Euro 2024: το τοπίο των προκριματικών

Ποιοι πήραν το εισιτήριο, ποιοι ελπίζουν, ποια είναι τα θρίλερ δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των προκριματικών του Euro 2024, το τοπίο αναφορικά με τα εισιτήρια έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό στους περισσότερους ομίλους, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να αγωνιούν για τις μάχες του Νοεμβρίου.

Ηδη την πρόκριση για τα τελικά της Γερμανίας έχουν κατακτήσει (πέρα από την οικοδέσποινα) οι Γαλλία, Ισπανία, Σκωτία, Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Τουρκία. Για τους Αγγλους μάλιστα η προχθεσινή νίκη με ανατροπή επί της Ιταλίας με 3-1 αποτέλεσε όχι μόνο σάλπισμα πρόκρισης, αλλά και εκδίκησης για την προ διετίας ήττα από τους Ιταλούς στον τελικό του Euro.

Τυπική διαδικασία φαίνεται και η επικύρωση της πρόκρισης για Ολλανδία, Ουγγαρία, Σερβία και Σλοβακία, ενώ θεωρείται μάλλον απίθανο το Καζακστάν να αρπάξει το εισιτήριο μιας εκ των Σλοβενίας και Δανίας για να αποφύγει και το μπαράζ του Μαρτίου με την Ελλάδα.

Η ήττα της Ιταλίας από την Αγγλία καθιστά «τελικό» τον αγώνα της Σκουάντρα Ατζούρα με την εθνική Ουκρανίας στις 20 Νοεμβρίου, πιθανότατα στην Πολωνία. Αν τρεις μέρες νωρίτερα οι Ιταλοί έχουν νικήσει τη Βόρεια Μακεδονία εντός έδρας, θα τους αρκεί η ισοπαλία με την Ουκρανία.

Στο νήμα θα κριθεί η πρόκριση μεταξύ Ουαλλίας και Κροατίας. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες, έχουν από δύο ματς να δώσουν, αλλά η Ουαλλία πλεονεκτεί στα μεταξύ τους παιχνίδια (μία νίκη και μία ισοπαλία). Δύο θέσεις παίζονται ακόμη μεταξύ Ρουμανίας, Ελβετίας και Ισραήλ.

Πολύ σπουδαία αναμένεται και η μάχη Πολωνίας – Τσεχίας σε τέσσερις εβδομάδες, αν και οι Τσέχοι μπορεί να αποκλείσουν τους Πολωνούς ακόμη και με ήττα, εφόσον τρεις μέρες μετά νικήσουν τους Μολδαβούς εντός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT