Προκριματικά Euro 2024: Κομβική βραδιά για την Εθνική στο Δουβλίνο

Προκριματικά Euro 2024: Κομβική βραδιά για την Εθνική στο Δουβλίνο

Η άλωση του Δουβλίνου μοιάζει απόψε (21.45) απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να διατηρήσει η Εθνική μας ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άλωση του Δουβλίνου μοιάζει απόψε (21.45) απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να διατηρήσει η Εθνική μας ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024. Μετά την ήττα της από την Ολλανδία στο «Αβίβα Στάντιουμ», η Ιρλανδία έχει χάσει ουσιαστικά το τρένο της πρόκρισης, αλλά η νοοτροπία της δεν της επιτρέπει να δει χαλαρά την αποψινή αναμέτρηση, όπως δείχνει και η αναμενόμενη παρουσία περισσότερων από 40 χιλ. οπαδών της στο γήπεδο. Η αποστολή των διεθνών μας είναι εξ ορισμού δύσκολη μιας και οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους, ακόμα κι αν περάσουν νικηφόρα από το Δουβλίνο, με τη βοήθεια περίπου 500 Ελλήνων από την εξέδρα.

Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Ιρλανδία περιμένοντας «δώρο» από τη Γαλλία κόντρα στην Ολλανδία.

Κομβικής σημασίας είναι και το άλλο παιχνίδι του ομίλου, Ολλανδία – Γαλλία. Με το δόγμα… «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία», η Εθνική μας περιμένει ένα «δώρο» από την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν για να δώσει μεγαλύτερη αξία στη δική της νίκη στο Δουβλίνο, εάν καταφέρει να την πάρει. Με το υπέρ τους 3-0 στο μεταξύ μας παιχνίδι, οι «οράνιε» έχουν μεγάλο πλεονέκτημα και το ζητούμενο για τη «γαλανόλευκη» δεν είναι μόνο να τους νικήσει, αλλά και να πάρει κάτι περισσότερο απ’ αυτούς στα ματς με τους Γάλλους. Οι «τρικολόρ» δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο (πρώτοι με 5Χ5 χωρίς να δεχτούν γκολ) αλλά έχουν βαριά φανέλα, δεν θα αδιαφορήσουν και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τις απουσίες των Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι, Χάπκο και Μπότμαν.

«Οπως είναι τα πράγματα, ακόμα κι αν νικήσουμε και στα τρία τελευταία παιχνίδια, μπορεί να μην προκριθούμε. Θα κυνηγήσουμε όμως κάθε ευκαιρία. Είμαστε ακόμα στην κούρσα του Euro και θα συνεχίσουμε να τρέχουμε», δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος τόνισε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει απόψε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας μας κι ας είναι μονόδρομος η νίκη. Η απουσία του Χατζηδιάκου (θλάση) θα καλυφθεί μάλλον από τον Ρέτσο, με τους Βλαχοδήμο, Ρότα, Τσιμίκα, Μαυροπάνο, Σιώπη, Κουρμπέλη, Μασούρα, Παυλίδη και Μάνταλο να συνθέτουν μαζί του την πιο πιθανή ενδεκάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT