Σούπερ Λιγκ 1: Θύμισε την περσινή ΑΕΚ και πήρε το «δικέφαλο» ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ 1: Θύμισε την περσινή ΑΕΚ και πήρε το «δικέφαλο» ντέρμπι

Η καλύτερη φετινή Ενωση με όπλο το ασταμάτητο πρέσινγκ άφησε τον ΠΑΟΚ χωρίς ευκαιρία φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ ίσως για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν θύμισε την περσινή ομάδα, έκανε το καλύτερο παιχνίδι της και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» με 2-0. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε τους 20, δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και περιμένει την έκβαση της δοκιμασίας του Ολυμπιακού στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον ΟΦΗ.

Εχοντας τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με όπλα της το πιεστικό παιχνίδι, τις γρήγορες μεταβάσεις, την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή όπου δέσποζε η παρουσία του Σιμάνσκι και του Μάνταλου αλλά και όλους τους υπόλοιπους παίκτες της σε πολύ καλή μέρα, η Ενωση άφησε τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά χωρίς τελική προσπάθεια στα καρέ της. Διέθετε ισορροπία σε επίθεση και άμυνα και απόλυτη συγκέντρωση στον τελικό στόχο που ήταν η κατάκτηση της νίκης.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη φάση του αγώνα στο 12΄. Ο Ελίασον έβγαλε τη σέντρα, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά από το Νάσμπεργκ αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Πέντε λεπτά αργότερα ωστόσο (17΄) η καρφωτή κεφαλιά του Πινέδα, ύστερα από την εξαιρετική σέντρα του Μάνταλου που επωφελήθηκε από λάθος μεταβίβαση του Κοτάρσκι, βρήκε στόχο και η Ενωση πήρε κεφάλι στο σκορ. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε με ένα ακόμη γκολ υπέρ τους στα αποδυτήρια για το ημίχρονο όταν στο 40΄ ο ιδιαίτερα δραστήριος Ελίασον έβγαλε σέντρα αλλά η κεφαλιά του Πόνσε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε καθόλου στο πρώτο μέρος ενώ είχε σαφή προβλήματα στις καλύψεις των αντίπαλων παικτών.

Ο Λουτσέσκου έδωσε σαφείς εντολές στους παίκτες του να ανέβουν ψηλά στην επανάληψη, κάτι πάντως που δεν απέφερε καρπούς στον «δικέφαλο του Βορρά» που είδε όλα τα ατού του εξουδετερωμένα.  

Από το ασταμάτητο πρέσινγκ ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων στο 54΄. Ο Σιμάνσκι έκλεψε βρίσκοντας τον Ελίασον που πλάσαρε σωστά μέσα δεξιά στην περιοχή κάνοντας το 2-0. Κι όποιος περίμενε πως οι Θεσσαλονικείς θα έβρισκαν κάποια αντίδραση, ατύχησε. Η ΑΕΚ δεν μείωσε τον ρυθμό μέχρι το τέλος, αφήνοντας τον αντίπαλό της δίχως ευκαιρία, είχε κι άλλες φάσεις για γκολ και στο τέλος δικαιολογημένα αποθεώθηκε από τους οπαδούς της.  

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον (64΄ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (83΄ Πισάρο), Ελίασον (83΄ Αμραμπατ), Πινέδα, Μάνταλος (64΄ Τσούμπερ) Πόνσε (83΄ Γκατσίνοβιτς)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (45΄ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (60΄ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75΄ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (60΄ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75΄ Τόμας)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT