Αρχισε νωρίς και από την ΚΕΔ το ντέρμπι των «αιωνίων»

Αρχισε νωρίς και από την ΚΕΔ το ντέρμπι των «αιωνίων»

Οργή στον Ολυμπιακό για τον ορισμό διαιτητή από τη β΄ κατηγορία – ΕΠΟ: Η μόνη ομοσπονδία που ανταποκρίθηκε ήταν η ιταλική

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ νωρίτερα από τη σέντρα και με τους τόνους να ανεβαίνουν κατακόρυφα, ξεκίνησε το κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Αφορμή αποτέλεσε ο ορισμός από τον νέο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Πίτερ Φρόιντφελντ, του Ιταλού διαιτητή Φάμπιο Μαρέσκα, ο οποίος αν και προέρχεται από μεγάλο πρωτάθλημα, ανήκει στη β΄ κατηγορία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν μέσω ανακοίνωσής τους και για την παρουσία στο VΑR του επίσης Ιταλού Μάρκο Πιτσινίνι, ο οποίος ήταν στο ίδιο πόστο και στην περυσινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη», όπου υπέπεσε σε σοβαρά λάθη. «Επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ένας διαιτητής VAR που δεν είναι καν διεθνής», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού, από τα βέλη του οποίου δεν ξέφυγαν ούτε ο υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης: «Ο αρχιδιαιτητής Μάνταλος όρισε παρανόμως και παρατύπως για το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας και έναν διαιτητή β΄ κατηγορίας, ούτε ελίτ, ούτε α΄ κατηγορίας και μάλιστα στα τελευταία χρόνια της καριέρας του και όχι κάποιον ταλαντούχο σε ανοδική πορεία. Για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής υπεύθυνοι είναι ο Μάνταλος, ο Μπαλτάκος και ο αόρατος υπουργός Αθλητισμού ο οποίος παρακολουθεί αδρανής τον καθημερινό εξευτελισμό των θεσμών του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση, καθώς τηρούνται τα δύο από τα τρία προαπαιτούμενα (ξένος και από μεγάλο πρωτάθλημα), όμως υπάρχει σκεπτικισμός για το γεγονός ότι ανήκει στη β΄ κατηγορία της UEFA.

Στον Ολυμπιακό εξάλλου απάντησε αργά το απόγευμα χθες η ΕΠΟ, η οποία με ανακοίνωσή της αποκάλυψε πως οι διαιτητές των ντέρμπι δεν επιλέγονται από την ΚΕΔ, αλλά από την εκάστοτε ομοσπονδία που ανταποκρίνεται στο αίτημα, ενώ πρόσθεσε: «Στην περίπτωση που είναι αδύνατη η εύρεση διαιτητή elite ή α΄ κατηγορίας, μπορεί να οριστεί ακόμη και διαιτητής UEFA β΄ κατηγορίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μόνη ομοσπονδία που ανταποκρίθηκε ήταν η ιταλική, η οποία απέστειλε τα ονόματα διαιτητών που εμείς γνωστοποιήσαμε. Αλλωστε η ίδια ομοσπονδία για το πρόσφατο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όρισε διαιτητή UEFA β΄ κατηγορίας. Η όλη διαδικασία ορισμού αρχιδιαιτητή, ορισμού μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ και ορισμού διαιτητών είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς της FIFA, της UEFA, τον κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ και το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Ποιος ακριβώς είναι “ο θεσμός” που υφίσταται καθημερινά εξευτελισμό;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT