Εθνική – Προκριματικά Euro 2024: Ο ημιτελικός στην Αθήνα και ο τελικός εκτός έδρας

Εθνική – Προκριματικά Euro 2024: Ο ημιτελικός στην Αθήνα και ο τελικός εκτός έδρας

Σε Τιφλίδα ή Λουξεμβούργο (αν περάσει το Καζακστάν) θα παίξει την πρόκριση στο Euro 2024 η Εθνική

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα είναι πλέον ξεκάθαρα για την Eθνική, που για να δώσει το «παρών» στο καλοκαιρινό ραντεβού της Γερμανίας, θα πρέπει να κάνει δύο νίκες: τη μία στο «σπίτι» της και την άλλη μακριά από αυτό. Οπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στη Νιόν, η ελληνική ομάδα εφόσον επικρατήσει του Καζακστάν στις 21/3 στην «OPAP Arena», θα διεκδικήσει μια θέση στο Euro 2024 αγωνιζόμενη στον τελικό της 26ης Μαρτίου με τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο, εκτός έδρας.

Είτε είναι η Τιφλίδα είτε η πόλη του Λουξεμβούργου ο τόπος ταξιδιού για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, πρώτα θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Καζακστάν, κάτι στο οποίο στάθηκαν στις δηλώσεις τους τόσο ο Γκουστάβο Πογιέτ όσο και οι διεθνείς μας, οι οποίοι παράλληλα έστειλαν στην ηγεσία της ΕΠΟ ξεκάθαρο μήνυμα για παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή.

«Για το πιθανό δεύτερο παιχνίδι μας δεν προέκυψε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά ας μην παραπονιόμαστε. Ας συγκεντρωθούμε στο Καζακστάν, αφού δεν υπάρχει τελικός πριν από τον ημιτελικό. Ο τελικός είναι με το Καζακστάν. Σε αυτόν εστιάζουμε την προσοχή μας και αυτόν πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε πιο κοντά στο Euro 2024», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που σε σχετική ερώτηση για τη δια-χείριση που γίνεται στον Γιάννη Κωνσταντέλια, δεν έκρυψε την ενόχλησή του, ξεκαθαρίζοντας πως έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον παίκτη και τον ΠΑΟΚ και πως κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα. Επίσης άφησε ανοιχτό παράθυρο για επιστροφή του Κώστα Φορτούνη, φέρνοντας ως παράδειγμα τον… Μάικλ Τζόρνταν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και ο Τζόρνταν αποσύρθηκε, αλλά γύρισε πίσω…».

«Θα είναι άδικο να φύγει ο προπονητής. Νιώθουμε καλά μαζί του και κανείς δεν το θέλει. Σε όλα τα ματς, εκτός από ένα, είχαμε εξαιρετική εικόνα. Δεν βρίσκω λόγο να κάνουμε αλλαγή», τόνισε ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας. «Εκτός από εμάς, αξίζει και στον προπονητή μας να είναι στο Euro. Θα είναι άδικο να μην είναι», ανέφερε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Αναλυτικά, τα έξι ζευγάρια των τριών μονοπατιών στα πλέι οφ του Euro 2024 είναι τα εξής: Path A: Πολωνία – Εσθονία, Ουαλία – Φινλανδία Τελικός: σε Ουαλία ή Φινλανδία, Path B: Ισραήλ – Ισλανδία, Βοσνία – Ουκρανία, Τελικός: σε Βοσνία ή την έδρα που θα ορίσει η Ουκρανία, Path C: Γεωργία – Λουξεμβούργο, Ελλάδα – Καζακστάν, Τελικός: σε Γεωργία ή Λουξεμβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT