμό με την αφοσίωσή του στο μπάσκετ ήταν τέτοια, που είναι αδύνατο να αναφερθεί κανείς στην ιστορία των ευρωπαϊκών φάιναλ φορ χωρίς να τον συμπεριλάβει σε αυτή, ακόμη κι αν δεν κέρδισε τον κορυφαίο ευρωπαϊκό τίτλο. Πάνω απ′ όλα, απέδειξε ότι η Ελλάδα ήταν σε θέση να παράγει παγκοσμίου επιπέδου προπονητές και προετοίμασε το έδαφος σε πολλούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT