Διαιτητές: Ζητούν εγγυήσεις προστασίας

Διαιτητές: Ζητούν εγγυήσεις προστασίας

Συνάντηση είχε χθες αντιπροσωπεία των Eλλήνων διαιτητών με την ΕΠΟ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ζήτησαν οι διαιτητές προκειμένου να πάρουν εχέγγυα προστασίας και να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους. Στη χθεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των Eλλήνων διαιτητών με την ΕΠΟ, οι Eλληνες ρέφερι τόνισαν πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι με τις απειλές που δέχονται και πως από τύχη δεν έχουν θρηνήσει θύματα.

Ξεκαθάρισαν δε στο προεδρείο της Ομοσπονδίας, πως πρέπει να μεσολαβήσει προκειμένου να γίνει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό (ή να υπάρχει εκπροσώπησή τους σε περίπτωση ευρείας σύσκεψης), με τους αρμόδιους υπουργούς και τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ για να ληφθούν αποφάσεις και συγκεκριμένα μέτρα.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της έκανε μια σειρά προτάσεων τις οποίες θα θέσει επί τάπητος στη συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου τη Δευτέρα, ενώπιον και του Big-4 (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) που θα δώσει το «παρών».

Ποιες οι προτάσεις της Ομοσπονδίας, που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου τη Δευτέρα.

Αυτές είναι: α) Ανάκληση του ορισμού διαιτητή και μη διεξαγωγή παιχνιδιού ομάδας, που με πρότερη ανακοίνωση έχει στραφεί κατά των διαιτητών που έχουν ορισθεί, β) παρουσία αστυνομικού της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στον χώρο των αποδυτηρίων στα ματς της ΣΛ1, γ) συνεργασία της ΕΠΟ με εταιρείες σεκιούριτι για την ασφάλεια των διαιτητών, δ) αποκατάσταση οποιασδήποτε υλικής ζημιάς που τυχόν θα υποστεί διαιτητής, ε) αυστηροποίηση ποινών για δυσφημιστικές κρίσεις κατά των διαιτητών, στ) έναρξη των διαδικασιών για την εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας από την ΕΠΟ στο επόμενο πρωτάθλημα και ζ) νομική κάλυψη των διαιτητών από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η ερχόμενη εβδομάδα θα καθορίσει τις εξελίξεις, καθώς από την πλευρά τους οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 δεν είναι διατεθειμένες για άλλη αναβολή αγωνιστικής, αφού σε μια τέτοια περίπτωση το πρόγραμμα θα πιεστεί πολύ, ενώ και οι τηλεοπτικοί πάροχοι με τους οποίους έχουν συναφθεί συμβόλαια θα αντιδράσουν έντονα.

• Για την προσεχή Τρίτη μετατέθηκε η εκδίκαση για τα επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο. Χθες ο πρόεδρος της θεσσαλικής ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, έκανε γνωστό πως θα μηνύσει τους διαιτητές Ευαγγέλου και Περράκη για τη διαιτησία τους στο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT