Σούπερ Λιγκ 1: Σφύριξε «πόλεμος»

Σφοδρές αντιδράσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την κίνηση της ΕΠΟ να ορίσει τον Σουηδό Πέτερ Φρόιντφελντ νέο αρχιδιαιτητή

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… χαρακώματα ξαναμπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αφορμή την επιλογή της ΕΠΟ να αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή ο Σουηδός Πέτερ Φρόιντφελντ. Μια κίνηση στην οποία αντιδρούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επιλογής του και συμφωνούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος έριξε στο τραπέζι το όνομα του Φρόιντφελντ που ήταν υποψήφιος και το 2020, όταν και ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Κορυφαία στιγμή στην πορεία του 60χρονου Σουηδού παλαίμαχου ρέφερι αποτελεί η παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 2008, στη νίκη της Ζενίτ με 2-0 επί της Ρέιντζερς. Επίσης, διαιτήτευσε έξι παιχνίδια κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.
Η πρώτη αντίδραση ήταν από τον Παναθηναϊκό καθώς οι «πράσινοι» υποστήριξαν ότι έπρεπε να υπάρξουν περισσότερες επιλογές, όπως και είχε αποφασιστεί, προκειμένου από κοινού οι ομάδες να διαλέξουν τον «εκλεκτό». Μάλιστα το «τριφύλλι» είχε συμφωνήσει να υπάρχουν τρία βιογραφικά υποψηφίων από την UEFA. Το συγκεκριμένο και μοναδικό βιογραφικό δεν το έστειλε η UEFA, αλλά απλά ρωτήθηκε εκ των υστέρων από την ΕΠΟ.

Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε από την Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να καταγγείλει ότι η επιλογή δεν γίνεται με θεσμικό τρόπο και πως η λειτουργία του συστήματος διαρκώς υποβαθμίζει και παρακάμπτει την Επιτροπή.

Επίθεση στον Τάκη Μπαλτάκο έκανε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 και του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕΠ.

«Ξεκίνησε μια παράτυπη, παράνομη διαδικασία και κόντρα σε όσα αποφασίσαμε ομόφωνα στη Σούπερ Λιγκ και σαν ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είπαμε το πιο απλό: Να στείλει η UEFA που ξέρει καλά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο 3 βιογραφικά και να επιλέξουμε. Ο Μπαλτάκος δεν μίλησε ποτέ με την UEFA και τη FIFA και δεν ζήτησε βιογραφικά. Δεν μίλησε ποτέ με τον Ροσέτι και δεν ζήτησε βιογραφικά, ξέθαψε, γιατί έτσι του είπαν οι προστάτες του, έναν άνθρωπο που απορρίψαμε το 2020 και έχει να δουλέψει από το 2019. Δεν έχει σχέση από τότε με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ασχολείται μόνο με τη γειτονιά του. Ασχετα με το αν είναι καλός ο άνθρωπος αυτός, έχει να δουλέψει 4 χρόνια. Τι σας εμποδίζει να πάρετε 3 βιογραφικά και ένα αυτό 4;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος έριξε ευθείες βολές στους ιδιοκτήτες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία στην οποία υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Τάκη Μπαλτάκου με οκτώ υπέρ και δύο λευκά, με αποτέλεσμα ο Πέτερ Φρόιντφελντ να είναι πλέον ο νέος υπεύθυνος της ΚΕΔ. Απομένει πλέον η επικύρωσή του αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT