Ιστορικό ντεμπούτο του Ζαϊρ-Εμερί με τη Γαλλία – Εγινε ο νεότερος διεθνής μετά το 1914

Ιστορικό ντεμπούτο του Ζαϊρ-Εμερί με τη Γαλλία – Εγινε ο νεότερος διεθνής μετά το 1914

Σε ηλικία 17 ετών, 8 μηνών και 10 ημερών, ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα των «τρικολόρ» από το 1914.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γράφει ιστορία στην εθνική Γαλλίας ο Γουόρεν Ζαϊρ-Εμερί, τον οποίο ο Ντιντιέ Ντεσάμπ επέλεξε στο βασικό σχήμα για τον αποψινό αγώνα με το Γιβραλτάρ στη Νίκαια, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2024.

Σε ηλικία 17 ετών, 8 μηνών και 10 ημερών, ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στην ανδρική ομάδα των «τρικολόρ» από το 1914!

Ο Ζαϊρ-Εμερί έκανε ντεμπούτο όντας περίπου ενάμιση μήνα μικρότερος απ΄ ό,τι ήταν ο Εντουάρντο Καμαβινγκά τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας σε ματς με τη Κροατία, σε ηλικία 17 ετών, 9 μηνών και 28 ημερών.

Ο Φελίξ Βιάλ, ο οποίος αγωνίστηκε κόντρα στο Λουξεμβούργο το 1911, σε ηλικία 17 ετών, 2 μηνών και 15 ημερών, παραμένει ο νεότερος παίκτης που έχει  παίξει ποτέ στην εθνική Γαλλίας.

Τον Βιάλ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1915 στο μέτωπο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ακολούθησε το 1914 ο Μορίς Γκαστιγκέρ, που ήταν 17 ετών, 2 μηνών και 15 ημερών όταν έκανε το ντεμπούτο του, επίσης κόντρα στο Λουξεμβούργο.

Ο τρίτος και τελευταίος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία μικρότερη από τον Ζαϊρ-Εμερί είναι ο Αντρέ Σολιέρ, το 1909, σε ηλικία 17 ετών, 7 μηνών και 20 ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT