Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Χωρίς Σλούκα με Μπάγερν

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Χωρίς Σλούκα με Μπάγερν

Ελαφρά θλάση κρατάει απόψε τον Ελληνα άσο εκτός δράσης για τον Παναθηναϊκό

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από δύο αποτυχημένα άλματα στους δύο πρώτους υψηλών απαιτήσεων αγώνες της σεζόν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει απόψε (21.15) να περάσει για πρώτη φορά πάνω από έναν ψηλό πήχυ για να κερδίσει βαθμούς, χρόνο και ηρεμία.

Αντίπαλός του στη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας θα είναι η Μπάγερν στο ΟΑΚΑ, μια ομάδα που την είχε αντιμετωπίσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο και την είχε νικήσει 80-73 στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Σύγκριση δεν υπάρχει, βέβαια, ανάμεσα σε ένα φιλικό και ένα επίσημο παιχνίδι. Σαφώς ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος και για τις δύο ομάδες, ειδικά για τον Παναθηναϊκό που ως γηπεδούχος κουβαλάει στην πλάτη του το «πρέπει» της νίκης, μαζί με την απογοήτευση που γέννησαν οι δύο απανωτές ήττες του από τον Ολυμπιακό.

Η νίκη επί του Αμαρουσίου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κάθε άλλο παρά… ασπιρίνη αποδείχθηκε, καθώς η έκρηξη του Εργκίν Αταμάν για τη χαλάρωση των παικτών του στο φινάλε της αναμέτρησης ανέβασε τους τόνους.

Την ίδια αίσθηση προκάλεσε και η απόφασή του να κλειδαμπαρώσει τους παίκτες του για τέσσερις ώρες στην αίθουσα βίντεο, για να τους αναλύσει τα λάθη που έκαναν και οφείλουν να τα διορθώσουν. «Κάναμε 4 ώρες, ίσως την επόμενη εβδομάδα να κάνουμε 7 ώρες. Δουλεύουμε, είμαστε μια νέα ομάδα και ειλικρινά στις 4 ώρες δεν κοιτούσαμε μόνο την Μπάγερν. Είδαμε τα λάθη μας, είδαμε τι κάναμε σωστά. Ηταν σαν ένα μάθημα στο ξεκίνημα της σεζόν σε μια τάξη για να τσεκάρουμε τους εαυτούς μας», ήταν η εξήγηση του Τούρκου προπονητή για τη «βιντεοθεραπεία», που πολλοί τη χαρακτήρισαν «καψώνι» για τους παίκτες του και καμπανάκι για το μέλλον.

Ο Αταμάν αντιμετώπισε ψύχραιμα την είδηση ότι ο Κώστας Σλούκας δεν θα αγωνιστεί απόψε (21.15) λόγω μιας ελαφράς θλάσης στο υποκνημίδιο του αριστερού ποδιού του, που θα τον κρατήσει εκτός και από τον αγώνα στο Περιστέρι.

Απών ο Μήτογλου, με ερωτηματικό ο Παπαπέτρου – Πολλά προβλήματα και για τον Ολυμπιακό.

Απών θα είναι σίγουρα και ο Μήτογλου που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του, ενώ η συμμετοχή του Παπαπέτρου (πόνοι στο γόνατο) θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Οι πιθανότητες είναι υπέρ του, αλλά επειδή κανείς δεν θέλει να ρισκάρει, δεν θα παίξει εάν δεν νιώσει απόλυτα έτοιμος, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του Σλούκα.

«Εχουν έναν σημαντικό προπονητή και παίκτες με εμπειρία, όπως οι Μπούκερ, Μπολμάρο και Ιμπάκα, πολύ καλούς παίκτες επιθετικά σαν τους Μπόνγκα και Ομπστ. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Λάσο είναι πολύ καλός φίλος μου και ένας πολύ καλός άνθρωπος, τον οποίο σέβομαι για τα όσα έχει προσφέρει στο μπάσκετ και κυρίως για τον χαρακτήρα του. Αύριο δεν θα είμαστε φίλοι. Θα προσπαθήσουμε και οι δύο για την ομάδα μας», δήλωσε ο Αταμάν, με τον Λάσο να τονίζει από την πλευρά του: «Ο Παναθηναϊκός απέκτησε σπουδαίους παίκτες και έφτιαξε μια εξαιρετική ομάδα, που αγωνίζεται σε μια φανταστική ατμόσφαιρα. Είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι μας και περιμένω μια δύσκολη δουλειά».

Το αποψινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας: 20.30 Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης, 21.00 Αλμπα Βερολίνου – Μπασκόνια, 21.00 Βιλερμπάν – Παρτιζάν, 21.15 Παναθηναϊκός – Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται αύριο και υποδέχεται λαβωμένος στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε μια επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί της Εφές στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Εκτός πλάνων θα είναι σίγουρα οι ΜακΚίσικ και Σίκμα, ενώ η συμμετοχή των Φαλ και Γουίλιαμς-Γκος παραμένει αμφίβολη και θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Ο Γάλλος σέντερ έβγαλε ένα μέρος της προπόνησης για πρώτη φορά έπειτα από δέκα ημέρες ατομικού προγράμματος και αύξησε αρκετά τις ελπίδες του να παίξει, σε αντίθεση με τον Αμερικανό γκαρντ ο οποίος δεν προπονήθηκε ούτε χθες και δύσκολα θα προλάβει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT