Σούπερ Λιγκ 1: Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός με το βλέμμα σε Φιλαδέλφεια και Ηράκλειο

Σούπερ Λιγκ 1: Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός με το βλέμμα σε Φιλαδέλφεια και Ηράκλειο

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί απέναντι στον Πανσερραϊκό και από την πρώτη θέση περιμένουν τα αυριανά αποτελέσματα

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός τρεις μέρες μετά την ήττα από την Ρεν για το Γιουρόπα Λιγκ έφτασε ακόμη σε ένα τρίποντο στο ελληνικό πρωτάθλημα, και μάλιστα με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο.

Κάνοντας έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στους Γάλλους, το «τριφύλλι» συνέτριψε στο «Απ. Νικολαϊδης» τον Πανσερραϊκό με 5-0 και έτσι παραμένει στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ 1, αναμένοντας τα αυριανά αποτελέσματα των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς «καθάρισε» το ματς πολύ νωρίς έχοντας πρωταγωνιστή τον Αντράζ Σπόραρ που πέτυχε δύο γκολ και είχε μια ασίστ.

Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Σλοβένος επιθετικός εκμεταλλεύθηκε την εξαιρετική μπαλιά του Ρούμπεν και με άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Στο 10΄ μετά από γύρισμα του Παλάσιος ο Δεληγιαννίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να κλείσει το ημίχρονο με ένα γκολ ακόμη. Στο 40΄ο Μπέργκστρεμ, ανέτρεψε τον Σπόραρ στην περιοχή και αυτός δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Ο Βέρμπιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου είχε και δύο δοκάρια, κλείνοντας ένα ιδανικό 45λεπτο για τον Παναθηναϊκό.   
Στο β΄ημίχρονο πολλοί θα περίμεναν πως οι «πράσινοι» θα έκαναν συντήρηση δυνάμεων με δεδομένο και το γεγονός πως οι Σερραίοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 45΄λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ουεντραόγκο.

Ωστόσο στην επανάληψη πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Τσέριν (57’) και Μαντσίνι (77’) ενώ είχαν και τρίτο δοκάρι με τον Αργεντινό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (71′ Ζέκα), Αράο(46′ Γεντβάι), Μλαντένοβιτς (46′ Βαγιαννίδης), Ρούμπεν, Βιλένα (26΄λ.τρ. Τσέριν), Παλάσιος, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (59′ Μαντσίνι), Σπόραρ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Μορέιρα, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Δεληγιαννίδης (84′ Μπαϊροβιτς), Στάικος (64′ Θυμιάνης), Ουεντραόγκο, Τομάς (63′ Μασκανάκης), Χατζηστραβός (63′ Μασαρίποφ), Πηλέας, Άλεξιτς (79′ Μούργος).

Οι «πράσινοι» θα έχουν την Δευτέρα (30/10) το βλέμμα τους σε «OPAP Arena» και Ηράκλειο όπου διεξάγοντα τα δύο πιο σημαντικά ματς της αγωνιστικής.

Στις 19.30 (Cosmote Sport 2) η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και να προέρχονται οι μεν «κιτρινόμαυροι» από την ήττα από την Μαρσέϊγ, οι δε «ασπρόμαυροι» από την εκτός έδρας νίκη επί της Αμπερντίν.

Ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει στην διαθεσή του τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μετά από καιρό αλλά και τον Πισάρο ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι οι Γκαρσία, Αραούχο, Χατζισαφί, Κάλενς και Ζίνι.  

Ο ΠΑΟΚ  βρίσκεται χωρίς προβλήματα στην Αθήνα για το ντέρμπι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε εκτός αποστολής τους ανέτοιμους Μάρκος Αντόνιο και Φιλίπε Σοάρες και για λόγους τακτικής τους Λύρατζη, Μιχαηλίδη και Ράφα Σοάρες.

Ο ΟΦΗ έχει κάνει το «3Χ3» στην έδρα του απέναντι στις μεγάλες ομάδες νικώντας ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη και θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει το ίδιο και απέναντι στον Ολυμπιακό (Cosmote Sport 1) που έχει μεταβεί στο Ηράκλειο με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη επί της Γουεστ Χαμ αλλά και με σημαντικές απουσίες αφού εκτός αποστολής έμειναν τόσο ο Φορτούνης όσο και ο Ροντινέι που αποκόμισαν τραυματισμούς από το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης.  

Λαμία… πέντε αστέρων, ανεβαίνει ο Αρης

Η Λαμία συνεχίζει να εκπλήσσει αφού κατάφερε να φύγει με σπουδαίο «διπλό» από την Τρίπολη (0-1).

Καλύτερη στην περισσότερη διάρκεια του ματς από τον Αστέρα, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τσιλούλη στο 88΄ και με αυτή τη νίκη «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση του πίνακα. 

Ο Αρης αν και δυσκολεύτηκε χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνέχισε την ανοδική του πορεία στο πρωτάθλημα.

Στο 55΄ μετά από σέντρα του Φεράρι, ο Σουλεϊμάνοφ με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Άρη.

Ο ΠΑΣ από το 61΄αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζίνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 75΄ ο Ζαμόρα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το Σάββατο στα ματς με τα οποία άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, Βόλος και Ατρόμητος πέτυχαν τις πρώτες τους νίκες στο πρωτάθλημα.

Η θεσσαλική ομάδα επικράτησε με 2-1 της Κηφισιάς (21΄ Μπερτόλιο, 75΄Ντέλετιτς – 82΄Οζέγκοβιτς) ενώ οι Περιστεριώτες, με κορυφαίο τον Γάλλο Ρομπάιγ που σημείωσε δύο γκολ (49΄, 73΄), πετυχαίνοντας τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Βέργο κι ενώ χρειάστηκε η εξέταση από το VAR, λύγισε την αντίσταση του μαχητικού Παναιτωλικού με 3-2. Για τους Αγρινιώτες σκόραραν οι Ντουάρτε (21΄) και Λιάβας (82΄). 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (9η αγωνιστική)
Βόλος – Κηφισιά 2-1
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 3-2
Αστέρας Τρ. – Λαμία 0-1
Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 5-0
Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (30/10, 19.30)
ΟΦΗ – Ολυμπιακός (30/10, 21.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 22
2. Ολυμπιακός 18
3. ΑΕΚ 17
4. ΠΑΟΚ 17
5. Λαμία 15
6. Αρης 14
7. ΟΦΗ 13
8. Πανσερραϊκός 9
9. Αστέρας Τρ. 8
10. Κηφισιά 7
11. Ατρόμητος 6
12. Παναιτωλικός 6
13. Βόλος 5
13. ΠΑΣ Γιάννινα 5
**Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η, 4-5-6/11)
Λαμία – Παναθηναϊκός (4/11 – 17.30)
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρ. (5/11 – 16.00)
ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος (5/11 – 17.30)
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (5/11 -19.30)
Αρης – Ατρόμητος (5/11 – 20.15)
Πανσερραϊκός – ΟΦΗ (6/11 – 18.00)
Κηφισιά – ΑΕΚ (6/11 – 19.30)  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT