Επικύρωσε μια πανάξια πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Επικύρωσε μια πανάξια πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε με νίκη το επιτυχημένο ταξίδι του στους ομίλους του Conference League, επικρατώντας με 4-2 της Ελσίνκι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάρτι στην Τούμπα έστησαν παίκτες και κόσμος του ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσουν την απευθείας πρόκριση της ομάδας στους «16» του Conference League.

Ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε με νίκη το επιτυχημένο ταξίδι του στους ομίλους της διοργάνωσης επικρατώντας με 4-2 της Ελσίνκι και μόνο η εντός έδρας ισοπαλία με την Αμπερντίν του χάλασε την ευκαιρία να έχει το απόλυτο των 18 βαθμών.

Ακόμα και έτσι όμως, κατάφερε να φτάσει στους 16 πόντους (ρεκόρ όλων των εποχών για ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων), κρατά τις δύο νίκες επί της Αϊντραχτ, αλλά και το αήττητο στην Ευρώπη από την έναρξη των προκριματικών το καλοκαίρι, μέχρι και χθες το βράδυ.

Οι Φινλανδοί κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ραντούλοβιτς (6’), όμως ο ΠΑΟΚ «απάντησε» αρχικά με τον Οζντόεφ (37’), ενώ ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα από τον Κωνσταντέλια (47’) και το αυτογκόλ του Τοΐβιο (53’).

Η… γιορτή ολοκληρώθηκε με το γκολ του Μουργκ στο 86ο λεπτό, ενώ ο Χετεμάι μείωσε σε 4-2 με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα (70 ‘ Μπάμπα), Μιχαηλίδης, Εκονγκ, Κεντζιόρα (70’ Βιεϊρίνια), Οζντόεφ (70’ Μάρκος Αντόνιο), Μεϊτέ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ, και Μπράντον (78’ Τζίμας).

ΕΛΣΙΝΚΙ: Μάενπα, Χαμαλάινεν, Γκράτσα, Τοΐβιο, Κέσκινεν (65’ Ογίλα), Σοΐρι, Λίνγκμαν (78’ Πάανεν), Κανελλόπουλός (65΄Κουασίβι) , Μπαντέ, Χόστικα (65΄Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (65΄Ολισάνια). 

Σημειώνεται πως στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ Αμπερντίν και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, οι Σκωτσέζοι επικράτησαν των Γερμανών με 2-0.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου: ΠΑΟΚ 16, Αϊντραχτ 9, Αμπερντίν 6, Ελσίνκι 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT