Αύριο η απόφαση για το ντέρμπι

Εκδικάστηκε χθες σε πρώτο βαθμό η υπόθεση της διακοπής του Καραϊσκάκη

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς και χωρίς τις συνηθισμένες καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, που διακόπηκε. Η αθλητική δικαστής της Λίγκας, Αντιγόνη Σταμολέκα, έδωσε προθεσμία έως σήμερα στη 1 το μεσημέρι για την κατάθεση υπομνημάτων και δεσμεύτηκε ότι η απόφαση θα βγει μέχρι αύριο το πρωί, πριν από την έναρξη της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οποια πλευρά αμφισβητήσει την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, η απόφαση της οποίας μπορεί να προσβληθεί μόνο με προσφυγή στο CAS.

Μοναδικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος κινδυνεύει με μηδενισμό – απώλεια του αγώνα με σκορ 3-0, αφαίρεση ενός βαθμού, τιμωρία της έδρας του από 2 έως 4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 30.000 μέχρι 150.000 ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» ισχυρίζονται ότι λόγω έλλειψης υπαιτιότητας ο αγώνας πρέπει να ξαναρχίσει από το 49ο λεπτό, με το σκορ να είναι 1-1. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία και συμμετείχε στη διαδικασία καταθέτοντας κύρια παρέμβαση, η τύχη της οποίας θα κριθεί από το πειθαρχικό όργανο μετά την απόφαση.

Ο Ολυμπιακός αμφισβήτησε τον τραυματισμό του Χουάνκαρ – Κύρια παρέμβαση κατέθεσε ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι ο Ιταλός διαιτητής δεν διέκοψε το παιχνίδι λόγω τραυματισμού του Χουάνκαρ, αλλά επειδή ο γιατρός του αγώνα δεν είχε τη δυνατότητα να κρίνει εάν ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ικανός να παίξει ή όχι, παρότι είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από το χρονικό σημείο της διακοπής, διάστημα απαγορευτικό για να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές και να αγωνιστούν. Ο Ολυμπιακός αμφισβήτησε τον τραυματισμό του Χουάνκαρ αλλά και τη γνησιότητα της συμπληρωματικής έκθεσης του διαιτητή Φάμπιο Μαρέσκα, σύμφωνα με την οποία διέκοψε οριστικά τον αγώνα λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του Ισπανού ποδοσφαιριστή. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η έκθεση ερχόταν σε αντίθεση με το φύλλο αγώνα, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από την κ. Σταμολέκα.

Ο Παναθηναϊκός ισχυρίστηκε πως ο Χουάνκαρ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αγωνιστεί και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του δεν έπαιξε κατά της Ρεν και ίσως δεν παίξει ούτε στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Επικαλέστηκε, μάλιστα, σχετική μαρτυρία του γιατρού του αγώνα, Χρήστου Γώγου. Οι «πράσινοι» τόνισαν ότι πολλές από τις διαγραφές που υπήρχαν στη γνωμάτευση του κ. Γώγου στα αγγλικά έγιναν έπειτα από παρέμβαση του κ. Μαρινάκη.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι μετά τη συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή ο μηδενισμός και η τιμωρία του Ολυμπιακού είναι μονόδρομος, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για διαφορετική απόφαση. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό πρακτορείο EFE, όπου τόνισε ότι κανένας κανονισμός δεν προβλέπει τη συνέχεια του αγώνα χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Μίλησε, επίσης, για το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είναι η διαφθορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT