Basket League: Δύσκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Αλεξάνδρειο

Basket League: Δύσκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Αλεξάνδρειο

Με το σκορ στο 41-40 υπέρ του Αρη στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός άρχισε να βλέπει φαντάσματα σαν κι αυτά που είδε κι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία δύο χρόνια στο Αλεξάνδρειο

4' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σκορ στο 41-40 υπέρ του Αρη στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός άρχισε να βλέπει φαντάσματα σαν κι αυτά που είδε κι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία δύο χρόνια στο Αλεξάνδρειο, όταν έχασε δύο συνεχόμενες φορές στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και βρέθηκε να κυνηγάει από την 1η αγωνιστική της Basket League.

Η κλάση του πρωταθλητή δεν άφησε τελικά να τον στοιχειώσει ο εφιάλτης μιας τέτοιας απροσδόκητης ήττας κι ας χρειάστηκε να πληρώσει βαρύ τίμημα με τους τραυματισμούς του Γουίλιαμς-Γκος και του Σίκμα που δημιουργούν μια ανασφάλεια μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Με αιχμή του δόρατος τον φοβερό και τρομερό Κάνααν (7/10 τρίποντα), οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 81-72 τον Αρη και έκαναν ποδαρικό με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα, δείχνοντας πάντως σημάδια κόπωσης μετά από τα δύο απανωτά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μέσα σε μία εβδομάδα, στον τελικό του Σούπερ Καπ και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε περίπου 4 χιλ. φιλάθλους, στη σκιά της απώλειας του Γιάννη Ιωαννίδη, ενός ανθρώπου που γεύτηκε μεγάλες επιτυχίες και με τις δύο ομάδες: με τον Aρη πανηγύρισε 13 τίτλους συνολικά και με τον Ολυμπιακό 5, με πιο σημαντικό ότι επί των ημερών του και οι δύο σύλλογοι αναγεννήθηκαν και έγιναν πρωταγωνιστές. Λογικό κι επόμενο να τιμηθεί η μνήμη του πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, όταν εκπρόσωποι των δύο ομάδων και του ΕΣΑΚΕ παρέδωσαν στην μονάκριβη κόρη του, Θεοδώρα – Ελένη, τιμητική πλακέτα, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης τόσο εντός του παρκέ όσο και στην εξέδρα.

Ο φιλόδοξος και ενισχυμένος φέτος Aρης έβαλε από την αρχή δύσκολα στον Ολυμπιακό και με πρωταγωνιστή τον Μπλούμπεργκς (4/4 τρίποντα στο α’ μέρος) έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 41-40. Η απάντηση του πρωταθλητή ήλθε δια χειρός Κάνααν στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Αμερικανός πυροβολούσε ασταμάτητα και όταν έφερε την ομάδα του για πρώτη φορά μπροστά με διψήφια διαφορά (64-53), είχε ήδη προλάβει να μετρήσει 7 τρίποντα σε 9 προσπάθειες!

Παρά το προβάδισμα, ο Μπαρτζώκας ήταν ανήσυχος γιατί είχε χάσει τους Γουίλιαμς-Γκος (ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους) και Σίκμα (ενοχλήσεις στη γάμπα), ενώ είχε να διαχειριστεί και την έλλειψη ενέργειας των παικτών του λόγω της κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια στο ξεκίνημα της περιόδου. Ο Αρης μείωσε με τρίποντο του Μποχωρίδη στους 4 πόντους (73-69), αλλά δεν άντεξε για κάτι περισσότερο, κυρίως γιατί δεν πήρε όλα όσα περίμενε από βασικά του «όπλα», όπως οι Καρ, Γκάλινατ και Ντε Σόουζα. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ματς χωρίς άλλα χτυποκάρδια και περιμένει πλέον να δει τι θα γίνει με τους τραυματίες, καθώς στο ιατρικό δελτίο είναι και τα ονόματα των Φαλ και ΜακΚίσικ.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 41-40, 54-64, 72-81

ΑΡΗΣ: Καρ 9 (4/12 σουτ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Μπλούμπεργκς 14 (4/6 τρίποντα), Μποχωρίδης 12 (3/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/3 βολές), Ντε Σόουζα 2, Γκάλινατ 6 (1/5 σουτ), Σλαφτσάκης 6, Σανόγκο 2, Τολιόπουλος 16 (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Κατσίβελης, Χάρελ 5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 10 (2/2 δίποντα, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κάναν 25 (1/1 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 7 (2), Πίτερς 15 (4/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μιλουτίνοβ 14 (6/12 δίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη), Γουίλιαμς-Γκος 1, Λούντζης 1, Λαρεντζάκης 8 (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολή), Σίκμα

Τα ομαδικά στατιστικά

ΑΡΗΣ: 20/36 δίποντα, 8/20 τρίποντα, 8/10 βολές, 22 ριμπάουντ (17 αμυντικά – 5 επιθετικά), 14 ασίστ, 8 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 14 λάθη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 15/25 δίποντα, 12/22 τρίποντα, 15/21 βολές, 30 ριμπάουντ (24 αμυντικά – 6 επιθετικά), 21 ασίστ, 4 κλεψίματα, 19 λάθη

Διαμαρτυρίες Μπαρτζώκα

Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε με τις διαμαρτυρίες του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη διαιτησία: «Το ματς δεν αντέχει σε μεγάλη κριτική, δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν παίχτηκε μπάσκετ. Είδαμε μία κατάσταση με πολύ σκληρό παιχνίδι, εκτός κάθε λογικής. Παίχτηκε ένα μπάσκετ που είναι διαφορετικό από τα ματς της Ευρωλίγκας και τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Από αυτό το πράγμα τραυματίστηκαν ακόμα δύο παίκτες, αλλά αυτή είναι η κατάσταση. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τους διαιτητές, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που τους κρίνουν. Πρέπει όμως να υπάρχει μία κοινή συνισταμένη στο πώς αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια οι διαιτητές στην Ευρωλίγκα, στη ΦΙΜΠΑ, στο ελληνικό πρωτάθλημα». 

Διαφορετική ήταν η άποψη του Γιάννη Καστρίτη: «Γνωρίζετε καλά ότι δεν μιλάω για τη διαιτησία. Δεν ξέρω τι είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας, αλλά επειδή ακούω συχνά ότι ο Άρης παίζει σκληρά στην άμυνα και πάνω από το όριο του φάουλ, έχω να πω τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο Γιούροκαπ όλες οι ομάδες παίζουν το ίδιο σκληρά με μας, γιατί αυτό απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ. Τα παιδιά έκαναν ένα βηματάκι προόδου. Στην συντριπτική διάρκεια του αγώνα ήμασταν στη διεκδίκηση της νίκης. Υπήρξαν όμως κάποιες στιγμές που ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητά του κι έβαλε παράλληλα μεγάλα σουτ. Ο κόσμος μας είναι εκπληκτικός. Τον ευχαριστούμε που γέμισε και σήμερα το γήπεδο».

Το σημερινό πρόγραμμα

Στα άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας, το Λαύριο, ο Προμηθέας και ο Κολοσσός πέτυχαν μεγάλες νίκες και έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες να στοχεύσουν πολύ ψηλότερα απ’ όσο οι περισσότεροι περίμεναν. Το Λαύριο επικράτησε εκτός έδρας επί της ΑΕΚ με 98-93 (Καστανέδα 26 π. με 6/12 τρίποντα, Μουρ 19, Χέλεμς 17 – Τίλμαν 21, ΜακΡέι 21), ο Προμηθέας νίκησε τον ΠΑΟΚ με 95-80 στο «Παλατάκι» (Χέιλ 32, Ρέινολντς 16, Ετσενίκε 12 – Φρίντρικσον 20, ΜακΝις 16, Μπελιάουσκας 14), ενώ ο Κολοσσός λύγισε στη Ρόδο το Περιστέρι με 104-93 (Γιόργκενσεν 21 π. με 5/10 τρίποντα, Πόλει 19, Μπραϊκοβιτς 18, Περάντες 9 με 14 ασίστ – Ράγκλαντ 25 π. με 10 ασίστ, Γουίλιαμς 21, Μήτρου – Λονγκ 16).

Η 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος κλείνει σήμερα, με δύο αναμετρήσεις. Στις 17:15 ο Απόλλων Πάτρας υποδέχεται την Καρδίτσα και στις 20:15 ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το νεοφώτιστο Μαρούσι στο ΟΑΚΑ, χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες λόγω της τιμωρίας του από το περυσινό πρωτάθλημα με 4 αγωνιστικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT