Σούπερ Λιγκ 1: Οι ωραίοι και το τέρας…

Σούπερ Λιγκ 1: Οι ωραίοι και το τέρας…

Ομορφα γκολ, μαγικές ενέργειες και σασπένς στη ΣΛ1 – Τραγική ξανά η διαιτησία

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάτημα-ασίστ του Γιάννη Κωνσταντέλια στο 4ο γκολ του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν η μαγική πινελιά που χρωμάτισε μια αγωνιστική με έντονες συγκινήσεις, αποτελέσματα-βόμβες και μια νέα κατάσταση στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ 1, με μεγάλους κερδισμένους τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και βαθύτατα πληγωμένους τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Μπορεί τη νίκη της… χρονιάς να την πέτυχε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας του Ολυμπιακού στον Πειραιά με το εμφατικό 4-2 όντας μπροστά 4-0 μέχρι το 86΄, στην ουσία όμως ο πρώτος αριθμός του λαχείου κληρώθηκε στον Παναθηναϊκό, όχι μόνον επειδή απέφυγε στο 90΄ το έμφραγμα κερδίζοντας 2-1 με 10 παίκτες στη Λαμία, αλλά και γιατί πήρε απρόσμενα δώρα και είδε τη διαφορά να αυξάνεται αντί να μικραίνει!

Τρεις στροφές πριν από το τέλος του α΄ γύρου, οι «πράσινοι» έφτιαξαν «μαξιλαράκι» 4 βαθμών από ΑΕΚ – Ολυμπιακό και άλλων 5 από τον ΠΑΟΚ, προβάδισμα που μοιάζουν αποφασισμένοι να μην το σπαταλήσουν, τουλάχιστον όχι τόσο επιπόλαια όπως πέρυσι και έχασαν τον τίτλο.

Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ ήταν μάλλον απρόσμενος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προερχόταν από μια ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ και άλλη μία κακή εμφάνιση στη Σκωτία με την Αμπερντίν, ασχέτως εάν πέτυχε μια θεαματική ανατροπή στο τέλος, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πανηγυρίσει δύο θεαματικές νίκες επί της Γουέστ Χαμ και επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν όμως από άλλο… πλανήτη σ’ αυτό το παιχνίδι και πανηγύρισε μια ιστορική νίκη, που θα έπαιρνε επικές διαστάσεις εάν δεν χαλάρωνε στο τελευταίο δεκάλεπτο, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να μαζέψει με δύο γκολ το σκορ.

Η υπέροχη έμπνευση του Κωνσταντέλια στο 0-4 ήταν το κερασάκι μιας πολύ γλυκιάς τούρτας για την ομάδα του, που την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου και ήλθε μπροστά στα μάτια πολλών «κατασκόπων» που ήλθαν να τον «ζυγίσουν» σε ένα απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι. Και αν αυτή η βραδιά ήταν για τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ μία από τις καλύτερες της καριέρας του, για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μπορεί και να είχε τον χαρακτήρα μιας πρώτης κίτρινης κάρτας…

Μεγάλο «διπλό» ο ΠΑΟΚ – Αύξησε τη διαφορά ο Παναθηναϊκός – Πολλά τα φαλτσοσφυρίγματα.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Παναθηναϊκός πέρασε διά πυρός και σιδήρου από τη Λαμία, με ένα «χρυσό» γκολ (8ο φετινό) του… παρεξηγημένου Σπόραρ στο 90΄ και ενώ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω κραυγαλέας λανθασμένης αποβολής του Αράο.

«Πυρά» από την Ενωση

Η διαιτησία βρέθηκε στο επίκεντρο και στον αγώνα Κηφισιάς – ΑΕΚ, όπου σημειώθηκε μια τεράστια έκπληξη, μιας και η πρωταθλήτρια έμεινε στο 1-1 όπως είχε συμβεί και με τον έτερο «νεοφώτιστο», Πανσερραϊκό. Η «Ενωση» διαμαρτύρεται για πολλά, αλλά στην ουσία η φάση που παραπέμπει τον διαιτητή Τσαγκαράκη και τον VAR Φωτιά είναι ένα πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις.

Παράπονα για τη διαιτησία έκανε και ο Παναιτωλικός μετά την ήττα του στο Αγρίνιο με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, παράπονα είχε και ο Ατρόμητος κι ας νίκησε με το εντυπωσιακό 3-1 τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Παράπονα είχαν και οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, όχι για τη διαιτησία, αλλά γιατί στο ντέρμπι ουραγών η ομάδα τους έμεινε στο 1-1 με τον Βόλο. Παραιτήθηκε, μάλιστα, ο προπονητής της, Θανάσης Στάικος, αλλά η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή.

Νίκη ο Πανσερραϊκός

Αυτοί που δεν είχαν παράπονα ήταν οι φίλοι του Πανσερραϊκού, καθώς είδαν τα «λιοντάρια» να κερδίζουν χθες βράδυ με ανατροπή 2-1 τον ΟΦΗ στις Σέρρες και να ανεβαίνουν στην 8η θέση με 12 βαθμούς, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Αν, μάλιστα, το κερδίσει στον Βόλο, μπαίνουν στην πρώτη εξάδα! Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο 16΄ με τον Τοράλ, αλλά τα γκολ του Χατζηστραβού στο 24΄ και του Μούργου στο 88΄ (το κέρδισε ο Αλεξιτς) έφεραν τη μεγάλη ανατροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT