Μέχρι την Πέμπτη η απόφαση για το ντέρμπι

Μέχρι την Πέμπτη η απόφαση για το ντέρμπι

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατέθεσαν υπομνήματα χθες μέσω των δικηγόρων τους

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της εκδίκασης της έφεσης που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για την τιμωρία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (μηδενισμός, αφαίρεση ενός βαθμού, δύο αγωνιστικές τιμωρία της έδρας και πρόστιμο 38.000 ευρώ).

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αναμένεται να κάνει αύριο την τελική διάσκεψή της προκειμένου να καταλήξει σε απόφαση.

Χθες, οι δύο πλευρές, μέσω των δικηγόρων τους, κατέθεσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους. Ο μεν Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες, με μια συμπληρωματική έκθεση ανέλυσε γιατί πρέπει να γίνουν δεκτά τα επιχειρήματά του, σύμφωνα με τα οποία δεν έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας παρά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Σε αυτά προβάλλει για μία ακόμη φορά το ότι τόσο από το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής όσο και από τη γνωμάτευση του γιατρού δεν προκύπτουν ξεκάθαρα οι λόγοι διακοπής ούτε η ακριβής διάγνωση της βλάβης που υπέστη ο ποδοσφαιριστής. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός πως η γνωμάτευση δεν προέρχεται από δημόσιο νοσοκομείο αλλά από δύο ιδιωτικά («Υγεία», «Μητέρα»).

Ο δε Παναθηναϊκός με συμπληρωματικά στοιχεία ανέδειξε και επιβεβαίωσε την αδυναμία του παίκτη του να συνεχίσει να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα μετά τον τραυματισμό του.

Οι «πράσινοι» θεωρούν πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέραν της πρωτόδικης θα αποτελέσει ουσιαστικά «σκάνδαλο», αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει μηδενισμός ομάδας χωρίς να της αφαιρεθούν και βαθμοί, ενώ σε ό,τι αφορά την τιμωρία της έδρας, μόνο και μόνο η ρίψη κροτίδας το επιβάλλει. Πόσο δε μάλλον, αν ο δικαστής δεχτεί τις «ερυθρόλευκες» αιτιάσεις και αποφασίσει τη συνέχιση του αγώνα από το 49ο λεπτό, οπότε διακόπηκε.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν μπορεί να προσβληθεί σε άλλο εγχώριο δικαστικό όργανο, αλλά οι δύο διάδικοι μπορούν να προσφύγουν στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS), όπως και οποιαδήποτε ομάδα του πρωταθλήματος θεωρήσει εν συνεχεία πως έχει έννομο συμφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT