Στις 19 Δεκεμβρίου η σέντρα στην Τουρκία μετά την επίθεση προέδρου σε διαιτητή

Στις 19 Δεκεμβρίου η σέντρα στην Τουρκία μετά την επίθεση προέδρου σε διαιτητή

Ο Κοτσά παραιτήθηκε και η Ομοσπονδία της Τουρκίας αποφάσισε την επιστροφή στη δράση στις 19 Δεκεμβρίου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διαιτητής Μελέρ που δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο της Ανακαραγκουτσού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας ανακοίνωσε πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 19 Δεκεμβρίου.

Την παραίτησή του από την προεδρία της Ανκαραγκουτσού γνωστοποίησε ο Φαρούκ Κοτσά, που προ ημερών γρονθοκόπησε τον ρέφερι Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ. «Ζητώ συγγνώμη από την τουρκική κοινότητα διαιτητών, το αθλητικό κοινό και το έθνος μας. Το γιατί η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο είναι ανεξάρτητο από το τι συνέβη. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι μια αδικία ή ένα λάθος, τίποτα δεν μπορεί να νομιμοποιήσει ή να δικαιολογήσει τη βίαιη αντίδρασή μου, την οποία σίγουρα δεν επιθυμούσα.

Τα αθλητικά γήπεδα θα πρέπει να είναι ο χώρος που κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα. Οποιαδήποτε στάση επισκιάζει το fairplay, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, δεν πρέπει να υπάρχει στα γήπεδα.

Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι παραιτήθηκα από την Ανκαραγκουτσού για να αποτρέψω οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά στον σύλλογο, στους οπαδούς, στην κοινότητα στην οποία βρίσκομαι και στην οικογένειά μου.

Ελπίζω ότι αυτό το περιστατικό, το οποίο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, δεν μπορώ να δεχθώ, θα είναι ένας λόγος για την αθλητική μας ζωή, ειδικά την ποδοσφαιρική μας κοινότητα, να απαλλαχθεί από λάθη, ελλείψεις και την κουλτούρα της βίας.

Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι τα προβλήματα του τουρκικού ποδοσφαίρου θα συζητηθούν πιο ρεαλιστικά λόγω αυτού του σοβαρού περιστατικού που προκάλεσα.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ζητήσω συγγνώμη ξανά σε όλους όσους έχω αναστατώσει, ειδικά τους οπαδούς της Ανκαραγκουτσού» τόνισε ο Κοτσά.

Το πρωτάθλημα διεκόπη προσωρινά και σήμερα, μετά το εξιτήριο που πήρε ο ρέφερι αποφασίστηκε η επιστροφή στη δράση στις 19 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η πειθαρχική επιτροπή θα αποφασίσει την ποινή της Ανκαραγκουτσού.

Κολίνα: «Η βία είναι… καρκίνος που σκοτώνει το ποδόσφαιρο»

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα, πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA, χαρακτήρισε τις επιθέσεις σε αξιωματούχους «καρκίνο» που θα «σκοτώσει το ποδόσφαιρο» χωρίς αποφασιστική δράση.

«Ενας διαιτητής δεν μπορεί να ηττηθεί εξαιτίας μιας απόφασης που πήρε, ακόμα κι αν είναι λάθος. Είναι ευθύνη όλων όσοι αγαπούν το “όμορφο παιχνίδι” να αναλάβουν δράση και να κάνουν κάτι. Πριν είναι πολύ αργά, πριν αυτός ο καρκίνος θα σκοτώσει το ποδόσφαιρο».

Ο Μελέρ είναι διεθνής διαιτητής, ανήκει στην elite της UEFA και είναι φαβορί να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας στο Euro 2024.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT