Ευρωλίγκα: Εβδομάδα για γερά νεύρα

Σήμερα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι στο Βελιγράδι – Αύριο ο ΠΑΟ υποδέχεται τη Ζαλγκίρις

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας, που ξεκινάει σήμερα, είναι ίσως από τις πιο καθοριστικές για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που βρίσκονται σε κομβικό σημείο αναφορικά με τους στόχους τους στη διοργάνωση. Και οι δύο αναζητούν τις νίκες που θα τους δώσουν την ώθηση σε μια στιγμή που προσπαθούν ακόμη να βρουν την αγωνιστική τους σταθερότητα.

Η αρχή γίνεται απόψε (21.05) με τον Ολυμπιακό, που στο ουδέτερο «Aleksandar Nikolic Hall» του Βελιγραδίου αντιμετωπίζει τη Μακάμπι και μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τη Φενέρ και την Μπασκόνια ψάχνει την ευκαιρία να φύγει με τη νίκη που θα του χαρίσει και πάλι τη χαμένη αυτοπεποίθησή του.

O Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν ξεπέρασε το διπλό πρόβλημα τραυματισμού του και τέθηκε νοκ άουτ από την αναμέτρηση, όπως για μία ακόμη φορά και ο Μακίσικ, ο οποίος πάντως βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, έχοντας ξεκινήσει προπονήσεις. Αντιθέτως, επανήλθε στην αποστολή ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 17 Οκτωβρίου στο Μιλάνο.

«Επειδή έχουμε μεγάλη έλλειψη αυτή τη στιγμή στη front line μας, είναι πιθανό να του δοθεί χρόνος συμμετοχής, ανάλογα με το πώς θα πάει το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι σε φόρμα. Εχει κάνει κάποιες ατομικές και μόλις μία ομαδική προπόνηση. Ομως, επειδή βρισκόμαστε σε ανάγκη, πιθανόν να παίξει», εξήγησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ευελπιστεί πως ο Αμερικανός θα είναι σαφώς πιο έτοιμος στο ματς της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κίνητρο της ομάδας του και στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται, ξεκαθάρισε πως οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση με το φιλικό που είχαν δώσει τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του τουρνουά της Κύπρου.

Στις τάξεις των Ισραηλινών, σάλος έχει προκληθεί εξαιτίας μιας αναδημοσίευσης υπέρ της Παλαιστίνης που έκανε στα social media η σύζυγος του Αμερικανού άσου της ομάδας Γουέιντ Μπάλντγουιν, που τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό. Μάλιστα ο ίδιος αντέδρασε έντονα έπειτα από τις επιθέσεις που δέχθηκε η σύντροφός του, η οποία αναγκάστηκε να αποσύρει την ανάρτηση και να επανορθώσει με δεύτερη.

Το σημερινό πρόγραμμα: Μονακό – Εφές, Μπολόνια – Αρμάνι, Βαλένθια – Ρεάλ, Ερυθρός Αστέρας – Φενέρ.

Στον Παναθηναϊκό, σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το αυριανό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ. Ενα ματς που μαζί με αυτό της Παρασκευής με την Μπολόνια, επίσης εντός έδρας, αποτελούν βασικά κριτήρια για το τι μπορούν να καταφέρουν οι «πράσινοι» φέτος στην Ευρωλίγκα και για το αν είναι σε θέση να κεφαλαιοποιήσουν τη νίκη στο Βερολίνο.

Η ομάδα, με το 6×6 που πέτυχε στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον σκληροτράχηλο Αρη στο «Αλεξάνδρειο» (65-75), έδειξε χαρακτήρα και ολοένα και περισσότερα σημάδια βελτίωσης. Η δουλειά του Εργκιν Αταμάν αρχίζει και αποδίδει και αυτό το ομολογούν και οι ίδιοι οι παίκτες.

Παράλληλα, ο Λούκα Βιλντόσα επέστρεψε δριμύτερος από τον τραυματισμό του πετυχαίνοντας ρεκόρ κλεψιμάτων (7) στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τα 6 των Κοχ, Μουλαομέροβιτς, Σαντ-Ρος και Πάρις Λι στο παρελθόν. Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, που αποχώρησε από το παρκέ με σπασμένο δόντι, θα φανεί σήμερα αν θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τους Λιθουανούς, με τις πιθανότητες πάντως να είναι με το μέρος του. Χθες η ΑΕΚ, έχοντας ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, σημείωσε άλλη μια επιβλητική νίκη στην Basket League με 93-74, έχοντας κορυφαίους τους Τίλμαν (24 π.), Κουζμίνσκας (18 π.) και Ραντλ (12 π.). Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός – Προμηθέας 92-75, Απόλλων Π. – ΠΑΟΚ 54-67, Περιστέρι – Καρδίτσα 77-48, ΑΕΚ – Κολοσσός 93-74, Λαύριο – Μαρούσι 88-93.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 12, Ολυμπιακός 11, Προμηθέας 10, Αρης 10, ΠΑΟΚ 9, Περιστέρι 9, ΑΕΚ 9, Λαύριο 9, Κολοσσός 8, Μαρούσι 8, Απόλλων Π. 7, Καρδίτσα 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT