Φερεντσβάρος: Μια παλιά γνώριμη στον δρόμο του Ολυμπιακού

Φερεντσβάρος: Μια παλιά γνώριμη στον δρόμο του Ολυμπιακού

Οι «ισόβιοι» πρωταθλητές Ουγγαρίας πέρασαν αήττητοι από τον έκτο όμιλο του Conference League και έφτασαν στα νοκ άουτ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μόνιμη πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για τη φάση των play-offs του Conference League. Με 34 πρωταθλήματα και πέντε διαδοχικά, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για την ισόβια πρωταθλήτρια στην πατρίδα της, δίχως πάντως το όνομά της να προκαλεί «δέος». Ποιοι είναι όμως οι Ούγγροι και πώς έφτασαν μέχρι τα νοκ άουτ της διοργάνωσης;

Η Φερεντσβάρος παρέμεινε αήττητη στον έκτο όμιλο του Conference League με αντιπάλους όπως η Φιορεντίνα, η Γκενκ και η Τσουκαρίτσκι. Τερμάτισε με σύνολο δέκα βαθμών, με δυο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, καταλαμβάνοντας έτσι τη δεύτερη θέση του ομίλου, μόλις δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Φιορεντίνα.

 

Στη 2η θέση βρίσκεται και στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας, καθώς ακολουθεί την πρωτοπόρο Πακς, με έναν βαθμό λιγότερο, και φιλοδοξεί να διατηρήσει τη θέση της στον «θρόνο» στο ουγγρικό ποδόσφαιρο.

Το μεγάλο αστέρι της Φερεντσβάρος λέγεται Μπαρνάμπας Βάργκα και δεδομένα θα αποτελέσει τη μεγάλη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού. Με 17 γκολ και επτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις δεν σταματάει να σκοράρει για τη Φερεντσβάρος και στα 29 του χρόνια διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Αξιοπρόσεκτος είναι επίσης ο Βραζιλιάνος αριστερός εξτρέμ, Μαρκίνιος με απολογισμό πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ. 

Προπονητής είναι ένα μεγάλο «όνομα», ο άλλοτε Σέρβος αστέρας των Λάτσιο και Ιντερ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Αφού αποχώρησε από τη Σαμπντόρια μετά τον υποβιβασμό στη Serie B, προσελήφθη το φθινόπωρο από τον ουγγρικό σύλλογο και τον έχει οδηγήσει στη δεύτερη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος έπειτα από 17 αγωνιστικές.

Η Φερεντσβάρος αγωνίζεται στην «Groupama Arena», η οποία άνοιξε τις πύλες της το 2014. Βρίσκεται στη Βουδαπέστη και με χωρητικότητα που αγγίζει τις 22.000 θέσεις αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας.

Οσον αφορά το μεταξύ τους παρελθόν οι δυο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη και μοναδική έως τώρα φορά πίσω στη σεζόν 1996-1997 στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA. Οι Μαγυάροι στο πρώτο το ματς στην Ουγγαρία είχαν καταφέρει να επικρατήσουν 3-1 και το 2-2 στον Πειραιά σήμανε την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT