Η «όαση» του ΠΑΟΚ και ο αβέβαιος Μαρτίνεθ

Η «όαση» του ΠΑΟΚ και ο αβέβαιος Μαρτίνεθ

Μισοάδειο το ποτήρι στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟ παρά την αντίδραση κόντρα σε Μπράιτον και Βιγιαρεάλ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τελείως διαφορετική ψυχολογία, αλλά με τον ίδιο στόχο και στην ίδια ακριβώς βαθμολογική θέση βρήκε η επόμενη ημέρα τις τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Γιουρόπα. Αντίθετα, όνειρα για μια πορεία ακόμη καλύτερη από αυτήν που είχε πραγματοποιήσει την περίοδο 2021-22 μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος από το βράδυ της Πέμπτης έκλεισε θέση στους «16» του Conference League.

Είναι φυσικό ότι τις μεγαλύτερες αναταράξεις είχε η πτήση της επιστροφής του Ολυμπιακού από τη Γερμανία. Ο διασυρμός με 5-0 από τη Φράιμπουργκ άνοιξε, πολύ νωρίς είναι η αλήθεια, κουβέντα για την παραμονή ή όχι του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρισκόταν σε συνεχείς επαφές με τον Κορδόν αλλά και τον νέο τεχνικό διευθυντή Πέδρο Αλβες (ο οποίος αναμενόταν χθες στην Ελλάδα), με τις ίδιες πηγές να επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν θέλει να πάρει κάποια απόφαση εν θερμώ. Η μία επιλογή είναι να στηρίξει το Ισπανό, καθώς ούτως ή άλλως υπάρχει ένα πρότζεκτ από το καλοκαίρι, και η δεύτερη να τον απολύσει, με ό,τι ρίσκο μπορεί να υπάρχει πίσω από κάθε απόφαση. Πάντως για τον Μαρτίνεθ το κλίμα άρχισε να στραβώνει μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, ενώ ήρθε και η προχθεσινή εμφάνιση που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Στην ΑΕΚ υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση, όμως σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό ματς η ομάδα δεν κατάφερε να νικήσει στο «σπίτι» της. Μπορεί οι 20 τελικές που είχε απέναντι στην Μπράιτον να αποτελούν καλύτερο ρεκόρ ακόμη και από αυτές που έχουν κάνει η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, όμως στην Ενωση λείπει το εύκολο γκολ και αυτό της στοίχησε τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα, ενώ πλέον έχει μετατρέψει σε τελικό το ματς με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ την τελευταία αγωνιστική.

Μισοάδειο είναι και το ποτήρι στον Παναθηναϊκό. Μπορεί στο «τριφύλλι» οι περισσότεροι να βλέπουν την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα μετά το 60ό λεπτό, όμως πριν η Βιγιαρεάλ είχε καταφέρει να πετύχει τρία γκολ εκμεταλλευόμενη τραγικά ατομικά αλλά και ομαδικά αμυντικά λάθη των «πρασίνων». Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στα ματς με τη Ρεν αλλά και στον αγώνα με τον Αρη για το πρωτάθλημα, και σίγουρα ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να βρει τις λύσεις. Από την άλλη φάνηκε σε ακόμη μία αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ότι ο Ιωαννίδης δεν πρέπει να βγαίνει από το αρχικό σχήμα…

Ο,τι και αν συνέβη πάντως την Πέμπτη, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο την τελευταία αγωνιστική. Εχοντας αποκλειστεί από τη συνέχεια του Γιουρόπα, κυνηγούν στα ματς με Τόπολα, Αγιαξ και Μακάμπι Χάιφα έστω την ισοπαλία για να συνεχίσουν στους «32» του Conference League.

Τέλος, όσον φορά τον ΠΑΟΚ συνεχίζει ένα εξαιρετικό σερί στην Ευρώπη, όπου παρέμεινε αήττητος για ενδέκατο παιχνίδι με 8 νίκες και 3 ισοπαλίες και βέβαια μπορεί να κάνει όνειρα για ακόμη πιο ψηλά, πορεία που αποδίδεται στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Παράλληλα, σημαντικό είναι και το οικονομικό κέρδος, καθώς ο «Δικέφαλος» από τη μέχρι τώρα παρουσία του στο Conference έχει κέρδη σχεδόν 8 εκατ. ευρώ, χωρίς στην εξίσωση να μπαίνει το market pool της κάθε χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT