Σούπερ Λιγκ 1: Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια του Ολυμπιακού

Σούπερ Λιγκ 1: Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια του Ολυμπιακού

Αύριο το μεσημέρι (15.30) θα εκδικαστεί στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση του Ολυμπιακού κατά της τιμωρίας του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (μηδενισμός, αφαίρεση ενός βαθμού, δύο αγωνιστικές τιμωρία της έδρας και πρόστιμο 38.000 ευρώ)

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο το μεσημέρι (15.30) θα εκδικαστεί στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση του Ολυμπιακού κατά της τιμωρίας του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (μηδενισμός, αφαίρεση ενός βαθμού, δύο αγωνιστικές τιμωρία της έδρας και πρόστιμο 38.000 ευρώ). Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ζητάει να τιμωρηθεί μόνο για τη ρίψη της κροτίδας, να εξαφανιστεί ο μηδενισμός και η αφαίρεση του βαθμού και το ματς να συνεχιστεί από το 49ο λεπτό όταν και διακόπηκε. Οπως θεωρούν στον Πειραιά, η πρωτόδικη ποινή κατέληξε σε συμπεράσματα μη βασιζόμενα ούτε στο φύλλο αγώνα ούτε στην ιατρική γνωμάτευση που αφορά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, αλλά δεν είναι και συμβατά με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.

Τελεσίδικη απόφαση δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και πριν από το παιχνίδι της Κυριακής Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, για το οποίο χθες οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια. Μια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά και λαμβάνοντας τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Λίγκας, η οποία βασίζεται στο άρθρο 24 του πειθαρχικού κώδικα. Σύμφωνα με αυτό, οι ποινές έδρας δεν εφαρμόζονται από την πρωτόδικη απόφαση, αλλά όταν θα έχει εκδικαστεί και η έφεση.

Στον Ολυμπιακό το ερμηνεύουν πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της έφεσης, το συγκεκριμένο ματς θα γίνει με κόσμο και αν η ποινή έδρας των δύο αγωνιστικών παραμείνει και στην επιτροπή, τότε η ομάδα θα την εκτίσει στα ματς με Παναιτωλικό και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση, προσπαθώντας αρχικώς να άρει τον αποκλεισμό του από την ακροαματική διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT