Σούπερ Λιγκ 1: Ο Αρης έβαλε «φωτιά» στην κορυφή

Σούπερ Λιγκ 1: Ο Αρης έβαλε «φωτιά» στην κορυφή

Οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Παναθηναϊκού και τον υποχρέωσαν στην δεύτερη φετινή του ήττα.

5' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος της 12ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου, βρήκε το Big-4 (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) σε απόσταση δύο βαθμών και ο πρωταθλητής χειμώνα θα αναδειχθεί την 13η και τελευταία, σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται και φέτος να κριθεί στο νήμα.

Η νίκη του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Παναθηναϊκού με 2-0, ήταν αρκετή για να βάλει «φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας αφού η διαφορά των τεσσάρων βαθμών που είχαν οι «πράσινοι» από Ολυμπιακό και ΑΕΚ μειώθηκε στον έναν και οι πέντε από τον ΠΑΟΚ, στους δύο.  

Η έξυπνη τακτική με την οποία αγωνίστηκε η ομάδα του Ακη Μάντζιου, τα λάθη και η δυστοκία του Παναθηναϊκού, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, ήταν αυτή που της χάρισε τους τρεις βαθμούς.

Το «τριφύλλι» χωρίς καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του, γνώρισε την δεύτερη φετινή του ήττα, μετά από αυτή με την ΑΕΚ, πληρώνοντας το λάθος του Μπρινιόλι στο 43΄και του Τζούρισιτς στο 72΄.

Στην πρώτη περίπτωση κι ενώ ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας πέντε κλασικές ευκαιρίες (10΄, 37΄, 47΄+ Μπερνάρ, 21΄Ιωαννίδης, 32΄Αράο), στις οποίες του έβαλε στοπ ο Κουέστα, ο Ιταλός τερματοφύλακας άργησε να επέμβει, ο Μορόν τον πρόλαβε και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στη δεύτερη, το γκολ ξεκίνησε από τραγικό λάθος του Τζούρισιτς στην μεσαια γραμμή. Οι Θεσσαλονικείς έφυγαν ωραία στην κόντρα, ο Μπρινιόλι αρχικά νίκησε τον Μορόν και ο Μενέντες με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-0 «τελειώνοντας» ουσιαστικά το ματς.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+4’ Πάρδο), Σουλεϊμάνοφ (90+4’ Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Μορόν (90+4’ Σαμόρα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90+2’ Ρούμπεν), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (62’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο στα Γιάννενα, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ ωστόσο αρκούσε το ένα και μοναδικό του Τσούμπερ στο 7΄ για να φύγει με τους τρεις βαθμούς, από μια έδρα στην οποία πέρυσι είχε ηττηθεί. Σε αυτό το χρονικό διάστημα (10ο λεπτό) είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του και ο ΠΑΣ σε δοκάρι του Παμλίδη, ενώ δοκάρι είχε και ο Τσούμπερ στο 26′.

Αξιοσημείωτο είναι πως όταν ο Ελβετός άσος σκοράρει, τις δύο τελευταίες σεζόν, η ΑΕΚ φεύγει νικήτρια από το γήπεδο.

Ο Ματίας Αλμέιδα λόγω των απουσιών ξεκίνησε στο βασικό σχήμα με τον σκόρερ στην κορυφή της επίθεσης και σε ρόλο δεύτερου επιθετικού τον Μάνταλο.  

Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν ο Λιβάι Γκαρσία δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπράιτον για το Γιουρόπα Λιγκ, να το χρησιμοποιήσει εκ νέου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος (90+3’ Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66’ Λεό), Παμλίδης, Ροσέρο (85’ Κόντε), Μπάλαν (67’ Γκάρο).

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (λ.τρ. 83’ Μήτογλου), Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (75’ Άμραμπατ), Πινέδα (75’ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (75’ Πισάρο), Τσούμπερ (75’ Πόνσε).

Το Σάββατο, στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει, επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού ο οποίος είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Χατζηθεοδωρίδη (13΄).

Με αυτογκόλ του Οικονόμου τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε αμεσα η ισοφάριση ενώ ο Φορτούνης με εκπληκτικό γκολ στο 41΄έβαλε τους Πειραιώτες σε θέση οδηγού. Στο 70’ ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά επέστρεψε στα γκολ ύστερα από δύο μήνες, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
 
Ο ΠΑΟΚ λίγες μέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με την Αϊντραχτ για το Conference League έδειξε πανέτοιμος, συντρίβοντας στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία με 5-0.

Με ασίστ του Τάισον, οι Οζντόεφ (21′) και Μουργκ (28′), οι παίκτες του Λουτσέσκου έβαλαν γερές βάσεις για την επικράτηση.

Με την τριπλή αλλαγή των Κωνσαντέλια, Μεϊτέ και Σαμάτα στο 68΄ ο «δικέφαλος του Βορρά» βρήκε και πάλι το… κέφι του, και αρκούσε ένα εννιάλεπτο ξέσπασμα για να ολοκληρώσει το ματς με άλλα τρία τέρματα (71΄Μούργκ, 74΄ Ντεσπόντοφ, 80΄Ράφα Σοάρες).

Ματς…Πρέμιερ Λιγκ στην Λαμία

Το παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε στην Λαμία όπου η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τον Ατρόμητο.

Και οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη από το ξεκίνημα του ματς έως το φινάλε, με τον Ατρόμητο να προηγείται με 2-0, να χάνει και πέναλτι, την Λαμία να ανατρέπει την κατάσταση και να παίρνει το προβάδισμα αλλά με ένα δεύτερο πέναλτι για τους Περιστεριώτες να διαμορφώνεται το τελικό σκορ.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν το πιο παραγωγικό ολόκληρου του πρωταθλήματος, με τέσσερα γκολ και ένα χαμένο πέναλτι.

Ο Ατρόμητος αιφνιδίασε στο 4′ με σουτ του Ασεβέδο και στο 8′ με κεφαλιά του Έντερ Γκονζάλες. Η Λαμία βρήκε γρήγορα το γκολ μειώνοντας με τον Μαρτίνεθ στο 13΄, γλίτωσε το τρίτο γκολ καθώς ο Κοσέλεφ στο 20′ απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση πέναλτι του Βαλένσια και ισοφάρισε στο 22΄με πλασέ του Σλίβκα.

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο β’ μέρος και έκανε την ανατροπή με τον Σίντκλεϊ στο 55′. Οι Περιστεριώτες κυνήγησαν την ισοφάριση και στο 65΄την πέτυχαν όταν ο Παπαδόπουλος έσπρωξε τον Βέργο στην περιοχή, αρχικά ο διαιτητής Βεργέτης δεν έδωσε πέναλτι αλλά το έκανε μετά την υπόδειξη του VAR. Ο Βέργος το αξιοποίησε και έκανε το 3-3.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πετύχουν και τέταρτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν χάνοντας ευκαιρίες με τους Καρλίτος και Τσιλούλη.

Στην Καισαριανή, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και έφυγε με μια σημαντική νίκη (3-1), κόντρα στην Κηφισιά, πετυχαίνοντας την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη ύστερα από αυτή στο Αγρίνιο.

Μάντζης και Γκος ήταν οι πρωταγωνιστές των Αρκάδων. Ο πρώτος στο 13′ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του δεύτερου, άνοιξε το σκορ, ενώ στο 34΄ έγινε δημιουργός, «σερβίροντας» για τον Κρέσπι που έκανε το 2-0.  

Οι γηπεδούχοι στο 45΄είχαν την ευκαιρία να μειώσουν αλλά η κεφαλιά του Μποτία σημάδεψε το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Υστερα από κόρνερ του Γκος στο 73΄ο Τζουγκάνοβιτς «κλείδωσε» τη νίκη για τον Αστέρα και ο Μπιφουμά στο 88΄σημείωσε το γκολ της τιμής για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Την Παρασκευή, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, ΟΦΗ και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο Ηράκλειο.

Για τους Κρητικούς που έμειναν για πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη, σκόραρε ο Θοράριρσον στο 60΄, ισοφαρίζοντας το τέρμα του Κόμπα στο 42΄.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (12η αγωνιστική)
ΟΦΗ – Βόλος 1-1
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0
Κηφισιά – Αστέρας Τρ. 1-3
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1
Λαμία – Ατρόμητος 3-3
Αρης – Παναθηναϊκός 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 12 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 28
2. Ολυμπιακός 27
3. ΑΕΚ 27
4. ΠΑΟΚ 26
5. Αρης 20
6. Λαμία 16
7. ΟΦΗ 15
8. Αστέρας Τρ. 14
9. Πανσερραϊκός 13
10. Ατρόμητος 11
11. Κηφισιά 8
12. Βόλος 7
13. ΠΑΣ Γιάννινα 7
14. Παναιτωλικός 6
**Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό. Βόλος και Πανσερραϊκός έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13η, 2-3-4/12)
Παναιτωλικός – Κηφισιά (2/12, 17.30)
Αστέρας Τρ. – Πανσερραϊκός (2/12, 20.00)
Βόλος – Ολυμπιακός (3/12, 16.30)
Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (3/12, 17.30)
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (3/12, 19.30)
ΠΑΟΚ – Λαμία (4/12, 18.00)
ΑΕΚ – Αρης (4/12, 21.00)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT