Ευρωλίγκα: Μία άφιξη, δύο επιστροφές για Ολυμπιακό – Σήμερα με Βαλένθια ο ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Μία άφιξη, δύο επιστροφές για Ολυμπιακό – Σήμερα με Βαλένθια ο ΠΑΟ

Στην Ελλάδα ο Μήτρου-Λονγκ, σε κανονικούς ρυθμούς Μακίσικ, Μιλουτίνοφ - Απόψε ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τη Βαλένθια με στόχο να ανέβει στο 5-4

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν είχαν συμβεί όλα τόσο ξαφνικά και γρήγορα, ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ θα ερχόταν σήμερα στην Αθήνα μαζί με την αποστολή της Ζαλγκίρις για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Τελικά έφτασε μόνος του μία ημέρα νωρίτερα για να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα, που υπό άλλες συνθήκες θα την αντιμετώπιζε ως αντίπαλος λίγες ώρες αργότερα! «Ολα έγιναν τόσο γρήγορα, δεν είχα χρόνο να μιλήσω για την κατάσταση. Μίλησα με τον Μπραζντέικις και με τον αδερφό μου Ελάιζα που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Και οι δύο ήταν τρομερά ενθουσιασμένοι και μου είπαν καλά πράγματα», δήλωσε ο 30χρονος ομογενής γκαρντ, ξαφνιασμένος μεν από τις τόσο γρήγορες εξελίξεις, αλλά και πολύ ευχαριστημένος από τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε με μια ομάδα υψηλότερου επιπέδου από την προηγούμενη.

«Θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μια ομάδα που έχει διαφορετικά πράγματα. Είναι μαζί για αρκετό καιρό, έχουν ηγεσία και συνέπεια. Εγώ θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να συνεισφέρω για να βοηθήσω να έρθουν νίκες. Οταν παίζεις γι’ αυτόν τον οργανισμό και έχεις τόσο ταλέντο, ο στόχος είναι το φάιναλ φορ. Αυτός είναι όμως ο στόχος όλων, όλοι θέλουν επιτυχίες. Κανείς δεν θέλει να είναι τελευταίος», τόνισε ο Μήτρου-Λονγκ, κλείνοντας τις πρώτες δηλώσεις του ως «ερυθρόλευκος» με μια αναφορά στο θέμα του ελληνικού διαβατηρίου του: «Είναι κάτι που μιλάμε αρκετό καιρό. Περιμένω να επικυρωθεί και να έχω στα χέρια μου το διαβατήριο. Ενα βήμα τη φορά σ’ αυτό το κομμάτι».

Ο Μήτρου-Λονγκ θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα στο ξεκίνημα του β΄ γύρου της μετά τις 30 Δεκεμβρίου, γιατί είχε μέχρι τώρα συμβόλαιο με άλλη ομάδα της διοργάνωσης. Μπορεί, όμως, να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό και θα ξεκινήσει άμεσα προετοιμασία για να προσαρμοστεί πιο γρήγορα. Μαζί του μπαίνουν στις προπονήσεις και οι Μακίσικ, Μιλουτίνοφ. Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα την Τρίτη έπειτα από έναν μήνα απουσίας, ενώ ο Σέρβος σέντερ ξεκίνησε χθες. Εάν ο Μπαρτζώκας κρίνει ότι είναι έτοιμοι, θα τους δώσει χρόνο συμμετοχής στον αυριανό αγώνα με τη Ζαλγκίρις, ο οποίος πλησιάζει στο sold out, καθώς έχουν απομείνει διαθέσιμα μόλις 1.300 εισιτήρια.

Απόψε ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τη Βαλένθια με στόχο να ανέβει στο 5-4.

Πολύ περισσότερος θα είναι ο κόσμος απόψε (21.15) στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Βαλένθια, μια και μέχρι χθες είχαν πωληθεί σχεδόν 14.000 εισιτήρια, αριθμός που λογικά θα ανέβει μέχρι το βράδυ. Οι «πράσινοι» είναι, άλλωστε, στην πρώτη πεντάδα των ομάδων με τα περισσότερα εισιτήρια στην Ευρωλίγκα, με μέσον όρο περίπου 11.000 ανά αγώνα (τον προσπερνούν μόνο οι Παρτιζάν, Ερυθρός Αστέρας, Ζαλγκίρις, Εφές) και θα ήταν σίγουρα σε ακόμη καλύτερη θέση εάν είχαν ξεκινήσει καλύτερα τη χρονιά, στο επίπεδο που βρίσκονται τώρα. Απέναντι στη Βαλένθια κυνηγάνε την 4η διαδοχική νίκη τους στη διοργάνωση και τη βελτίωση του ρεκόρ τους (5-4).

«H Βαλένθια είναι μια πολύ καλή και νεανική ομάδα, με την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα. Δεν παίζει τόσο γρήγορο παιχνίδι και επιδιώκει να κοντρολάρει τον ρυθμό με τον Τζόουνς για να εκμεταλλευθεί τους παίκτες στη ρακέτα, όπως ο Ινγκλις και ο Ντέιβις», δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν, χαρούμενος που θα ξαναδεί ένα σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ: «Ολοι διασκεδάζουν να είναι σ’ αυτό το γήπεδο, όπως και η ομάδα διασκεδάζει να παίζει με τον έκτο παίκτη της στις γεμάτες εξέδρες. Εύχομαι να έχουμε ακόμη περισσότερο κόσμο».

Τα άλλα αποψινά παιχνίδια της Ευρωλίγκας (10η αγωνιστική): 21.00 Βιλερμπάν – Μπάγερν, 21.05 Μακάμπι – Μπαρτσελόνα (Βελιγράδι), 21.30 Βίρτους – Φενέρμπαχτσε, 21.45 Ρεάλ – Αλμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT