Προκριματικά Euro: Μια κλεψύδρα που άδειασε

Προκριματικά Euro: Μια κλεψύδρα που άδειασε

Τα προκριματικά του Euro φτάνουν στο τέλος τους – Θρίλερ με τα τελευταία εισιτήρια

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο λαμβάνει τέλος την ερχόμενη Τρίτη και αφορά την προκριματική φάση του Euro 2024, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία το ερχόμενο καλοκαιρι (14.6-14.7).

Ο συνολικός χάρτης της διοργάνωσης περιλαμβάνει 24 ομάδες, εκ των οποίων 11 έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση, είτε ως πρώτες είτε ως δεύτερες από τον όμιλό τους. Αυτές είναι: Γερμανία (ως διοργανώτρια), Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σκωτία, Τουρκία, Αυστρία, Αγγλία, Ουγγαρία και Σλοβακία. Από τον όμιλο της Εθνικής μας, η Ολλανδία που την Τρίτη αγωνίζεται με το αδύναμο Γιβραλτάρ, μόνο αν «αυτοκτονήσει» δεν θα γίνει η 12η ομάδα που θα επικυρώσει την απευθείας πρόκρισή της.

Για τον 3ο όμιλο το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει τη Δευτέρα, όπου οι Ουκρανοί επί γερμανικού εδάφους υποδέχονται την Ιταλία και ο νικητής θα ακολουθήσει την Αγγλία στα τελικά. Ο φόβος για τους νικητές του προηγούμενου τουρνουά να αποκλειστούν από τη μεγάλη γιορτή έχει κινητοποιήσει τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και τους παίκτες του. Ενδεικτικό είναι πως ο Ιταλός κόουτς έχει από τώρα ορίσει και τους υποψήφιους εκτελεστές πέναλτι της ομάδας του, ενώ πέρα από την καθημερινή επαφή στις προπονήσεις, μέσω τηλεδιασκέψεων, οι παίκτες της εθνικής ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί του προκειμένου να τους εμβαθύνει την τακτική του.

Μεγάλη μάχη της Ιταλίας τη Δευτέρα κόντρα στην Ουκρανία – Σφραγίζει την πρόκριση η Αλβανία.

Την ίδια μέρα στα Τίρανα, κόντρα στα Νησιά Φερόε η Αλβανία περιμένει να πανηγυρίσει για 2η φορά την πρόκριση σε Euro, με την Τσεχία να υποδέχεται τη Μολδαβία και με νίκη να κατακτά τη 2η θέση.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, σειρά θα πάρουν τα ζευγάρια των πλέι οφ με τα οποία θα συμπληρωθεί το παζλ. Στα ματς θα βρεθούν οι εθνικές που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων τους στο περασμένο Nations League, όπως η εθνική μας.

Η Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσει αρχικά το Καζακστάν εντός έδρας (21.3), ενώ σε περίπτωση νίκης θα κλείσει ραντεβού με τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο. Η έδρα του τελικού (26.3) θα βγει από κλήρωση.

Τα πιθανότερα ζευγάρια μέχρι αυτή τη στιγμή είναι: Ελλάδα – Καζακστάν, Γεωργία – Λουξεμβούργο, Ισραήλ – Ισλανδία, Βοσνία – Φινλανδία, Κροατία – Εσθονία, Ουαλία – Πολωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT