Πρωταθλήτρια η Παλμέιρας, επεισόδια μετά τον υποβιβασμό της Σάντος

Πρωταθλήτρια η Παλμέιρας, επεισόδια μετά τον υποβιβασμό της Σάντος

Πρωταθλήτρια η Παλμέιρας, υποβιβάστηκε η Σάντος - οι οπαδοί της προχώρησαν σε βανδαλισμούς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η Παλμέιρας κατακτούσε το δεύτερο διαδοχικό της πρωτάθλημα, η ομάδα του θρυλικού Πελέ, η Σάντος, υποβιβαζόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα Βραζιλίας, αφού ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας με 1-2 από τη Φορταλέζα. Η ήττα προκάλεσε ταραχές και το σκηνικό γύρω από το γήπεδο θύμιζε… μάχη. Οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στη συνέχεια οι ταραχές μεταφέρθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Vila Belmiro». Οι εξαγριωμένοι οπαδοί βανδάλισαν εμπορικούς χώρους και πυρπόλησαν λεωφορεία και πολλά αυτοκίνητα.

Η Σάντος υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στα 111 χρόνια ιστορίας της στη Serie B, και πλέον μόνο η Φλαμένγκο και η Σάο Πάολο δεν έχουν γνωρίσει κάτι αντίστοιχο.

Back to back πρωταθλήτρια η Παλμέιρας! Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα αγωνιζόταν απέναντι στην Κρουζέιρο για δύο αποτελέσματα και τελικά, όπως αναμένονταν, κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και συνολικά 12ο της ιστορίας της, μένοντας στο 1-1. Ο 17χρονος επιθετικός Εντρικ σκόραρε εναντίον της Κρουζέιρο για να σφραγίσει τον τίτλο. Ο νεαρός φορ με έξι γκολ στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές έδωσε την ώθηση τίτλου, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 11 τέρματα σε 31 συμμετοχές στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Ο Εντρικ είναι πλέον έτοιμος να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2024, όταν στις 21 Ιουλίου συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του.

 
 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT