«Ερυθρόλευκος» ο Πετρούσεφ

Σημαντική ενίσχυση του Ολυμπιακού με τον Σέρβο σέντερ /φόργουορντ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διάλειμμα ολίγων μηνών, ο Φίλιπ Πετρούσεφ ξαναντύθηκε στα ερυθρόλευκα, αυτή τη φορά για χάρη του Ολυμπιακού και όχι του Ερυθρού Αστέρα. Οπως φάνηκε από την αρχή, ο Σέρβος σέντερ δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή των Σακραμέντο Κινγκς, Μάικ Μπράουν, και έπειτα από τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη για να βρει μια ομάδα που θα τον εμπιστεύεται περισσότερο και θα τον έχει βασικό γρανάζι στη μηχανή της. Και η ομάδα αυτή ήταν ο Ολυμπιακός!

Αν και εμφανίζεται ενισχυμένος μέσα στη ρακέτα με την παρουσία του Μιλουτίνοφ και του Φαλ, ο πρωταθλητής έκρινε ότι χρειαζόταν μία ακόμη ποιοτική λύση και τη βρήκε στο πρόσωπο του 24χρονου Σέρβου. Με το που άρχισε να υφαίνεται το σενάριο της επιστροφής του τον προσέγγισε, τον κράτησε «ζεστό» και μόλις οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό του με τους Κινγκς, όλα ήταν πιο εύκολα για να τον πείσει να έλθει στην Ελλάδα. Ο ύψους 2,11 μ. Πετρούσεφ υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2026, ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και χθες το απόγευμα έφτασε στην Ελλάδα για τα διαδικαστικά (ιατρικές εξετάσεις κ.λπ.) και να ξεκινήσει προπονήσεις. Επειδή έπαιζε στο ΝΒΑ, μπορεί να αγωνιστεί άμεσα στην Ευρωλίγκα.

Δύο elite μεταγραφές προανήγγειλε ο Δ. Γιαννακόπουλος για το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Πέρασα κάποια πράγματα στο ΝΒΑ που δεν ήταν αναμενόμενα. Δεν ήταν λάθος μου, αλλά ένας νέος παίκτης χρειάζεται να παίζει. Νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση στην Ευρώπη», ήταν οι πρώτες δηλώσεις, με την υποσημείωση ότι ήλθε στον Ολυμπιακό με τις καλύτερες συστάσεις ενός συμπαίκτη του στους Κινγκς: «Ο Βεζένκοφ μου είπε τα καλύτερα. Περάσαμε μαζί πολλές στιγμές στο Σακραμέντο και επειδή είχα κι άλλες προτάσεις, μου είπε ότι το καλύτερο για εμένα θα ήταν να πάω στον Ολυμπιακό! Πέρυσι έπαιξα πολύ στο “4”, μπορώ να παίξω και “5”. Ξέρω τον Νίκολα (Μιλουτίνοφ) από την Εθνική. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες, οπότε θα είναι διασκεδαστικό».

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήλθε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Δεν εμφανίστηκε ενοχλημένος από τον περιπαικτικό τρόπο που παρουσίασε ο Ολυμπιακός μέσα από τα social media την απόκτηση του Πετρούσεφ, αλλά «απείλησε» με δύο νέες «πράσινες βόμβες» για το επόμενο καλοκαίρι, υπονοώντας την απόκτηση των Βεζένκοφ και Μίσιτς: «Πάρα πολύ επιτυχημένη η ανακοίνωση για τον Πετρούσεφ. Σας βγάζω το καπέλο. Μακάρι να έχετε αλλάξει διάθεση, αλλά αφού έχουμε όρεξη για αστεία και σήμερα, για καζούρα, εγώ θα πω το εξής: μαζί με τον προπονητή μας, τον κύριο Αμάν-Αμάν, έχουμε κάνει τις ενέργειες από τώρα για δύο αλλαγές στο ρόστερ του χρόνου. Δύο παίκτες των 3 εκατ. ευρώ ο καθένας. Δεν πρόκειται να πω ποιοι είναι, τους ξέρετε καλά και τους δύο εκεί στον Πειραιά. Πιστεύω πως το ρόστερ μας του χρόνου θα είναι καλύτερο και από του 2009. Αυτά, καλή απόλαυση στο καφεδάκι σας»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT