Τσάμπιονς Λιγκ: «Κόλαση» ο 6ος όμιλος, επέστρεψε από 0-2 η Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: «Κόλαση» ο 6ος όμιλος, επέστρεψε από 0-2 η Σίτι

Ηττα-σοκ για Μίλαν, «ζωντανή» η Παρί – Στους «16» η Ντόρτμουντ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πέναλτι στις –καθυστερήσεις κράτησε ζωντανή την Παρί Σ.Ζ. στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Νιούκαστλ μέχρι το 98΄ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, όμως ο Εμπαπέ από τα 11 βήματα έδωσε το φιλί της ζωής στους Γάλλους στην 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και στον «όμιλο του θανάτου», όπως έχει χαρακτηριστεί το 6ο γκρουπ της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ επικρατούσε με 3-1 της Μίλαν μέσα στο «Σαν Σίρο» και έκλεινε θέση στους «16» της διοργάνωσης. Ακόμα και έτσι, πάντως, η υπόθεση «πρόκριση» στον όμιλο όσον αφορά το δεύτερο εισιτήριο έχει μείνει ανοιχτή με τις Παρί, Νιούκαστλ και Μίλαν να το διεκδικούν, ανάλογα με το τι θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική, με τα ματς να είναι Νιούκαστλ – Μίλαν και Ντόρτμουντ – Παρί Σ.Ζ. Τέλος, την πρόκρισή τους εξασφάλισαν από το 5ο γκρουπ η Ατλέτικο και η Λάτσιο, ενώ στα μπαράζ για το Γιουρόπα θα συμμετάσχει η Φέγενορντ.

Τα αποτελέσματα ανά όμιλο και οι βαθμολογίες:

5ος: Λάτσιο – Σέλτικ 2-0, Φέγενορντ – Ατλέτικο 1-3. Ατλέτικο 11, Λάτσιο 10, Φέγενορντ 6, Σέλτικ 1.

6ος: Μίλαν – Ντόρτμουντ 1-3, Παρί Σ.Ζ. – Νιούκαστλ 1-1. Ντόρτμουντ 10, Παρί Σ.Ζ. 7, Νιουκάστλ 5, Μίλαν 5.

7ος: Μαν. Σίτι – Λειψία 3-2, Γιουνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας 2-0. Μαν. Σίτι 15, Λειψία 9, Γιουνγκ Μπόις 4, Ερυθρός Αστέρας 1.

8ος: Μπαρτσελόνα – Πόρτο 2-1, Σαχτάρ – Αντβέρπ 1-0. Μπαρτσελόνα 12, Πόρτο 9, Σαχτάρ 9, Αντβέρπ 0.

Οσον αφορά στα αποψινά παιχνίδια το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Γαλατάσαραϊ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Τούρκοι έχουν 4 βαθμούς, ενώ οι Αγγλοι τρεις και στην περίπτωση που επικρατήσουν οι γηπεδούχοι, οι «κόκκινοι διάβολοι» κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και εκτός Ευρώπης. Στο άλλο ματς του πρώτου ομίλου, η Μπάγερν (που έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της) υποδέχεται την Κοπεγχάγη που κυνηγάει ακόμα και τη 2η θέση.

Παίζουν επίσης: Β΄ όμιλος: Αρσεναλ – Λανς, Σεβίλλη – Αϊντχόφεν, Γ΄ όμιλος: Ρεάλ – Νάπολι, Μπράγκα – Ουνιόν, Δ΄ όμιλος: Σοσιεδάδ – Σάλτσμπουργκ, Μπενφίκα – Ιντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT