Βαρύ το κατηγορητήριο – Με τι κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

Βαρύ το κατηγορητήριο – Με τι κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

Εκτός «κάδρου» έμεινε ο Παναθηναϊκός - Αύριο το πρωί η εκδίκαση της υπόθεσης της διακοπής του ντέρμπι και του τραυματισμού του Χουάνκαρ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός κάδρου έμεινε ο Παναθηναϊκός από τη διαδικασία της επίρριψης ευθυνών για όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οδήγησαν στη διακοπή του.

Παρά την προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» να περάσουν επικοινωνιακά ότι η διακοπή οφείλεται στην απόφαση των «πρασίνων» να αποσυρθούν στα αποδυτήρια χωρίς την άδεια του Ιταλού διαιτητή και να παραμείνουν εκεί αν και ο ίδιος ζήτησε να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι, τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα ήταν ξεκάθαρα και δεν άφησαν καμία σκιά όσον αφορά τη στάση τους.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν αποτελεί μέρος του κατηγορητηρίου και θα γίνει παράγοντας της δίκης μόνο εάν θελήσει να ασκήσει το δικαίωμα πρόσθετης παρέμβασης ως έχουσα νόμιμο συμφέρον, κάτι το οποίο θεωρείται δεδομένο σύμφωνα με τη συνηθισμένη πρακτική.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία μόνο τον Ολυμπιακό, με βαρύ κατηγορητήριο, που παραπέμπει σε εξοντωτικές ποινές (μηδενισμός στο ντέρμπι και ήττα με 0-3, αφαίρεση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα, ποινή κεκλεισμένων των θυρών 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο 30.000-150.000 ευρώ), εάν κριθεί υπαίτιος για τη διακοπή του αγώνα λόγω του βαρελότου που πέταξε προς την πλευρά των παικτών του Παναθηναϊκού οπαδός του, προκαλώντας τον ακουστικό τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Στο καλύτερο για τους «ερυθρόλευκους» σενάριο, το παιχνίδι θα ξαναρχίσει από το χρονικό σημείο που διακόπηκε (49ο λεπτό) και αυτό μόνο εάν κριθεί από το δικαστήριο ότι τα αναγραφόμενα στη γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα, νευροχειρουργού Χρήστου Γώγου, δεν ξεκαθαρίζουν τον βαθμό ικανότητας του Ισπανού ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί.

Οπως περιγράφει το περιστατικό ο κ. Γώγος, θεωρείται ξεκάθαρο ότι στην αρχή ο Χουάνκαρ δεν είχε καν τη δυνατότητα να σταθεί, πόσο μάλλον να αγωνιστεί.

Σε νέα εξέταση ύστερα από μία ώρα η κατάστασή του παρουσίασε βελτίωση, με τον παίκτη, όμως, να δηλώνει αδυναμία να σταθεί όρθιος, κάτι που μπορούσε να πιστοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόνο με εργαστηριακές εξετάσεις και όργανα που δεν ήταν διαθέσιμα στο γήπεδο. Η υπόθεση θα εκδικαστεί αύριο το πρωί στις 10.30. Οποια πλευρά μείνει ανικανοποίητη από την πρωτόδικη απόφαση μπορεί να προσφύγει στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με επόμενο στάδιο δικαιοδοσίας το CAS για όποιον αμφισβητήσει την απόφαση που θα προκύψει από τη διαδικασία της έφεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT