Σούπερ Λιγκ 1: Εκλεισαν την «ψαλίδα»

Στο κυνήγι του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ νίκησαν εύκολα Ατρόμητο και Παναιτωλικό και μείωσαν την διαφορά από την κορυφή

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις έδρες τους, «κλείδωσαν» τις νίκες τους από το πρώτο ημίχρονο απέναντι σε Ατρόμητο (5-0) και Παναιτωλικό (3-0) και πλησίασαν τον Ολυμπιακό σε τρεις και πέντε βαθμούς αντίστοιχα, στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 1.

Στα δυο εξ αναβολής παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής με τα οποία έκλεισαν οι δύο από τις τρεις εκκρεμότητες του πρωταθλήματος (απομένει ο ορισμός της αναμέτρησης του Βόλου με τον Πανσερραϊκό), τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «κιτρινόμαυροι», λίγες ημέρες μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, έκλεισαν έναν δύσκολο κύκλο αγώνων, ίσως περισσότερο εύκολα από όσο περίμεναν και οι ίδιοι. 

Τρεις ημέρες μετά το παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα για το Γιουρόπα Λιγκ, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με οκτώ αλλαγές κόντρα στον Ατρόμητο, γεγονός όμως που δεν τον επηρέασε σε τίποτα, κάτι που δείχνει και το το βάθος του φετινού του ρόστερ.

Κορυφαίος σε απόδοση ήταν αναμφίβολα ο Φίλιπ Τζούρισιτς που μόλις στο 3΄, μετά από συνεργασία των Ρούμπεν και Μλαντένοβιτς, άνοιξε το σκορ. Με τους Βαγιαννίδη και Παλάσιος κύριους εκφραστές του παιχνιδιού των «πράσινων» από την δεξιά πλευρά, ο Αργεντινός στο 32΄ διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού, με διαγώνιο σουτ έχοντας ως δημιουργό τον σκόρερ του πρώτου τέρματος.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Σπόραρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ύστερα από ανατροπή του Παλάσιος από τον Ασεβέδο, έκανε το 3-0, κερδίζοντας και την αποβολή του παίκτη του Ατρομήτου με απευθείας κόκκινη.

Στο Β΄ημίχρονο την παράσταση έκλεψε η επανεμφάνιση του Κάρλος Ζέκα με το «τριφύλλι». Ο Βραζιλιάνος που αντικατέστησε τον Βιλένα στο 57΄ αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας, φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού που ιπποτικά του πρόσφερε ο Σένκεφελντ.  Δύο λεπτά αργότερα ο Φίλιπ Τζούρισιτς, πέτυχε το δεύτερο τέρμα του έκανε το 4-0. Στο 86΄ο Ζέκα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο παίξιμο ενώ όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Γερεμέγεφ «χτύπησε» στις καθυστερήσεις διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (79΄ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι (58΄Αράο), Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Βιλένα (57΄Ζέκα), Τζούρισιτς (79΄Ιωαννίδης), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ (69΄Γερεμέγεφ).

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα (88΄Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (57΄Φρίντγιονσον), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (46΄ Ιμερέκοφ), Βαλένσια (69΄Κουέν), Καμαρά, Βέργος (68΄Αντζιέλσκι).

Τρίποντο από την… άμυνα για την ΑΕΚ

Η Ενωση χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα και έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, με γκολ τριών αμυντικών της πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην «OPAP Arena», λίγα 24ωρα μετά την ισοπαλια με τον Αγιαξ.

Ουσιαστικά «καθάρισε» τη νίκη σε δύο λεπτά, με τα τέρματα των Βίντα (34΄) και Ρότα (36΄) ύστερα από ισάριθμες ασίστ του Ελίασον.

Στο Β΄ημίχρονο ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να κάνει διαχείριση προχωρώντας σε αλλαγές και στο 88΄, άλλος ένας αμυντικός, ο Μουκουντί, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ίδιος παίκτης είχε κεφαλιά στο δοκάρι ενώ δυο λεπτά αργότερα, δοκάρι είχε και ο Ζίνι. Ο Παναιτωλικός στην πρεμιέρα του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του  «ξύπνησε» μετά το δεύτερο γκολ και σε μια δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε μειώσει το σκορ.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (59΄Μουκουντί), Χατζισαφί (77΄Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πισάρο (77΄Ζίνι), Ελίασον (78΄Αμραμπατ), Πινέδα, Μάνταλος, Αραούχο (83΄Πόνσε)

Παναιτωλικός (Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε (73΄Στάγιτς), Τορεχόν, Ξενιτίδης (57΄ Φρ. Ντουάρτε), Πέρες, Μπουζούκης (46΄Λιάβας) Σενγκέλια (81΄Βοϊλης), Χατζηθεοδωρίδης (73΄Μπαλτασάρα), Ζοάο Πέδρο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 7 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 19
2. Παναθηναϊκός 16
3. ΑΕΚ 14
4. ΠΑΟΚ 14
5. ΟΦΗ 12
6. Πανσερραϊκός 9
7. Λαμία 9
8. Αρης 8
9. Αστέρας Τρ. 8
10. Κηφισιά 6
11. ΠΑΣ Γιάννινα 5
12. Ατρόμητος 3
13. Παναιτωλικός 3
14. Βόλος 2
**Βόλος και Πανσερραϊκός έχουν ένα ματς λιγότερο

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 20-21-22.10)
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (20.10, 20.30)
Παναιτωλικός – Βόλος (21.10, 17.30)
Πανσερραϊκός – Αρης (21.10, 20.00)
Κηφισιά – ΟΦΗ (22.10, 16.00)
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (22.10, 17.30)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (22.10, 19.30)
Αστέρας Τρ. – ΑΕΚ (22.10, 20.30)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT