Σούπερ Λιγκ 1: Το περιβάλλον και οι «καυτές πατάτες» για τον Φρόιντφελντ

Σούπερ Λιγκ 1: Το περιβάλλον και οι «καυτές πατάτες» για τον Φρόιντφελντ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερο από ένας χρόνος έχει περάσει (για την ακρίβεια 15 μήνες) από τότε που στη Βουλή ψηφιζόταν η τροπολογία για τη θέσπιση επαγγελματικής διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Oμως, όπως και οι υπόλοιπες καινοτομίες που προέβλεπε η ολιστική μελέτη, πετάχτηκε και αυτή στον… κάλαθο των αχρήστων. Κι από τον «καβγά» της ΕΠΟ με τη Σούπερ Λιγκ 1 για το ποια από τις δύο θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας της και πώς θα οργανωθεί, μείναμε όχι μόνο στο ίδιο σημείο, ο νέος αρχιδιαιτητής να επιλέγεται από την ομοσπονδία, αλλά να μην υπάρχουν καν για τα μάτια του κόσμου δύο-τρία ακόμη ονόματα ως πιθανοί υποψήφιοι.

Ο Στιβ Μπένετ αντικαταστάθηκε από τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ και, πέρα από τα πρόσωπα που κουβαλούν τον τίτλο του αρχιδιαιτητή, η νοοτροπία, οι διαδικασίες, οι ορισμοί των διαιτητών που θα σφυρίζουν τους σημαντικούς αγώνες του πρωταθλήματος δεν προβλέπεται να διαφοροποιηθούν.

Ισως να συνέβαινε αν ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ πλαισιωνόταν από δικούς του συνεργάτες, που να μην έχουν παρελθόν με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το πρόσωπο άλλαξε στην αρχιδιαιτησία, όμως δύσκολα αναμένεται να αλλάξουν οι… συνήθειες.

Αντ’ αυτού, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σουηδός, που γνωρίζει καλά το κλίμα και τις τάσεις που επικρατούν, πλην του Πορτογάλου υπευθύνου για το VAR Ζοάο Καπέλα και πρώην συνεργάτη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι όσον αφορά τουλάχιστον τους Ελληνες (Μάνταλος, Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου) που είναι μέλη της ΚΕΔ.

Ειρωνικό, αν μη τι άλλο, αν αναλογιστεί κανείς πως ο νέος αρχιδιαιτητής προέρχεται από μια χώρα που δεν χρησιμοποιεί το VAR…

Και κάπως έτσι αρχίζει η θητεία του Σουηδού. Με την κουβέντα σε λίγες μέρες για το ποιος διαιτητής θα σφυρίξει το επερχόμενο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού να ανοίγει.

Θα ενεργήσει προσωπικά για να έρθει ξένος ελίτ διαιτητής, όπως θεωρείται βέβαιο πως θα ζητήσουν οι «αιώνιοι», ή με τη δικαιολογία πως ενημερώνεται και δεν έχει ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα θα αφήσει σε άλλους την «καυτή πατάτα»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT