Προκριματικά Euro 2024: Η μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής

Προκριματικά Euro 2024: Η μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής

Με νίκη επί της Ολλανδίας απόψε θα κάνει ένα μεγάλο άλμα προς το Euro

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο βήματα απέμειναν για την εθνική ομάδα πριν οι ωραιότερες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις που έχουμε από αυτήν ανασυρθούν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και η προσμονή για το καλοκαιρινό ραντεβού του Euro 2024 ξεκινήσει. Το πρώτο και πιο σημαντικό, το οποίο έχει και τη μορφή του τελικού, γίνεται απόψε (21.45) στην κατάμεστη «OΠΑΠ Arena» κόντρα στην Ολλανδία.

Με νίκη οι διεθνείς μας αποκτούν σαφές προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας. Εστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο θα έχουν αποκτήσει ένα σημαντικό βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας απέναντι στους «οράνιε», περιμένοντας τη Γαλλία –που έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο– στο φινάλε των προκριματικών (21/11, «OΠΑΠ Arena»).

Ακόμη και η ισοπαλία θα αρκεί τότε εφόσον η νίκη κατακτηθεί σήμερα, με ένα τρίτο, αλλά πολύ μακρινό σενάριο ισοβαθμίας στους 15 βαθμούς να δίνει την πρόκριση από το βράδυ με ένα θριαμβευτικό 4-0 που θα υπερκεράσει την ήττα του αγώνα στην Ολλανδία (3-0). Στη χειρότερη περίπτωση, η πρόκριση θα διεκδικηθεί μέσω των μπαράζ του Nations League τον Μάρτιο.

«Ακόμη και να κερδίσουμε υπάρχει περίπτωση να χάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Αγαπώ να ονειρεύομαι. Να είμαστε ήρεμοι, μη λέμε πως αύριο είναι το τέλος του κόσμου. Ελπίζουμε και πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γκουστάβο Πογέτ, παραδεχόμενος πως «μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη, όχι η διαφορά των γκολ. Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι μας». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε ερώτηση για την καλή παρουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου φέτος τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, απάντησε με μια ευχή. «Ελπίζω ότι θα έρθει μια μέρα που θα είμαστε ενωμένοι και όχι ο ένας εναντίον του άλλου. Αν είμαστε ενωμένοι, θα υπάρχει βελτίωση. Ακόμη είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου».

Πογέτ: Ελπίζω ότι θα έρθει μια μέρα που θα είμαστε ενωμένοι και όχι ο ένας εναντίον του άλλου.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, δήλωσε πως οι παίκτες είναι πιο έτοιμοι από ποτέ να φανούν αντάξιοι σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και σε σχέση με το παιχνίδι του Δουβλίνου δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα. Από την πλευρά τους οι Ολλανδοί θα έχουν στη διάθεσή τους τον Βάουτ Βέγκχορστ, ο οποίος είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή στο ματς με τη Γαλλία. «Πιστεύω ότι θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς από αυτό εντός έδρας. Η Ελλάδα ξαφνικά νιώθει ότι έχει μια ευκαιρία που δεν περίμενε», ανέφερε από την πλευρά του ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος έδειξε να υπολογίζει πολύ στην ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: Γαλλία 18 (6 αγ.), Ελλάδα 12 (6 αγ.), Ολλανδία 9 (5 αγ.), Ιρλανδία 3 (6 αγ.), Γιβραλτάρ 0 (5 αγ.). Τα παιχνίδια που απομένουν: Σήμερα Γιβραλτάρ – Ιρλανδία (21.45), Γαλλία – Γιβραλτάρ (18.11), Ολλανδία – Ιρλανδία (18.11), Γιβραλτάρ – Ολλανδία (21.11), Ελλάδα – Γαλλία (21.11).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT