Γιορτή ΠΣΑΠΠ: Οι κορυφαίοι απαίτησαν να σταματήσει η βία στο ποδόσφαιρο

Γιορτή ΠΣΑΠΠ: Οι κορυφαίοι απαίτησαν να σταματήσει η βία στο ποδόσφαιρο

Λάμψη, μηνύματα αλλά και… ειδήσεις στην ετήσια γιορτή του ΠΣΑΠΠ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή μηνύματα κατά της βίας είχε η ετήσια γιορτή του ΠΣΑΠΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών – Ποδοσφαιριστριών), ο οποίος βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς που πέρασε.

«Το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να είναι αφορμή για αγάπη και όχι αίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Μπαντής. Καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος ψηφίστηκε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης, ενώ καλύτερος ξένος ο μέσος της ΑΕΚ Ορμπελίν Πινέδα.

Για τον πρώτο, μάλιστα, έβγαλε είδηση ο προπονητής του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που παρευρέθηκε στη γιορτή, απαντώντας στην ερώτηση του Ντέμη Νικολαΐδη για το πότε θα φύγει για το εξωτερικό, πως «ο Φώτης είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού, δεν θα πάει πουθενά, ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι».

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ), τερματοφύλακας ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός), νέος παίκτης ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), ενώ στην καλύτερη 11άδα βρέθηκαν πέντε παίκτες της ΑΕΚ, τρεις του Παναθηναϊκού, δύο του Ολυμπιακού και δύο του ΠΑΟΚ, σύνολο 12, λόγω ισοψηφίας των Μπακαμπού και Ιωαννίδη. Αυτοί ήταν: Μπρινιόλι, Ροντινέι, Κουλιεράκης, Μουκουντί, Χατζισαφί, Πέρεθ, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Κωνσταντέλιας, Λιβάι Γκαρσία, Μπακαμπού – Ιωαννίδης.

«Μία νίκη παραπάνω δεν κάνει έναν άνθρωπο πιο πάνω από έναν άλλον. Το ποδόσφαιρο, μια μπάλα ενώνει κοινωνικές τάξεις, φυλές και μας κάνει καλύτερους. Ζήτω το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Αργεντινός προπονητής της Ενωσης στέλνοντας μήνυμα συμφιλίωσης στους οπαδούς όλων των ομάδων.

«Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ που με έχει μεγαλώσει και έφτασα εδώ πέρα, ευχαριστώ και την οικογένειά μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια για να είμαι ήρεμος και να μπορώ να το απολαμβάνω. Θέλω να δώσω μια συμβουλή στα νέα παιδιά, να μην εκβιάζουν το ποδόσφαιρο, αλλά να το χαίρονται μέσα από την καρδιά τους, να ενθουσιάζονται κάθε μέρα γι’ αυτό που κάνουν», ανέφερε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Την παράσταση έκλεψε ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ Γιάννης Παπαστεφανάκης, που στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ είχε φωτογραφηθεί με τους παίκτες της Ενωσης. Ο μικρός, που επίσης βραβεύτηκε, συγκλόνισε όταν πήρε τον λόγο. «Αυτό που έζησα στο “Πανθεσσαλικό” ήταν πολύ ωραίο, χάρηκα πάρα πολύ γιατί πήγα να πάρω μια φανέλα για τον αδελφό μου και ήταν αφορμή για να γνωρίσω από κοντά τους παίκτες της ΑΕΚ. Ηταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα και θα ήθελα να πω στους φιλάθλους να μη φοβούνται να πηγαίνουν στο γήπεδο με το χρώμα της δικής τους ομάδας».

Στη Σούπερ Λιγκ 2 καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι Ντένζελ Γιουμπιτάνα και Μάριος Ογκμποε καλύτεροι ποδοσφαιριστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT