Ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: Το συντομότερο η απόφαση

Ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: Το συντομότερο η απόφαση

Με ρυθμούς εξπρές η υπόθεση της διακοπής του ντέρμπι – Ποια τα σενάρια

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς αναμένε-ται να τρέξει δικαστικά η υπόθεση της διακοπής του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, μετά τον ακουστικό τραυματισμό του Χουάνκαρ από βαρελότο που εκσφενδόνισε οπαδός του Ολυμπιακού προς τους «πράσινους» αναπληρωματικούς την ώρα της προθέρμανσής τους στο 49΄.

Ο Ισπανός αμυντικός μεταφέρθηκε στ’ αποδυτήρια με προβλήματα ακοής και αδυναμία να σταθεί όρθιος και να βαδίσει, πόσο μάλλον να τρέξει και να αγωνιστεί, χωρίς όμως ο γιατρός του αγώνα, νευροχειρουργός, Χρήστος Γώγος, να είναι σε θέση να διαπιστώσει εάν μπορεί να αγωνιστεί ή όχι, όπως ορίζει ο κανονισμός, επειδή η κλινική εξέταση είναι υποκειμενική και απαιτείται για πλήρη γνωμάτευση μια σειρά εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο Χουάνκαρ μεταφέρθηκε και νοσηλεύθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη διάσειση λαβυρίνθου και μερική απώλεια ακοής. Ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα έκλεισε το φύλλο αγώνα σχεδόν δύο ώρες μετά τη διακοπή χωρίς υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποσύρθηκε μαζί με τον ποδοσφαιριστή του στ’ αποδυτήρια και κατηγορήθηκε από τον Ολυμπιακό ότι αρνήθηκε να επιστρέψει παρά την οδηγία του διαιτητή, άρα θα έπρεπε να μηδενιστεί και να υποστεί τις βαριές συνέπειες του κανονισμού.

Το φύλλο αγώνα είναι στα χέρια του πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λιγκ 1, με επόμενο βήμα την κλήση των δύο ομάδων –λογικά αύριο– και πιθανή την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης μέχρι την Παρασκευή.

Η θιγόμενη ομάδα θα προσφύγει μετά στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, με τελικό κριτή το CAS εάν οδηγηθεί μέχρι εκεί η υπόθεση μετά την εκδίκαση της έφεσης.

Με βάση το φύλλο αγώνα, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με μηδενισμό (σκορ 0-3), αφαίρεση ενός βαθμού, ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 2-4 αγωνιστικές (επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του είναι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) και βαρύ πρόστιμο, ενώ το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό σενάριο είναι να συνεχιστεί το παιχνίδι από το 49΄ που διακόπηκε, με το σκορ να είναι 1-1.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Ιταλός διαιτητής, ο γιατρός του αγώνα τον ενημέρωσε ότι ύστερα από νέα εξέταση μία ώρα μετά το συμβάν «η κατάσταση του Χουάνκαρ είχε βελτιωθεί αλλά και πάλι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή. Ο γιατρός δεν μπόρεσε να αποφασίσει εάν ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο».

Γώγος: Δεν έπαιξε θέατρο ο Χουάνκαρ

Πέρα από τα όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνα, ο γιατρός Χρήστος Γώγος ήταν πιο επεξηγηματικός μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είχε οριζόντιο νυσταγμό, που σημαίνει αστάθεια, δεν μπορώ να σηκωθώ, ούτε να περπατήσω. Μεταφέρθηκε στ’ αποδυτήρια και εκεί εξήγησα στον διαιτητή ότι σε εκείνη τη φάση είχε πρόβλημα, δεν μπορούσε να παίξει. Αυτή δεν ήταν γνωμάτευση, η γνωμάτευσή μου έχει ώρα 22.10. Δεν δέχτηκα καμία πίεση. Ο παίκτης είχε υπακουσία, δεν άκουγε γιατί το αιθουσαίο σύστημα διαταράχθηκε. Δεν έπαιξε θέατρο ο Χουάνκαρ. Αν ο παίκτης πει ότι δεν ακούει ενώ ακούει, φαίνεται από τα βλέφαρα που αντιδρούν. Δεν μπορεί όμως ο γιατρός του αγώνα να καλείται να πάρει απόφαση για fit ή not fit. Για να το πω αυτό, δεν αρκούσε η κλινική εξέταση. Επρεπε να γίνει και εργαστηριακή, και αυτό μπορούσε να συμβεί μόνο με τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT