Euroleague: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό

Euroleague: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό

Επικράτησε οριακά της Ζαλγκίρις Κάουνας με 73-71

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα λάθος του Κίναν Έβανς στα 3,4 δευτερόλεπτα για τη λήξη χάρισε στον Παναθηναϊκό τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στην Euroleague και τέταρτη στο σύνολο (4-4).

Οι «πράσινοι», οι οποίοι «φλέρταραν» με την τρίτη εντός έδρας ήττα τους, επικράτησαν με 73-71 της Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 8η αγωνιστική, διευρύνοντας στο 4-0 το αρνητικό σερί των Λιθουανών (ρεκόρ 3-5). 

Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε από το πρώτο τζάμπολ στο slow tempo που του επέβαλε η καλά «διαβασμένη» Ζαλγκίρις, οι βολές (18/31) αποτέλεσαν Αχίλλειο πτέρνα του και μοιραία το παιχνίδι εξελίχθηκε σε δυνατό ντέρμπι με συνολικά 18 εναλλαγές στο προβάδισμα. 

Ωστόσο, τα επτά περισσότερα λάθη των φιλοξενούμενων (23 έναντι 16 της ελληνικής ομάδας), έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα, με το «τριφύλλι» να βγάζει στα 4 δευτερόλεπτα για τη λήξη και ενώ είχε προηγηθεί το λάθος του Έβανς, την κρισιμότερη άμυνα.

Πρωταγωνιστής της «πράσινης» επίθεσης και πάλι ο Ντίνος Μήτογλου με 19 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Κώστας Σλούκας και 13 ο Ματίας Λεσόρ. Από τη Ζαλγκίρις ξεχώρισε ο Ρόλαντ Σμιτς με 15 πόντους, εκ των οποίων τους 12 στην τέταρτη περίοδο. 

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 36-39, 53-52, 73-71

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT