Επικίνδυνες έξοδοι ΠΑΟ, ΑΕΚ

Στο «Βικελίδης» δοκιμάζονται οι «πράσινοι», στα Γιάννινα ο «Δικέφαλος»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Ηράκλειο της Κρήτης με τον αγώνα ΟΦΗ – Βόλος ξαναμπήκε στις ράγες του το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1, έπειτα από διακοπή σχεδόν δύο εβδομάδων λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής μας ομάδας. Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής, προτελευταίας του 1ου γύρου, περιλαμβάνει το ντέρμπι Αρης Παναθηναϊκός και μια επικίνδυνη έξοδο της ΑΕΚ στα Γιάννινα, που είναι και τα πιο ενδιαφέροντα ματς του διημέρου. Αντίθετα, οι άλλες δύο ομάδες της κορυφής, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, έχουν (θεωρητικά) χαμηλότερα εμπόδια στην έδρα τους και περιμένουν κέρδη σ’ αυτή την αγωνιστική, λίγες μέρες πριν από κρίσιμα παιχνίδια που έχουν και οι τέσσερις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την ερχόμενη Πέμπτη.

Το ματς με τον Αρη είναι για τον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο «αγκάθι», μέχρι το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην «OPAP Arena» τη 18η αγωνιστική. Αν νικήσει, όπως το έκανε πέρυσι δύο φορές στο «Βικελίδης», τότε έχει πολύ καλές πιθανότητες (με βάση το πρόγραμμα) να φτάσει χωρίς καμία απώλεια μέχρι τον αγώνα με την πρωταθλήτρια στη Ν. Φιλαδέλφεια, κρατώντας έτσι κατ’ ελάχιστο τη διαφορά των 4 βαθμών που έχει αυτή τη στιγμή. Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για τους «πράσινους», γι’ αυτό και υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Γιοβάνοβιτς θα δώσει σ’ αυτό μεγαλύτερη προσοχή σε σχέση με το επόμενο κόντρα στη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία. Υψηλό κίνητρο έχει και ο Αρης, ο οποίος θέλει βαθμούς για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κρατήσει την επαφή του με τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αξιοπερίεργο; Θα είναι ο τρίτος σερί εκτός έδρας αγώνας του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, σε ένα σύνολο 5 συνεχόμενων, μαζί μ’ αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ!

Βατές αποστολές για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο Φάληρο και στην Τούμπα.

Επικίνδυνη στροφή έχει και η ΑΕΚ στον δρόμο της, η οποία αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα γήπεδο όπου στο περασμένο πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν βέβαια την ίδια δυναμική, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει καλά φέτος, αλλά είναι μια καλή ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιά στους «μεγάλους». Ο Ολυμπιακός έχει πολύ πιο εύκολο έργο κόντρα στην Παναιτωλικό στο Φάληρο, όπως και ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα και όχι στις Σέρρες, όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά. Η αναστροφή της έδρας έγινε λόγω εργασιών στο γήπεδο του Πανσερραϊκού. Αντίθετα, στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια της αγωνιστικής (Κηφισιά – Αστέρας Τρ. και Λαμία – Ατρόμητος), δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (12η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.30 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός, 19.30 ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός, ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης (γηπ. Καισαριανής), 17.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ, 19.30 Λαμία – Ατρόμητος, 20.30 Αρης – Παναθηναϊκός.

Η βαθμολογία (10 αγώνες): Παναθηναϊκός 28, Ολυμπιακός 24, ΑΕΚ 24, ΠΑΟΚ 23, Αρης 17, Λαμία 15, ΟΦΗ 14, Πανσερραϊκός 13, Αστέρας 11, Ατρόμητος 10, Κηφισιά 8, Γιάννινα 7, Παναιτωλικός 6, Βόλος 6 (σημ.: Βόλος και Πανσερραϊκός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT