Μήνυμα ετοιμότητας για το Euro

Η Εθνική κοίταξε στα μάτια την Εθνική Γαλλίας, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 και πλέον στρέφει το βλέμμα στα μπαράζ του Μαρτίου

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κάτι τέτοιες εμφανίσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να υπερηφανεύεται σχεδόν κάθε είκοσι χρόνια. Και είτε είναι σημαδιaκό, είτε όχι, η εθνική ομάδα είχε να κοντράρει τόσο πολύ στα ίσα την Γαλλία, από το «μαγικό» Euro 2004 της Πορτογαλίας, όταν και την είχε κερδίσει.

Μπορεί το ισόπαλο 2-2 στην «OPAP Arena» με τους διάσημους «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάμπ να μην είχε ουσιαστικό βαθμολογικό αντίκρισμα, μπορεί η ελληνική ομάδα να είχε σύμμαχο τα δοκάρια, τα οποία οι Γάλλοι σημάδεψαν τέσσερις φορές,  όμως κέρδισε αυτοπεποίθηση, και παράλληλα δείχνει τον δρόμο και στέλνει το μήνυμα ενόψει των αγώνων μπαράζ του Μαρτίου. Για τα παιχνίδια με Καζακστάν (21/3) και Γεωργία ή Λουξεμβούργο (26/3) που θα χαρίσουν το εισιτήριο για το Euro 2024 της Γερμανίας.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο της βίας, της διαφθοράς και των ερευνών για τα στημένα παιχνίδια, μέσω των διεθνών, κέρδισε σε πρεστίζ, πήρε πόντους, έδειξε το καλό του πρόσωπο και τις δυνατότητες των παικτών του Γκουστάβο Πογιέτ.

Από την πλευρά του ο Ουρουγουανός τεχνικός απέδειξε για μια ακόμη φορά πως έχει δημιουργήσει μετά από χρόνια ένα σύνολο το οποίο μπορεί όχι μόνο να προκριθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση αλλά και να σταθεί αξιοπρεπώς εκεί. Ένα σύνολο που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, με σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς και παίκτες που δίνουν το 100% ειτε παίζουν οι βασικοί, είτε οι «ρεζέρβες». Κάτι που γίνεται αντιληπτό και από τον κόσμο που στο τέλος του αγώνα αποθέωσε την ομάδα.

Το δεκάλεπτο της ανατροπής 
 

Ενα επιθετικό δεκάλεπτο ξέσπασμα (50 ‘ -60’) των διεθνών μας, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, που απέφερε και τα γκολ των Μπακασέτα (56΄) και Ιωαννιδη (60΄) και γύρισαν τούμπα το 1-0 με το οποίο είχαν προηγηθεί οι Γάλλοι στο 41΄με τον Κόλο Μουανί, ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας απέναντι στην παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ που δεν ξεκίνησε βασικός.

Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν σαφές πως πρώτο μέλημα ήταν η  διατήρηση του μηδέν στην άμυνα. Ο Πογιέτ επέλεξε ένα σχήμα με τριάδα στην άμυνα και φουλ μπακ τους Ροτα και Γιαννούλη ενώ οι πειραματισμοί δεν έλειψαν και στις άλλες θέσεις με δίδυμο Γαλανόπουλο και Μπουχαλάκη στα χαφ. Ολοι τους ανταποκριθήκαν εξαίσια περιορίζοντας τους Γάλλους που πριν το 1-0 είχαν δοκάρι με τον Γκριζμάν. Με την ανατροπή του σκορ από την εθνική, ο Εμπαπέ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και η πίεση έγινε εντονότερη. Με άπιαστο σουτ στο 74 ο Φοφανά ισοφαρισε, στο 90΄οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλό δοκάρι και στο 95΄ο Εμπαπέ, ολοκλήρωσε το «καρέ» με ένα οριζόντιο  που με την βοήθεια του Βλαχοδήμου έφυγε σε κόρνερ.

**Στο άλλο ματς του ομίλου: Γιβραλτάρ – Ολλανδία 0-6

Η τελική βαθμολογία: 1. Γαλλία 22β., 2. Ολλανδία 18β., 3. Ελλάδα 13β., 4. Ιρλανδία 6β. 5. Γιβραλτάρ 0β.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (85’ Σάλιακας), Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (66’ Αλεξναδρόπουλος), Γαλανόπουλος,  Μασούρας (77’ Ζέκα), Μπακασέτας (85΄Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (77’ Παυλίδης)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Σαμπά,  Τ. Ερναντές, Σαλιμπά, Κουντέ (64΄ Κλάους), Λ. Ερναντές (85’ Ντισασί), Φοφανά, Ραμπιό , Κόλο Μουανί (64’ Εμπαπέ), Γκριζμάν, Ντεμπελέ (64’ Κομάν), Ζιρού (70’ Τουράμ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT