Εθνική: Αλλη διάσταση με Κωνσταντέλια

Εθνική: Αλλη διάσταση με Κωνσταντέλια

Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ στην παρθενική συμμετοχή του ως βασικός, έβαλε γκολ και... φαντασία στο φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο των δηλώσεων του Γκουστάβο Πογιέτ που απασχόλησαν για μέρες την επικαιρότητα και ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με τη Γαλλία (OPAP Arena – 21.45), η εθνική ομάδα νίκησε 2-0 τη Νέα Ζηλανδία στη Ριζούπολη σε φιλικό παιχνίδι, έχοντας πλέον τη σκέψη στα πλέι οφ του ερχόμενου Μαρτίου, που θα δώσουν τα τελευταία εισιτήρια για το Euro 2024 της Γερμανίας.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική και κεφάτη, με εμπνεύσεις και φαντασία στο παιχνίδι της –ειδικά στο πρώτο ημίχρονο– εμφανίστηκε η ελληνική ομάδα. Σε αυτό συνετέλεσε κυρίως η συμμετοχή του Γιάννη Κωνσταντέλια για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της ομάδας. Ο άσος του ΠΑΟΚ στην τρίτη του παρουσία με το εθνόσημο στο στήθος, ξεδίπλωσε στο χορτάρι του «Γ. Καμάρας» ορισμένα μόνο στοιχεία της ποδοσφαιρικής του ευφυΐας. Στοιχεία που ήταν αρκετά για να κάνουν τη διαφορά υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Με δικό του πανέξυπνο τέρμα (μακρινή σέντρα σουτ) που ήταν και το παρθενικό του με τα γαλανόλευκα, άνοιξε το σκορ στο 10΄. Ο Γιακουμάκης στο 29΄με προβολή έκανε το 2-0 ενώ τρία λεπτά αργότερα έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-0 ύστερα από μια «μαγική» ασίστ που του μοίρασε ο Κωνσταντέλιας, σε μια από τις γνωστές του ενέργειες.

Στο 6′ η Εθνική είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα.

Στο Β΄ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, απόρροια της επικείμενης μάχης με τη Γαλλία αλλά και των αλλαγών στις οποίες προχώρησε ο Γκουστάβο Πογιέτ θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες του.  

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70΄Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90΄Τζαβέλας), Μπακασέτας (70΄Γαλανόπουλος), Μασούρας (58΄Πέλκας), Κωνσταντέλιας (58΄Φούντας), Γιακουμάκης (58΄Παυλίδης).

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ντάρεν Μπάζελεϊ): Γουίντ, Μπίντον (83΄Σέρμαν), Κάσας, Σμιθ, Σινγκ (62′ Τζαστ), Στάμενιτς, Πέιν, Γκάρμπετ (70΄Τσάμπνες), Μπελ (70΄Λιούις), ΜακΚόβατ (83′ Μάτα), Γουντ (46΄Γουέιν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT