Καραϊσκάκη: Την άλλη εβδομάδα η απόφαση, με κόσμο το Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ

Καραϊσκάκη: Την άλλη εβδομάδα η απόφαση, με κόσμο το Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ

Συζητήθηκε στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με το πολύκροτο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, που διακόπηκε λόγω της ρίψης κροτίδας και του τραυματισμού του Χουάνκαρ.

Η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η ΠΑΕ Ολυμπιακος κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον τιμώρησε με μηδενισμό, αφαίρεση ενός βαθμού, δύο αγωνιστικές τιμωρία της έδρας και πρόστιμο 38.000 ευρώ, συζητήθηκε χθες για περίπου 2,5 ωρες και σε αυτή παρευρέθηκε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.  

Το αίτημα των «ερυθρόλευκων» να μην παραστεί στη διαδικασία ο Παναθηναϊκος δεν έγινε δεκτό και η κάθε πλευρά παρουσίασε τις θέσεις της.

Ο Ολυμπιακός θέλοντας να αμφισβητήσει το γεγονός πως ο Χουάνκαρ δεν ήταν σε θέση να αγωνισθεί, προσκόμισε χαρτί με εξετάσεις του παίκτη που δεν είχε παρουσιασθεί στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των «πράσινων».

Ο δικηγόρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βασίλης Δημακόπουλος, ανέφερε: «Είναι υπογεγραμμένο φαρδιά-πλατιά. Αυτά τα έχει η αστυνομία του Πειραιά. Η αναφορά γίνεται από τον νοσηλευτή. Αν δεν χρειάζεται βοήθεια γιατί να το γράψει. Αν δεν έχει ισορροπία γιατί να μην το γράψει. Δεν ήταν αυθαίρετοι οι νοσηλευτές. Ναι το γράφουν νοσηλευτές αλλά αυτό αναιρεί την αξία της παρατήρησης», με τους δικηγόρους του Παναθηναϊκού κ.κ. Κέζα και Βαγιάκο να καταθέτουν ένσταση με την αιτιολογία πως σε αυτό δεν υπάρχει σφραγίδα γιατρού αλλά απλή αναφορά νοσηλευτών του νοσοκομείου σύμφωνα με την οποία ο παίκτης ήταν καλά ως προς την ακοή του και την κινητικότητά του το ίδιο βράδυ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού όταν ο νομικός του εκπρόσωπος Βασίλης Δημακόπουλος αναρωτήθηκε: «Αν η κροτίδα αφομοιώνει την ακοή από το ένα αυτί, τι τον εμποδίζει να παίξει μπάλα; Ακούμε ότι δεν άκουγε καλά από το ένα αυτί, αυτό δεν σε εμποδίζει να παίξεις ποδόσφαιρο. Είναι αυτό αγωνιστικό έλλειμμα;»

Ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω η κατάσταση και ο τραυματισμός του Χουάνκαρ, προσκομίζοντας όλες τις εξετάσεις του από τα νοσοκομεία «ΥΓΕΙΑ» και  «ΜΗΤΕΡΑ» από τα οποία είχε έλλειψη ακοής, νυσταγμό και έλλειψη ισορροπίας. «Ο τραυματισμός του, ακόμα και σήμερα δεν του επιτρέπει να προπονείται και να είναι λειτουργικός» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Οι δύο πλευρές διαφώνησαν στο κύριο σημείο της της υπόθεσης. Ο Ολυμπιακός επέμενε ότι από το φύλλο αγώνα δεν προκύπτει κανένας τραυματισμός αλλά γενικότητες καθώς ο γιατρός του αγώνα δεν αναγράφει σαφή γνωμάτευση. Ζήτησε την απαλλαγή του και τον επανορισμό του αγώνα από το 49ο λεπτό όπου διακόπηκε και μετά. Από μέρους του ο Παναθηναϊκός ζήτησε να τηρηθεί ό,τι έγινε και σε πρώτο βαθμό.

Το προεδρείο έδωσε περιθώριο στις δύο πλευρές για την κατάθεση υπομνημάτων έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Με βάση όλα τα παραπάνω το κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, θα γίνει κανονικά με κόσμο, σύμφωνα και με το νέο πειθαρχικό κώδικα που προβλέπει πως η τιμωρία έδρας κεκλεισμένων των θυρών ισχύει αφού εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT